Daňový bonus a opatrovateľské
Ahojte chcela by som sa len informovať dopredu kým si obeham úrad. Musela som skončiť v práci lebo sa musím starať o otca kedze oslepol a teda budem mat nárok na daň. bonus keď budem poberať opatrovateľské ci sa to berie ako dávka a nárok mi nevznikne? Doteraz ako zamestnaná som poberala teraz čakám za vybavením čiže nemám a ze ako je to potom. Za každé info a skúsenosť dakujem(poberať môžem len ja keďže som sama)
@alenah31 áno myslela som si ze je to tak. A ten príplatok to je koľko asi?
@majuska940 v r. 2022 je to 12,14€/1 dieta/mesacne.
@alenah31 je to oveľa menej teda. Ale zase aspoň niečo keď už sa mi zatiaľ nedá do prace. Ďakujem krásne za info
@majuska940 tak daňový bonus je benefit pre zamestnaných dane platiacich ľudí. Keby si si popri opatrovaniu našla napr. brigádu na dohodu či PP na čiastočný úväzok a za celý rok zarobíš aspoň 6-násobok min. mzdy - môžeš si DB uplatniť raz ročne v DP či RZD a vyplatia ti ho celý.

@majuska940 ak budete poberat iba opatrovatelsky prispevok tak narok na danovy bonus mat nebudete, je to st. soc. davka, nepodlieha zdaneniu ani odvodovej povinnosti. Ale myslim, ze tym padom splnate podmienky na vyplacanie priplatku k pridavku na dieta....v casti podmienky naroku spadate pod predposledny resp. posledny bod:
https://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialn...