icon

Da sa zrušiť registrácia na úrade práce?

andyka321
2. nov 2018

Dnes som sa zaevidovala na urade prace, ale som si to rozmyslela a chcem sa zaevidovat az na druhy mesiac, lebo nebudem moct prist na urceny kontakt. Da sa to, aby mi z toho nevznikli komplikacie? Napr. ze by som sa potom mohla prihlasit az o 6 mesiacov. Prosim, poradte.

Strana
z2
tosomja
2. nov 2018

Akoze chces byt dobrovolne nezamestnana? Ano, oni budu len radi

tosomja
2. nov 2018

Len di budes platit odvody sama.

1mima
2. nov 2018

@andyka321 ideqlne sa poradit s tetou co ta evidovala a najst termin v ktorom mozes prist

andyka321
autor
2. nov 2018

@tosomja jasne, ze si zaplatim, ale mna viac zaujima, ci sa to da - myslim stornovat prihlasenie a prihlasit sa az o mesiac.

tomsta003
2. nov 2018

@andyka321 no neviem asi podas žiadost na vyradenie ,ale neviem či sa potom nebude dat prihlasit až o 3- mesiace

tomsta003
Autor odpoveď zmazal
judar
2. nov 2018

Akože...len zato že sa nebudeš mocť dostaviť na podpis o mesiac sa chceš vyradiť z evidencie? Nemáš jazyk či čo? S úradníčkou sa vopred aj pár dní pred podpisom dá dohodnúť ak má človek slušné chovanie ...za takúto zbytočnosť je to zbytočne 60+čosi v kýbli...a ďalšia vec ak sa sama dáš vyhodiť z evidencie bez dôvodu o mesiac ťa nemusia zaevidovať teda nezaevidujú takže good luck s hlúposťou

tosomja
2. nov 2018

@andyka321 a budes mimo domu v tom case hlásenia? Ak len v ten jeden den nemozes sa hlásiť, tak chod k lekárke, da ti pečiatku a odnesies, vyhnes sa vyradeniu.

andyka321
autor
2. nov 2018

@judar mas uplnu pravdu. Ale som dost skepticka lebo ta pani mi vobec nepripadala ustretova😊

andyka321
autor
2. nov 2018

@tosomja v tom case cca 4-5 dni budem mimo mesta.

andyka321
autor
2. nov 2018

@andyka321 dakujem za rady, ked nezabudnem tak napisem ako to dopadlo. Pekny den vsetkym!

katarina644
2. nov 2018

vsak si ju mala pooprosit o iny datum stretnutia, to sa da. neviem, ci je dobre to zrusit a potom sa nahlasit. ci potom nebudu viac protivne. skus si vybavit iny termin na urade prace. ja som to tak robila.

9lf9
2. nov 2018

@andyka321kedy si podavala ziadost ak to je nedavno tak sprav spatvzatie ziadosti ak ta nezaradila..ak si zaradena tak keby sa das vyradit sama mozes sa evidovat az o 3mes....a mas sa ust hlasit na kobtakt ci si prevziat este len oznamenie o zaradeni?

judar
2. nov 2018

@andyka321 ustretova by absolutne nebola pri takomto šaškovaní..a mimoto...stačí ísť na podpis aj pár dní predtym než aký termín dala...horšie by bolo dostaviť sa po termíne bez informovania vtedy automaricky zvyknú vyhadzovať

andyka321
autor
2. nov 2018

@katarina644 pani nechcela, ale pojdem tam este raz. Drzte mi palce.

katarina644
2. nov 2018

ale aby sa neposrala. do jedneho mesiaca tam raz musis byt. ja som bola aj na dovolenke a prehodila mi termin. akurat bola neprijemna, ked som sa minuly tyzden vyhodila, nasla som si pracu. vtedy bola riadna ignoracia. su to svine.

janci05
2. nov 2018

Pri dobrovoľnom vyradení sa môžeš znova evidovať až po troch mesiacoch, ak ťa vyradí úrad pre nespoluprácu, tak až po šiestich mesiacoch.

