icon

Dá sa ísť na OČR len na jeden deň?

7. okt 2022

Dá sa ísť na očr len na jeden deň ?

Strana
z2
retep00
7. okt 2022

Prečo si jednoducho nevezmete paragraf na rodinného príslušníka?

katarinaba
7. okt 2022

ano, da sa

@retep00 mozno ma vycerpane

ivuska027
7. okt 2022

To uz sa oplati v tomto pripade zobrat aj cely vikend, teda 3 dni.

viestta
7. okt 2022

@retep00 alebo jej co denný paragraf zamestnávateľ neakceptuje, na čo má pravo

autor
7. okt 2022

@retep00 bože tak asi sa mi nedá nie ? Veď rozmýšľaj trochu

@ivuska027 Áno spravím tak

retep00
7. okt 2022

Bože, tak to ste nikde nenapísala, že si paragraf zobrať nemôžete, že sa vám nedá 🙂 tak si odpustite tu aroganciu..

nikky6
7. okt 2022

no podaktori tu fakt zabudaju na slusne spravanie 🙂 ano, je to mozne, ale neviem, ci sa to vobec oplati na ten jeden den. ak sa vsak neda inak, tak v tom pripade hej. realne to, samozrejme, je.

autor
7. okt 2022

@nikky6 ukážte mi kde som bola neslušná

marci77
11. okt 2022

tu

autor
11. okt 2022

@marci77 Prestaň sa za všetko urážať, čo si ako z cukru

marci77
11. okt 2022

ja sa vobec neurazam, ved pytali ste sa, kde ste boli neslusna....nepytali ste sa sice mna, ale tak to si asi kazdy, kto si precita tuto diskusiu vsimne

autor
11. okt 2022

@marci77 tak si asi vzťahovačná keď je toto podľa teba neslušnosť, nikde nikoho neurážam

marci77
11. okt 2022

co?? ja vztahovacna?? a urazena? a z cukru?

autor
11. okt 2022

@marci77 asi áno keď si sa chytila tej vety 😂

marci77
11. okt 2022

veeeelmi vtipneeee
si precitajte este raz po sebe, ako komunikujete
tak neziadajte o pomoc, ked sa neviete babam, co vam tu radia, ani podakovat

autor
11. okt 2022

@marci77 si si prišla rypnúť, potrebuješ sa večer pohádať s niekym ? Lebo nerozumiem čo týmto sleduješ a hráš sa tu na pani dôležitú

marci77
11. okt 2022

vobec sa ja tu na nikoho nehram, ani som si neprisla rypnut

zacala som citat tuto diskusiu a tiez som sa mi rozum zastavil, ako ste reagovala.....ale ved to je jedno, nebudem tu uz ani ja stracat cas

kto chce hlada problem v tom druhom, nie v sebe

autor
11. okt 2022

@marci77 ja nehľadám problém v nikom neviem kde si na toto prišla, veď ty jediná to tu rozoberáš, zbytočne sa pozastavuješ nad niečim nepodstatným ale asi sa nudíš

nafka0483
11. okt 2022

@retep00 Paragraf sluzi na cas nevyhnutny na vysetrenie/osetrenie ktore nebolo mozne vykonat mimo pracovneho casu.

OCR sluzi na osetrovanie clena rodint, pokryva cely den.

Dve rozne veci a dva uplne odlisne ucely.

retep00
12. okt 2022

@nafka0483 ak sa jedná o jeden deň máte nárok na 7 paragrafov na rodinného príslušníka, ktoré viete využiť ako na deti tak aj na hocikoho iného z rodiny a tiež platí celý deň ak je to uvedené na tom paragrafe. Ale keďže autorka uviedla, že si to takto zobrať nemôže akceptujem to.
@marci77 ďakujem za tú "obranu" ale autorka má očividne zlé dni a nevie prijať iný názor, než je ten jej, tak zbytočne by som nerypala. Zakladá diskusiu kde si pýta názor a v zápätí ten názor zdissuje. Ľudia si jej komentáre vedia prečítať a každý nech si z toho uvodí názor sám. Ešte že zostala v anonymite 😆

autor
12. okt 2022

@retep00 kde som neprijala iný názor? Veď nemôžem si zobrať paragraf tak čo som mala na tom akceptovať ? 😅 ja som si nepýtala názor, iba či sa môže brať očr na jeden deň takže skôr tvoja odpoved bola odveci, ani som ťa nikde nezdissovala

lenkadenisa
12. okt 2022

Ty vole, @autorka, rovno jeden Xanax s vínom si daj a ukľudni sa. Keď si taká múdra, mala si si to vygúgliť a nie sa tu hádať.

autor
12. okt 2022

@lenkadenisa hej ďalšia sa tu musí pustiť do mňa 😂😂😂

nafka0483
12. okt 2022

@retep00 Nie neplati na cely den ani ked je to tam uvedene. Zamestnavatel nie je povinny toto akceptovat. Je to nad ramec zakona.
Zakon hovori o case nevyhnutnom na vysetrenie ak sa to nedalo mimo pracovneho casu.

nafka0483
12. okt 2022

@retep00 A poopravim ta este v jednej veci - ze je narok na 7 dni. 7 dni je platenych plnou nahradou mzdy. Ostatne su neplatene - mozes ich mat za rok aj 20, kolko treba. Prvych 7 je platenych, ostatne sluzia na ospravedlnenie absencie ale nahrada mzdy ti za nich nepatri.

retep00
Autor odpoveď zmazal
retep00
12. okt 2022

@autorka to vy sa tu púšťate do ľudí, ukazujete sa sama. Ste arogantná a neslušná o čom svedčia vaše nevyzreté odpovede. Vždy sa dá nesúhlas vyjadriť aj inak ako povyšovaním sa a urážaním druhej osoby (áno, bola to urážka, že ste mi odpovedali na môj komentár, že "nerozmýšľam" keď ste nikde neuviedli, že si ten paragraf zobrať nemôžete, tým pádom to komentujúci nemohol vedieť) Ja som vám mohla tiež napisať komentár, že ,,preboha, šak si jednoducho zober paragraf, čo nerozmýšľaš?" Ide o princíp, ako sa tu bavíte s ľuďmi, smejete sa z odpovedí, ste nepríjemná, povýšenecká. Škoda, že ste v anonymite, rada by som videla, s kým máme tú česť.

autor
12. okt 2022

@retep00
Ty si vzťahovačná, netreba si všetko tak veľmi pripúšťať
Ale veď mám pravdu, keby trochu popremýšľaš, tak zistíš že sa pýtam len na očr a logicky paragraf nepotrebujem, však to viem aj sama že keby môžem tak si vezmem paragraf 😀
A ty si už len aká vyzretá keď tu reveš kvôli tomu že som ti povedala aby si rozmýšľala? Vyzretá žena sa snáď nejde zrútiť z takej blbosti
Jedného slova ste sa tu chytili ako supy, pritom ženy si tu nakladajú oveľa horšie a reálne sa urážajú
Trápne…

nafka0483
12. okt 2022

@retep00 Oznacila si ma ale nestihla som to precitat, zmazala si 🤷‍♀️

marci77
12. okt 2022

@nafka0483 @retep00

skoda tu s tymto anonymom stracat cas, do mna sa tak pustila vcera
to nema vyznam😔
kazdy kto sa ozve, je vztahovacny a este vsetko mozne ine negativne
iba autorka prispevku je dokonala 😅
a pravidla slusneho spravania jej nic nehovoria