icon

Čo zahŕňa právny úkon a aké sú náklady?

7. jún 2025

Dobrý deň viete mi prosím povedať čo všetko berie právnik ako jeden právny úkon?My sme mali s právnikom podpísanú zmluvu na 200eur za 1 ukon.Davala som mu zálohu 500eur.Vcera mi volal ze 11 úkonov t.j. 2200eur, čiže ten rozdiel mu mam doplatiť.Posle mi pondelok celkové rozratanie ,ale mne sa to zdá aj tak strašne veľa. Pojednavanie na súde bolo len jedno,tak ma to zaujíma.

kavasmliekom
7. jún 2025

Neviem, ale len čo my sme mali právnika, tak za hodinu sedenia u neho, potom za zmluvu vypracovanú, zastupovanie na súde, komunikácia s protistranou, potom zase sedenie u neho. A cez 1000e zobral.

autor
7. jún 2025
@kavasmliekom

Neviem, ale len čo my sme mali právnika, tak za hodinu sedenia u neho, potom za zmluvu vypracovanú, zastupovanie na súde, komunikácia s protistranou, potom zase sedenie u neho. A cez 1000e zobral.

@kavasmliekom no je to drahá záležitosť veru, no uvidím co tam bude napísané. Ďakujem za odpoveď.

zuzanka.zuzu
7. jún 2025

ty máš za úkon, to je ešte fajn... my máme 80e/h+daň a nemáme šajn koľko nás to vždy vyjde 😂

autor
7. jún 2025
@zuzanka.zuzu

ty máš za úkon, to je ešte fajn... my máme 80e/h+daň a nemáme šajn koľko nás to vždy vyjde 😂

@zuzanka.zuzu no to som zvedavá. Kks to sú poplatky.

draik
8. jún 2025

§13a vyhlášky č. 655/2004 Z.z.
Presne máte určené, čo je úkon a pod.

autor
9. jún 2025
@draik

§13a vyhlášky č. 655/2004 Z.z.
Presne máte určené, čo je úkon a pod.

@draik ďakujem