Čo treba zahrnúť do daňového priznania v roku 2026?
Dobry deň, 2025 som pracovala januar až august potom som sept bola už vš študentkou, tento rok 2026 som si u jednej uctovnicky dala robit teda to zučtovanie dala som jej 2 papiere od zamestnavatela (potvrdenie o zdan. prijmoch) a spravila mi ho. No dalej uz vraj musim papiere podať na daňove sama. Chcem sa len spytať, čo všetko treba dať uradu? Papiere čo mi dala (myslim ze ich je 6) + tie 2 papiere od zamestnavatela? to je všetko? Prvy krat robim toto takže neviem vôbec čo a ako. + si niesom ista či to spravila dobre lebo tam mam celkom velky preplatok a nezda sa mi to ale nevyznam sa tak neviem…
áno to daňové čo ti urobila ona podpíšeš vzadu 2x - pri dátumoch, dúfam, že ste tam uviedli aj číslo účtu na ktorý chceš poslať preplatok
priložíš k tomu dve potvrdenia od zamestnávateľov a celé to odnesieš do podateľne Daňového úradu, oni ti potvrdia jeden sprievodný papier, ktorý ti tiež mala účtovníčka dať vyplnený (potvrdenie o podaní) a tento ti ostáva ako doklad
cele danove priznanie 6 stran, plus KOPIE tych potvrdeni od zamestnavatelov
preplatok mohol vzniknut tym, ze ti uplatnila rocnu nezdanitelnu cast zakladu dane a nemala si prijem cely rok
Nemusis ist osobne na danovy urad, staci, ked to posles doporucene. Podaci listok si odloz s kopiou danoveho priznania a originalmi potvrdeni od zamestnavatelov
nezabudni podpisat
Ak mas cipovy obciansky, vies to poslat elektronicky, potvrdenia od firiem naskenujes a danove vyplnis priamo na webe financnej spravy.
Inak zoberies vsetky papiere a odnesie do podatelne alebo posles postou. Skontroluj cast, kde sa pise o pocte priloh.

Len zanesieš DP