Dá sa zmeniť trvalý pobyt iba dieťaťu?
Ahojte, dá sa zmeniť trvalý pobyt iba dieťaťu? Syn má 2.5r, budúci rok riešime škôlku avšak spadovo sme z Ružinova ale minulý rok sme kúpili byt v biskupiciach a tu aj žijeme a pod nosom mám aj škôlku a samozrejme ho chcem do nej prihlásiť. Dá sa zmeniť TP iba malému či musím aj sebe?
Mne sa nechce riešiť môj TP lebo by som musela komplet doklady, daňový úrad, ZP, SP, aj v našej s.r.o zmeniť tento údaj, papiere od auta, v banke a neviem ešte kde všade... a fakt na to nemám nervy teraz.
Má niektorá z vás iný TP ako vaše dieťa? 😀🫣
@anonym_autor normálne napíš trvalý pobyt do prihlášky. Absolútne nikto to nikdy nebude skúmať, je to obyčajná formalita! Bývaš tam, máš tam byt, logicky syn pôjde do tej škôlky. Teraz ho budeš voziť do Ruzinova len kvôli TP? Ani nad tým viac nepolemizuj. Nemusíš nič meniť, napíš TP tam kde budete bývať a hotovo
@anonym_autor normálne napíš trvalý pobyt do prihlášky. Absolútne nikto to nikdy nebude skúmať, je to obyčajná formalita! Bývaš tam, máš tam byt, logicky syn pôjde do tej škôlky. Teraz ho budeš voziť do Ruzinova len kvôli TP? Ani nad tým viac nepolemizuj. Nemusíš nič meniť, napíš TP tam kde budete bývať a hotovo
@simona20201309 ďakujem, no len keď je taký pretlak v škôlkach. Uprednostňujú spadovych 😑 nechcela by som byť jedna z tých čo ráno musia liezť do auta, zaviesť dieťa, ísť do roboty, viesť dieťa domov. Tragédia. Tu to mám cez ulicu a je to dobrá škôlka.
@simona20201309 ďakujem, no len keď je taký pretlak v škôlkach. Uprednostňujú spadovych 😑 nechcela by som byť jedna z tých čo ráno musia liezť do auta, zaviesť dieťa, ísť do roboty, viesť dieťa domov. Tragédia. Tu to mám cez ulicu a je to dobrá škôlka.
@anonym_autor to je zákon, musia uprednostniť spadovych
tk si spocitaj co je pre teba jednoduchsie, zmenit pobyt a vymenit doklady alebo 3 roky vozit dieta do skolky a zo skolky. Co je jednoduchsie, lacnejsie a kolko casu tym stravis
a také voľačo ako prechodný pobyt? sa nedá uviesť? by som nejako tak skúsila najprv…
Pokiaľ ja viem,dieťa musí mať trvalý pobyt ako aspoň jeden z rodičov. Jednoducho nemôže bývať samo,aj keď samozrejme že každému je to jasné,že by nebolo na adrese samotné v byte.No ale oficiálne to nie je možné.
Skús možno prechodný pobyt,ale či to akceptujú v škôlke,to ťažko povedať.
@anonym_autor jasne, ze uprednodtnuju spadovych lebo ked mam v dedine TP a platim tu vsetky dane a poplatky tak mam prednostne pravo na to aby moje dieta malo miesto v spadovej skolke. U nas sa musia prijat najprv vsetky deti s TP a ak je miesto ponuka sa okolitym dedinam kde maju deti TP a su spadove v ramci skoly a az potom "cudzim" co tu sice byvaju, ale TP maju niekde uplne inde.
Ono to ma svoju logiku preco to tak je.
Ženy ja viem kvôli čomu berú spadovych. Len aspoň. V BA by to mohlo byť jedno. Celý život žijem v Ružinove a posledný rok v biskupiciach a budem braná jak nejaký cp-čkar. Tak čo už no
Musi tam mat trvaly pobyt jeden z rodicov...Tiez to tak ideme riesit, byvame v Zah. Bystrici, starsi syncek chodi do skolky do Dubravky...Svokrovci byvaju v Dubravke, tak muz si s detmi zmenia trvaly pobyt tam, ja ostanem v Zahorskej...syncek buduci rok nastupuje do skoly a dcerka do skolky
Musi tam mat trvaly pobyt jeden z rodicov...Tiez to tak ideme riesit, byvame v Zah. Bystrici, starsi syncek chodi do skolky do Dubravky...Svokrovci byvaju v Dubravke, tak muz si s detmi zmenia trvaly pobyt tam, ja ostanem v Zahorskej...syncek buduci rok nastupuje do skoly a dcerka do skolky
@anonym_3a5ba4 ďakujem 🫶
Ja mám iný TP ako moje deti. Bývame na dedine, môj muž má rovnaký TP ako deti, teda na dedine. Ja som si nechala TP v krajskom meste v rodičovskom byte. Deti chodia do dedinskej škôlky, následne tu budú chodiť aj do základnej školy. V prihláške s tým škôlka nerobila problém, keďže muž aj deti sú "domáci".
Žiaden zákon nenariaduje, že dieťa musí mať trvalý pobyt totožný s rodičom. Jediná podmienka je, že obaja rodičia musia súhlasiť so zmenou trvalého pobytu dieťaťa.
Čo požadujú škôlky pre prijatie je iná vec, môžu chcieť, aby aj rodič mal trvalý pobyt.
Žiaden zákon nenariaduje, že dieťa musí mať trvalý pobyt totožný s rodičom. Jediná podmienka je, že obaja rodičia musia súhlasiť so zmenou trvalého pobytu dieťaťa.
Čo požadujú škôlky pre prijatie je iná vec, môžu chcieť, aby aj rodič mal trvalý pobyt.
@april171 my sme pri našej zmene TP dcérke nechali ten starý, lebo len nedávno predtým sme jej menili doklady, tj celá rodina máme nový TP, len najmladsia dcérka ostala s povodnou adresou. Ale všetko v rámci BA. V klientskom s tým nebol problém, že jej to nezmenime. My sme menili z Biskupic na Ružinov.

@anonym_autor myslím, že dieťa nemôže mať iný trvalý pobyt, ako má matka, ak sa mýlim, nech ma niekto opraví