icon

Čo robiť pri vytopení nájomného bytu?

16. sep 2025

Dobry den.Byvam na prizemi v najomnom byte ktory je obecny.Stala sa mi taka neprijemna vec ze vytopilo mi byt pretoze sa nejakym sposobom odtrhla rura(kolienko) od spoja a tym padom vsetko tieklo v stupacke a mne do bytu.Samozrejme ze to je humus, pod vanou vela vody sama mocka hnus..Rychlo sme sa snazili ruru zalozit samozreme ked sa nato prislo(lebo trvalo to cca 2 dni kym zacala voda pretiekat..).Rychlo sme volali obci ze oni s tym nemaju co robit ze si musim poradit sama..no a teraz k veci co mam robit?cely byt sa mi hnusi, 2 krat je vyumyvany zo savom ale ten smrad stale citit kedze aj steny su napite od tej vody..hovna v stupacke s prepacenim ani nevycistime kedze tam nieje priestor sa dostat je tam otvor 30x30cm..Obec by mala zariadit byt aby bol plne hodnotny na zivot v nom a nie to teraz takto nechat a vsetko tam bude plesniviet..Pod vano tiez je priestor 30x30cm a neda sa to tam vyumyvat len zostatkovu vodu sme povysavali ale voda sa tam vzdy trochu hromadila..Mam 100 chuti odist z toho bytu..poradte prosim

gribka1
16. sep 2025

Tak podľa ako sa tu riešia problémy, bude asi nevyhnutné až odísť. A kde to vlastne prasklo? V stupačke? Na inom poschodí?

autor
16. sep 2025
@gribka1

Tak podľa ako sa tu riešia problémy, bude asi nevyhnutné až odísť. A kde to vlastne prasklo? V stupačke? Na inom poschodí?

@gribka1 v stupacke uplne posledne kolienko sa oddelilo a tym padom vsetko vsiakalo mne do bytu..

gribka1
16. sep 2025
@anonym_autor

@gribka1 v stupacke uplne posledne kolienko sa oddelilo a tym padom vsetko vsiakalo mne do bytu..

@anonym_autor Ak by bol byť váš a máte poistku, tak fajn, aké obecný by mali mať poistku oni. Alebo priamo bytovka. Profesionálne by sa to mohlo dať do poriadku. Ináč asi bohužiaľ utekať.

autor
16. sep 2025
@gribka1

@anonym_autor Ak by bol byť váš a máte poistku, tak fajn, aké obecný by mali mať poistku oni. Alebo priamo bytovka. Profesionálne by sa to mohlo dať do poriadku. Ináč asi bohužiaľ utekať.

@gribka1 momentalne nemam kam ist ale tak snad sa najde riesenie..

autor
16. sep 2025

No hroza, muselo to tak byt minimalne 1-2 dni pokial sme si vsimli nieco, az ked pretieklo cez podlahu vane

anonym_346ada
16. sep 2025
@anonym_autor

@gribka1 momentalne nemam kam ist ale tak snad sa najde riesenie..

@anonym_autor nechápem akoze s tým obec nemá nič. Pracujem na obecnom úrade mám na starosti obecné byty. By je obecný kto to má sakra riešiť..obec má určite zamestnanca ktorý sa o to má starosti

gribka1
16. sep 2025

Ako si môžu dovoliť povedať, že oni s tým nič. Veď to nie je súčasť bytu a nemáte na to vplyv. Asi treba pritvrdiť.

biba_18
16. sep 2025

ak je to obecný byt určite to má riešiť obec…

amonet
16. sep 2025

mas zmluvu najomnu tam su presne podmienky

martinkatinka
16. sep 2025

Ked si v obecnom byte, v najomnej zmluve nemas povinnost dat si poistit byt? Alebo druhe riesenie, nahlasit havarijny stav a riesit to z fondu oprav, do ktoreho isto prispievate.

anonym_192fcd
16. sep 2025

@anonym_autor Podla mna, ked je to v stupacke, tak to nie je tvoja "starost"... v zmysle, aj keby si mala poisteny byt na seba, stupacky su spolocne, cize sa ma starat spravca bytovky... nie majitel / uzivatel bytu...

martin96321
20. sep 2025

@anonym_autor podla tej fotky......ako sa vam podarilo vycistit to koleno a zalozit ho normalne? ,a chviku bude ten isty problem a hovien po kolena. Normalne treba rozbit murik,urobit odpad a vymurovat ti naspat. Samozrejme s vacsimi dvierkami

tramtada31
20. sep 2025
@anonym_192fcd

@anonym_autor Podla mna, ked je to v stupacke, tak to nie je tvoja "starost"... v zmysle, aj keby si mala poisteny byt na seba, stupacky su spolocne, cize sa ma starat spravca bytovky... nie majitel / uzivatel bytu...

@anonym_192fcd presne tak, ak sa toto stalo na potrubí mimo bytu, ide oprava (aj bytu) z poistky bytového domu, ktorú určite majú uzavretú.
Kontaktuj správcu bytového domu a rieste to s poistovnou, nech byt vyčistia a rovnako nahradia poškodené veci

autor
23. sep 2025
@martin96321

@anonym_autor podla tej fotky......ako sa vam podarilo vycistit to koleno a zalozit ho normalne? ,a chviku bude ten isty problem a hovien po kolena. Normalne treba rozbit murik,urobit odpad a vymurovat ti naspat. Samozrejme s vacsimi dvierkami

@martin96321 museli sme vyburat stenu ako pisete a tak to spojit inak sa to nedalo..

autor
23. sep 2025
@tramtada31

@anonym_192fcd presne tak, ak sa toto stalo na potrubí mimo bytu, ide oprava (aj bytu) z poistky bytového domu, ktorú určite majú uzavretú.
Kontaktuj správcu bytového domu a rieste to s poistovnou, nech byt vyčistia a rovnako nahradia poškodené veci

@tramtada31 hej no aktualne som v zahranici a co viem tak zacinaju plesniet steny cize to budem riesit ked pridem, ale ako poznam nasho spravcu neviem ci s nimi nieco poriesim

tramtada31
23. sep 2025
@anonym_autor

@tramtada31 hej no aktualne som v zahranici a co viem tak zacinaju plesniet steny cize to budem riesit ked pridem, ale ako poznam nasho spravcu neviem ci s nimi nieco poriesim

@anonym_autor nie, že neviete, či s ním niečo poriesite, je to jeho povinnosť, už teraz ho kontaktujte, lebo vám plynie lehota na nahlásenie poistnej udalosti

martin96321
24. sep 2025
@anonym_autor

@martin96321 museli sme vyburat stenu ako pisete a tak to spojit inak sa to nedalo..

@anonym_autor Samozrejme,ved vsetko treba urobit poriadne.

martin96321
25. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ale toto ma mat na starosti najomca,alebo spravca budovy,nie najomnik. Vy po spravnosti ani nesmiete nieco take robit,lebo ked sa nieco stane,bude to na vas