zuzka1.
2. nov 2018

@andyka321 ides na dovolenku? spiste zapisnicu, preco nemozes prist na kontakt, pripadne doruc pn do troch dni vystvavenia osetrujucim lekarom, doloz na ip referentke, pokial si na pn sa nehlasis na upsvr, ako rychla pomoc sa da, tlacivo na pn ti poslem, alebo si stiahni zo stranky upsvr. dovolenku vieme ospravedlnit samozrejme. nevyraduj sa, 3 meisace sa nemozes zaradit potom, stornovat vyradenie sa neda. ked nieco napis, robim na upsvr

andyka321
autor
2. nov 2018

@zuzka1. Ano , dovolenka na druhom konci sveta cely mesiac.

andyka321
autor
2. nov 2018

@zuzka1. Zazivala som v praci hrozne stresy a musim sa zregenerovat.☺

9lf9
2. nov 2018

@andyka321 ak ides mimo SR na viac ako 15 kalend.dni zo zakona nemozes byt evidovana a vyradujes sa z evidencie dnom odchodu do cudziny cestnym vyhlasenim

zuzka1.
2. nov 2018

@andyka321 tak ako pise @9lf9 , by to malo byt, avsak, ak vies zdokladovat, letenky, ubytko iny doklad, ze tam budes dovolenkovat, je na uvazeni uradu, ci to bude akceptovat, urcite mate veducu pracovisko, treba to s nou poriesit, pokial mas doklady.
dalsia vec je ta, ze na kolko ides vlastne? vyssie pises 4-5dni ze budes mimo, teraz cely mesiac. tak ako?

andyka321
autor
2. nov 2018

@zuzka1. Ja som to myslela tak, ze tych 4-5 dni sa omeskam na kontakt. Ale ked je to tak, ze mi neuznaju dovolenku v zahranici dlhsiu ako 15 dni, tak ma vyradenie neminie. Je to prekerna situacia😢

katarina644
3. nov 2018

omeskat sa nemozes. mozes prist skor. a mas to poriesene.

andyka321
autor
3. nov 2018

@katarina644 Uz som sa rozhodla, ze zrusim dovolenku. Je to vzdy lepsie ako prist o 6 mesiacov podpory. Dakujem vam vsetkym za vase prispevky.

hippovka
3. nov 2018

@andyka321 a vôbec si s nou neskusala dohodnut na inom termine?

juliet86
3. nov 2018

@andyka321 vsetko stoji apada na ludoch. na som v case ked som bola evidovana som soa na cestu okolo ameriky 21dni to bolo minimalne a moja pani uradnicka o tom vedela a bola s tym uplne v pphode. ja som ani nevedela ze je obmedzenie 15dni.... ani ona mi to nepovedala. proste som prisla na termin pred a po. drzim ti palce

zuzka1.
3. nov 2018

@andyka321 pisem vyssie,ze sa to poriesit da, a nemusis rusit dovolenku, rozhodnutie je na tebe

andyka321
autor
3. nov 2018

@hippovka v pondelok tam idem.

andyka321
autor
5. nov 2018

@juliet86 vsetko sa vyriesilo k mojej velkej spokojnosti😊. Prisla som na urad, sedel tam muz, vsetko som vysvetlila a on bez mihnutia oka presunul datum kontaktu o 10 dni. Mas pravdu, vsetko je o ludoch. Ja som sa cely vikend stresovala ako to vyriesit, chcela som zrusit dovolenku, prebukovat letenku, ze sa vratim o tyzden skor, ale to by ma stalo vela prachov. Nakoniec to dopadlo vynikajuco a to vdaka vasim povzbudivym prispevkom, zaco vam vsetkym velmi dakujem. Zajtra odlietam.
Poucila som sa, ze sa netreba bat otvorit si usta a nedat sa odradit nejakou uradnickou , ktora mala len zly den. Prajem pekny den.

Strana
z2