icon

Čo sa stane, keď odmietnem šetrenie sociálnou?

7. apr 2021

Ahoj, otec dieťaťa na mňa vkuse podáva podnety. Dieťa je zverené mne a aktuálne mám fakt mizerné podmienky. Čo sa stane ak odmietnem šetrenie sociálnou?

fkata
7. apr 2021

Vždy je lepšie komunikovať a spolupracovať.

pribinak
7. apr 2021

Prečo chceš odmietnuť šetrenie?

Veď práve mizes ukázať že napriek skromným podmienkam je o dieťa riadne postarané

kotulicek
7. apr 2021

Neodmietaj šetrenie radšej ukáž sociálke že sa snažis a robíš všetko preto že aj keď máš mizerne podmienky o deti v rámci tvojich možností je postarané

syslik81
7. apr 2021

pokial ma dieta kde spat co jest je ciste chodi do skoly/skolky a ty nepijes nedrogujes etc nemas sa coho bat ..radsej skromne podmienky a milujuca mama ako zlata klietka a nestastne deti... hlavu hore socialku samozrejme prijmi a bud silna osobnost co svojim detom da vsetko co potrebuju

hipuska
7. apr 2021

Ja som tiez mala kontrolu zo sociálky. Akurát som dopiekla kysnuté, piekli sme s deťmi. Bolo to doobeda, takže nebol čas pospratavať dom. Na chodbe rozhodne prádlo, čo som chcela prať....akurát som zaliala kávu, pustila telku, deťom dala mobily. Nech si v kľude 10 minút posedim. A akurát dosla. Nemala si kde na stôl papiere položiť, kde na zem stupit. Telka hucala. Išla skontrolovať deti, tie ju mali na haku bo gemblili. Myslela som, že odpadnem. No a ona to zobrala v pohode, že "vonia vám celý dom". Čo si v skutočnosti pomyslela neviem.

autor
7. apr 2021

Ďakujem, ale moja otázka znela inak, nie či pustiť sociálku.

hipuska
7. apr 2021

No veď a čo znamená šetrenie? Že robia aj obkliadku miesta, kde dieťa žije, či?

dhlinkova
7. apr 2021

Môžeš odmietnuť, ale môžu podať návrh na súd a žiadať nariadenie dohľadu. Pred MD som robila kolíznu. Ak chceš ozvi sa mi do správy.

luccija
7. apr 2021

Myslím, že to nemôžeš odmietnuť a bolo by to spekulativne

luccija
7. apr 2021

Čo su mizerne podmienky?pre každú niečo iné malo si napísala...otcovi to asi vadí a preto to žiada.

pribinak
7. apr 2021

Áno, môžeš odmietnuť šetrenie socialkou.

Štandardne ľudia ktorí nemajú čo skrývať tak nemajú problém aby u nich šetrila sociálka

Rataj s tým, že súd moze nariadiť prešetrenie podmienok kde žije maloleté dieťa

deti95060810
7. apr 2021

aj u nás boli .... pani zavolala až keď stála pred dverami - a to máme úplne iné trvalé bydlisko. Pani bola u nás asi 10 - 15 min. a odišla...
Podľa mňa bude horšie pre teba ak soc. odmietneš....Však nech vidia ako žije biedny ľud slovenský.... Nejde o to či máš nový - starý televízor a pod. ale či máš čisto v domácnosti...😉

tramtada31
7. apr 2021

@dhlinkova čo konkretne býva predmetom kontroly? Mna vzdy zarazia tie zábery z osád, kde behajú deti bosé, spinave. Na nich nikto neposiela socialku, alebo je aj tak jedno, ako tie deti ziju?

jankapepe
7. apr 2021

Čo znamená mizerné podmienky? Definuj.

dhlinkova
7. apr 2021

@tramtada31 posúdenie podmienok dieťaťa, resp. posúdenie možnej miery ohrozenia, posúdenie zanedbania dieťaťa.
Nie je to jedno, ale čo s nimi?! Stejne dohovor mnohokrát nepomôže. Odoberať každé dieťa nie je cieľom sociálky.

jajka71
7. apr 2021

Myslím, že si tým veci len skomplikujes ak kolizna nebude vedieť v akých podmienkach žije dieťa a bude zasadať súd vo veci zverejnia ci výživného tak si môže otec dieťaťa ci tretia osoba na vymýšľať čokoľvek o podmienkach v ktorých zije dieťa a kolizna/súd nemá podklady o tom, že sa majú veci inak a vychádzajúc z tézy, že pred súdom majú hovoriť pravdu si len príťaž is nehovoriac o tom, že to môže nariadiť súd. Môže to zo strany úradu spustiť lavínu hypotéz a domnienok a budeš v hľadáčiku intenzívnejšie.... Budu skúmať prečo, kontaktovať okolie zisťovať a susedia niekedy vedia za variť.....
Otázka znela ci môžeš, máš právo odmietnuť sociálnu pracovníčku ale musíš si byť vedomá rizík, čo odmietnutie v očiach úradu môže znamenať....

tramtada31
8. apr 2021

@dhlinkova a aj sa nejaké odoberajú? Kam sa umiestňujú? Ja viem, že je to zložitá situácia, desaťročia je tato téma tabuizovana, ale keď vidim tie zábery z osád, ako behajú po odpadkoch bosé, tak mi je z toho smutno.