icon

Dá sa podať trestné oznámenie anonymne?

18. nov 2023

Dobrý deň, neviem ani ako to napísať, ale člen mojej rodiny sa zbláznil ale odmieta pomoc psychiatra. Proste je ten človek psychicky chorý a začal sa vyhrážať že niekoho zabije (nebudem menovať koho), ten (ktorému sa vyhráža) s nami nežije a o tom ani nevie. Ale keďže člen rodiny je psychicky narušený už dlhé roky ale teraz to dosť vyústilo, tak neviem čo s tým robiť. Nikto o tom nevie, lebo pri ostatných sa správa normálne. Viem o tom len ja a zvyšok rodiny ktorý to má ale v paži. Bojím sa čo takýto človek môže spraviť, je to môj rodič a v detsve som videla kadečo tiež. Našťastie už s ním nebývam Lenže keby podám trestné oznámenie, neviem čo by sa zmenilo. Čo robiť v takejto situácii?

alickapusinka
18. nov 2023

Nie trestne oznámenie sa anonymne podať nedá. Ak máš dôkazy že sa vyhráža pred viacerými ľudmi tak môžeš použiť toho človeka ako svedka. A nahlásiť ho ak budú závažne dôvody a môže súd nariadiť ústavne liečenie. Vtedy nemôže nenastúpiť ak sud nariadi prídu pre neho policajti a vezmú ho a umiestnia na základe súdu. Bola si už či len
vyčkávaš čakáš kedy sa stane tragédia treba sa ísť aspoň poradiť na políciu. Nechápem ako ho chceš nahlásiť ak sa pýtaš o anonymne trestne oznámenie. To sa nedá bude chceš máš strach alebo to nechaj tak a čakaj. Píšeš že rodina to nerieši však budú riešiť ak sa niečo stane .Niekto niekoho zabije .Bud chceš pomôcť alebo to nechaj tak a čakaj a nie vymýšľať či sa dá TO podať anonymné. Ešte som o tom nepočula ak podáš TO musíš ísť na výsluch.