icon

Daň z nehnuteľnosti - žlté tlačivo

Dnes o 11:18

Ahojte žienky. Podávala ste už niektorá tento rok, alebo minulý daň z nehnuteľnosti? To musím vypísať to žlté tlačivo a potom ísť s tým tlačivom na príslušný úrad? Pochopila som to správne? Potrebujem k tomu ešte niečo? Ďakujem a prajem pekný deň.

katica06
Dnes o 11:56

@anonym_autor áno vypisuje sa žlté tlačivo a odovzdáva/pošle na obecný úrad

autor
Dnes o 12:04
@katica06

@anonym_autor áno vypisuje sa žlté tlačivo a odovzdáva/pošle na obecný úrad

@katica06 ďakujem a potrebujem k tomu ešte niečo doložiť?

tamtamka26
Dnes o 12:09
@anonym_autor

@katica06 ďakujem a potrebujem k tomu ešte niečo doložiť?

@anonym_autor pre urýchlenie je vhodné mať výpis LV, inak si to budú musieť samé dohľadať a vlani nad tým pani ohŕňala nos...🙄

autor
Dnes o 12:49
@tamtamka26

@anonym_autor pre urýchlenie je vhodné mať výpis LV, inak si to budú musieť samé dohľadať a vlani nad tým pani ohŕňala nos...🙄

@tamtamka26 a je nejaké časové ohraničenie na vypis, ten mám ale z 10/2025. A potrebuje niečo aj darca, nakoľko aj on musí podať daňové. Lebo nám neprišlo ani žiadne rozhodnutie z katastra ani nič.

anonym_f38b45
Dnes o 12:55

@anonym_autor podávala som tento týždeň a nepotrebovala som žiadne LV. Parcely som vypísala doma podľa LV z netu, čo som nevedela vyplniť, na úrade pomohli. Ale teda malá obec, pani na úrade veľmi ochotná.

autor
Dnes o 13:32
@anonym_f38b45

@anonym_autor podávala som tento týždeň a nepotrebovala som žiadne LV. Parcely som vypísala doma podľa LV z netu, čo som nevedela vyplniť, na úrade pomohli. Ale teda malá obec, pani na úrade veľmi ochotná.

@anonym_f38b45 ďakujem, u mňa sa jedná o nehnuteľnosť v meste, na úrade nie sú veľmi ochotné.

vkatush
Dnes o 13:40

Riešila som teraz.
Vypísala som všetko, čo som vedela.
Nebola som si istá metrážou, ako sa to dáva, tak tú som nepísala, že snáď mi pomôžu. Pani sa najprv nechcelo, že ako to, že to neviem, a pritom nevedela ani ona (či sa ráta celá plocha, alebo bez balkóna, bez pivnice). Ale chcela len meno predávajúceho majiteľa a vedela v systéme nájsť to, ako to uvádzal on na daňovom predtým.

Takže vypíš všetko, čo vieš a čo nevieš, napíš si na papierik, ako by to asi malo byť (ja som mala aj výpis z katastra aj zmluvu so sebou, kde som mala tie informácie).

autor
Dnes o 14:21
@vkatush

Riešila som teraz.
Nebola som si istá metrážou, ako sa to dáva, tak tú som nepísala, že snáď mi pomôžu. Pani sa najprv nechcelo, že ako to, že to neviem, a pritom nevedela ani ona (či sa ráta celá plocha, alebo bez balkóna, bez pivnice). Ale chcela len meno predávajúceho majiteľa a vedela v systéme nájsť to, ako to uvádzal on na daňovom predtým.

Takže vypíš všetko, čo vieš a čo nevieš, napíš si na papierik, ako by to asi malo byť (ja som mala aj výpis z katastra aj zmluvu so sebou, kde som mala tie informácie).

@vkatush ďakujem za radu. Takže podľa starého dokladu dane, ktorý platil predchádzajúci majiteľ, by som vedela udať metráž. Aspoň viem, že mám pozrieť podľa toho a budem vedieť. 👍

autor
Dnes o 14:22
@vkatush

Riešila som teraz.

@vkatush a vypisovala si iba žlté tlačivo, alebo aj tie ostatné farebné (myslím, že zelené a hnedé sa na niečo ešte vzťahujú)?

vkatush
Dnes o 15:34
@anonym_autor

@vkatush a vypisovala si iba žlté tlačivo, alebo aj tie ostatné farebné (myslím, že zelené a hnedé sa na niečo ešte vzťahujú)?

@anonym_autor zdá sa mi, že dvoje. To hlavné tlačivo (netuším, akú málo farbu, ale tam, kde dávaš všetky svoje hlavné údaje) a potom to žlté.
Iné nebolo treba, keďže iné veci sme nemali. (Kupovali sme byt).

anonym_b95bfe
Dnes o 17:15
@anonym_autor

@anonym_f38b45 ďakujem, u mňa sa jedná o nehnuteľnosť v meste, na úrade nie sú veľmi ochotné.

@anonym_autor dnes som bola podat v Trnave, dala som len OP a papier o rozhodnuti o zmene a pani to urobila za mna. Snad aj u Vas to tak je, ved maju vsetko v PC