icon

Covid pas - cestovanie

katkabg
22. feb 2021

Mamibky zijem v zahranici teda v Bulharsku a tu sa v plnom prude zacalo ockovat proti korone....ludia vsorach stoja nech sa daju ockovat....samozrejme su aj taky proti co su....ja som koronou presla.....a teda nevidim zmysel sa dat ockovat a teda a ked ani nevie vedlajsie ucinky(dcerina ucitelka sa ockovala a teraz lezi s koronou na jiske)a po druhe sa bojim ze zavedu ze kto sa ockuje dostane zeleny kovid pass a bude moct vsetko co doteraz a aj cestovat do zahranicia....a to teraz ha ked sa nedam tak ani rodicou uz neuvidim kedzeze ma pomaly pez "kovid pasu" nepustia nikam???

miriam_s
22. feb 2021

@katkabg akou vakcínou u vás očkuju? Izrael má tretinu krajiny zaočkovanú tak u nich sa dá pozrieť na výsledky, Británia takisto... Dnes akurát vyšiel dokonca výskum že po pfizer vakcíne nebude človek ani infekčný pre druhých...a pravdepodobné to je hlavne v krajinách ktore žijú z turizmu... Myslím že Cyprus už toto ohlásil na svojom území..

miriam_s
22. feb 2021

@katkabg ak sa rozhodneš neočkovať,je možné že v čase keď bude zaočkovaná už väčšina populácie stále môžu žiadať karanténu po príchode a PCR test... takže pustiť ťa pustia len budú iné podmienky...

pribinak
22. feb 2021

Prešla di koronou a nevidíš zmysel sa dať ockovat? Ale protilátky nemáš doživotne a mizes sa opätovne nakaziť

akinom0077
22. feb 2021

@katkabg juj toto by som rada tiez vedela keby sa co najskor vyjadrili krajiny ci treba covid pass.

katkabg
autor
22. feb 2021

A aka je garancia ze dam sa ockovat ci nedostanem z tej vakciny daco????Ano presla som koronou...mmesiac som sa davala dokopy...no podla mna korona tu je a aj bude a kazdy niu prejde.A treba sa s tym naucit zit

katkabg
autor
22. feb 2021

@miriam_s tusim Astra zeneka..ty ale sora ludi stoja na vakciny 😮😮😮😮

miriam_s
22. feb 2021

@katkabg corona neprejde len tak , čakaním lebo mutuje stále agresívnejšie - na ľuďoch ktorí sa nakazia. keď si to teraz zvládla v pohode , nie je záruka, že to tak bude aj na budúce. Astrou Zenecou je preočkovaná veľká časť Británie, aj u nás sa ňou očkuje... Zaručí ti minimálne že neskončíš s ťažkým stavom v nemocnici. A z vakcíny nedostaneš nič, jedine tak protilátky. Ak si neprekonala anafylakticky šok alebo veľmi silnú alergickú reakciu, šanca že budeš mať vážnu reakciu je minimálna. Môžeš mať síce nejakú reakciu, ale je to bezpečná vakcina. A krajiny ktoré si teraz prešli peklom nedovolia turistom len tak rajzovať po krajine ... Určite budú chcieť minimálne pcr test, podľa situácie možno aj karanténu...

luccija
22. feb 2021

@katkabg dcerina učiteľka asi nebola zaočkovana 2 dávkami či áno?áno myslím, že sa budú ľudia selektovať na zaockovanych a tých čo nie sú a budú pre nich platiť prísnejšie pravidlá čo je pochopitelne
@miriam_s kde je tom Pfizeri?

miriam_s
22. feb 2021

@luccija napr. tu https://www.reuters.com/article/health-coronavi...
neviem či vieš anglicky, ide o to že vo veľmi vysokej miere zabraňuje aj asymptomatickému priebehu covidu, kedy ho šíriš aj keď o tom nevieš lebo nemáš symptómy... Toto sa veľmi riešilo, či to po vakcíne nemôžu bezpriznakoví roznášať a dáta z Izraela ukazujú že nebudú to šíriť... Úplne celistvé výsledky ešte ale nezverejnili, tu rozsiahlu štúdiu chcú zverejniť celú naraz...

katkabg
autor
22. feb 2021

Tak dufam ked sa uz byde musiet ockovat tak to nebude mat v buducnosti dosledky....ach jo akej doby sme sa dozily :((((

katkabg
autor
22. feb 2021

@luccija myslim ze teraz jej dali druhu davku

luccija
22. feb 2021

@katkabg takže ochorela pomedzi ockovanie, lebo po druhej dávke ešte tuším 2 t treba počkať na plnú imunitu.myslim, že sme boli ako deti očkovaní takým sajrajtom v živých vakcinach, že tu treba použiť viac rozum ako strach.Ved tie vakcíny sú na úplne inom princípe práveže my odkedy sme ochoreli viem, že očkovať chcem