Čo sa stane, keď odmietnem šetrenie sociálnou?
Ahoj, otec dieťaťa na mňa vkuse podáva podnety. Dieťa je zverené mne a aktuálne mám fakt mizerné podmienky. Čo sa stane ak odmietnem šetrenie sociálnou?
Prečo chceš odmietnuť šetrenie?
Veď práve mizes ukázať že napriek skromným podmienkam je o dieťa riadne postarané
Neodmietaj šetrenie radšej ukáž sociálke že sa snažis a robíš všetko preto že aj keď máš mizerne podmienky o deti v rámci tvojich možností je postarané
pokial ma dieta kde spat co jest je ciste chodi do skoly/skolky a ty nepijes nedrogujes etc nemas sa coho bat ..radsej skromne podmienky a milujuca mama ako zlata klietka a nestastne deti... hlavu hore socialku samozrejme prijmi a bud silna osobnost co svojim detom da vsetko co potrebuju
Ja som tiez mala kontrolu zo sociálky. Akurát som dopiekla kysnuté, piekli sme s deťmi. Bolo to doobeda, takže nebol čas pospratavať dom. Na chodbe rozhodne prádlo, čo som chcela prať....akurát som zaliala kávu, pustila telku, deťom dala mobily. Nech si v kľude 10 minút posedim. A akurát dosla. Nemala si kde na stôl papiere položiť, kde na zem stupit. Telka hucala. Išla skontrolovať deti, tie ju mali na haku bo gemblili. Myslela som, že odpadnem. No a ona to zobrala v pohode, že "vonia vám celý dom". Čo si v skutočnosti pomyslela neviem.
Ďakujem, ale moja otázka znela inak, nie či pustiť sociálku.
No veď a čo znamená šetrenie? Že robia aj obkliadku miesta, kde dieťa žije, či?
Môžeš odmietnuť, ale môžu podať návrh na súd a žiadať nariadenie dohľadu. Pred MD som robila kolíznu. Ak chceš ozvi sa mi do správy.
Myslím, že to nemôžeš odmietnuť a bolo by to spekulativne
Čo su mizerne podmienky?pre každú niečo iné malo si napísala...otcovi to asi vadí a preto to žiada.
Áno, môžeš odmietnuť šetrenie socialkou.
Štandardne ľudia ktorí nemajú čo skrývať tak nemajú problém aby u nich šetrila sociálka
Rataj s tým, že súd moze nariadiť prešetrenie podmienok kde žije maloleté dieťa
aj u nás boli .... pani zavolala až keď stála pred dverami - a to máme úplne iné trvalé bydlisko. Pani bola u nás asi 10 - 15 min. a odišla...
Podľa mňa bude horšie pre teba ak soc. odmietneš....Však nech vidia ako žije biedny ľud slovenský.... Nejde o to či máš nový - starý televízor a pod. ale či máš čisto v domácnosti...😉
@dhlinkova čo konkretne býva predmetom kontroly? Mna vzdy zarazia tie zábery z osád, kde behajú deti bosé, spinave. Na nich nikto neposiela socialku, alebo je aj tak jedno, ako tie deti ziju?
Čo znamená mizerné podmienky? Definuj.
@tramtada31 posúdenie podmienok dieťaťa, resp. posúdenie možnej miery ohrozenia, posúdenie zanedbania dieťaťa.
Nie je to jedno, ale čo s nimi?! Stejne dohovor mnohokrát nepomôže. Odoberať každé dieťa nie je cieľom sociálky.
Myslím, že si tým veci len skomplikujes ak kolizna nebude vedieť v akých podmienkach žije dieťa a bude zasadať súd vo veci zverejnia ci výživného tak si môže otec dieťaťa ci tretia osoba na vymýšľať čokoľvek o podmienkach v ktorých zije dieťa a kolizna/súd nemá podklady o tom, že sa majú veci inak a vychádzajúc z tézy, že pred súdom majú hovoriť pravdu si len príťaž is nehovoriac o tom, že to môže nariadiť súd. Môže to zo strany úradu spustiť lavínu hypotéz a domnienok a budeš v hľadáčiku intenzívnejšie.... Budu skúmať prečo, kontaktovať okolie zisťovať a susedia niekedy vedia za variť.....
Otázka znela ci môžeš, máš právo odmietnuť sociálnu pracovníčku ale musíš si byť vedomá rizík, čo odmietnutie v očiach úradu môže znamenať....
@dhlinkova a aj sa nejaké odoberajú? Kam sa umiestňujú? Ja viem, že je to zložitá situácia, desaťročia je tato téma tabuizovana, ale keď vidim tie zábery z osád, ako behajú po odpadkoch bosé, tak mi je z toho smutno.

Vždy je lepšie komunikovať a spolupracovať.