icon

Dá sa spätne ukončiť PN?

ancestors
28. feb 2025

Ahojte,
Dá sa spätne ukončiť PN? Keďže dnes som mal volať doktorke ale som nato úplne zabudol. A v pondelok nastupujem do novej práce.
Ďakujem.

sarah1112
28. feb 2025

@ancestors stačí pondelok ráno zavolat a povedat ku ktoremu dnu ukoncit 🙂

nadaphotography
28. feb 2025

u nas ma zase lekar na dverach ze nemame nastupovat so prace pokial nemame ukoncenu pn

euka210
28. feb 2025

@ancestors nie, v pondelok musi byt ukoncena v nedelu, ked chces ist do prace.
Nemozes ist do prace, ked mas neukoncenu PN...mojho tak poslali z prace domov...dr.nerobila a nemal mu kto ukoncit PN.

ancestors
autor
28. feb 2025

@sarah1112 no dúfam že sa to bude dať aj na nedeľu ukončiť aby som bol v pondelok práce schopný...

mamina7070
28. feb 2025

@ancestors no to sa dat. ebude kedze v nedelu lekar nepracuje
mal si na to mysliet

ancestors
autor
28. feb 2025

@mamina7070 tak aj na piatok. Teraz som niekde čítal že by sa malo dať ukončiť PN 3 dní spätne.

niekto2hy
28. feb 2025

@ancestors Prihlas sa do svojho uctu poistenca v Soc.poistovni a zistis stav.

sarah1112
28. feb 2025

@ancestors moja doktorka mi ukonci aj pozadu aj vikendy kedze niektory pracuju aj vikendy da sa to

euka210
28. feb 2025

@ancestors moj zacina PN od zajtra a dnes bol u dr.a siel este dnes do prace.
Bezne mu da koniec na nedelu, ked pride v pondelok a ide potom na poobednu smenu do prace.

sandrasstini
28. feb 2025

Mne lekarka ukoncila pnku v nedelu a pondelok prqce schopna aj spatne. Nebol ziadny problem

palicka
28. feb 2025

Ja len rozmýšľam, ako si mohla podpísať novú pracovnú zmluvu, keď si PN. A nový zamestnávateľ tá musí minimálne deň vopred prihlásiť do sociálnej poisťovne. Ako tá prihlási, keď si PN? Ak tá neprihlási aspoň deň vopred, máte problém obaja s čiernou prácou.

ancestors
autor
28. feb 2025

@palicka ešte som nepodpísal zmluvu. Len v pondelok musím nastúpiť keďže mám školenie.

janickadr
1. mar 2025

@ancestors Elektronicka PN sa neda spatne ukoncit. Jedine sa da cela vystornovat a napisat nova papierova a vsetko popodpisovat a odovzdat/poslat posou tam, kam treba...

skeblicka777
1. mar 2025

Už sa nedá spätne skončiť, jedine papierová. Muž mal teraz 2 týždne PN a chcel, žeby mu ukončila PN k zajtrajšiemu dátumu, ale to sa už nedá, skončila mu v piatok a v pondelok ide normálne do roboty.
@ancestors veď choď v pondelok skoro ráno k dr, nech ti ju ukončí a v utorok nastúpiš

palicka
1. mar 2025

@ancestors ale ako môžeš absolvovať školenie, pokiaľ nie si zamestnanec? A zamestnancom sa staníc podpísaním zmluvy (a vôbec mi neide o akt perom podpísať, ale práve o prihlášky do poisťovni).

ancestors
autor
3. mar 2025

Tak akurát som dovolal s doktorkou. Tak mi ukončí ePN spätne k 1.3. Takže sa to dá spraviť v pohode.

mamina7070
3. mar 2025

len si dories zdravotne poistenie za ten vikend ak nie si na UP

janickadr
3. mar 2025

@ancestors V pohode sa to neda... Mna napr. pocitac nepusti, kedze to nie je v sulade s legislativou... Ak to tvojej dr.islo, tak drzim palce, aby sa do toho nikto nemontoval a nemala si z toho problemy...

ancestors
autor
21. mar 2025

@janickadr ona mi povedala že zavolá do sociálnej poisťovne. Lebo cez pc sa to nedá spraviť. Raz mi taktiež menila miesto kde sa budem zdržiavať cez PN lebo cez Pc jej to nešlo zmeniť tak musela volať do sociálnej poisťovne a až tam to zmenili. Celý tento systém ePN je spravený dosť na prd.

mamina7070
21. mar 2025

@ancestors neni to na prd ke to tak preto aby sa nerobili podvody