Dedenie majetku
Ako je to s dedením pokiaľ. Dom je na cloveka A. Ten má dve deti B,C. Aj B aj C majú po dve deti. B umrie skorej ako rodič A. Dedí už všetko len C alebo aj deti od B?
C dostane polovicu. Každé dieťa od B dostane štvrtinu.
Čiže nededí všetko len C, ale aj deti po B.
C dostane polovicu. Každé dieťa od B dostane štvrtinu.
Čiže nededí všetko len C, ale aj deti po B.
@anesim
@billy_jean ďakujem
Ale len ak A nenapíše zavet. Potom sa dedí podľa závetu a nie zákonom
@anonym_d560df deti potomka porucitela su v tomto pripade neopomenutelni dedicia, takze sa napriek zavetu mozu domahat svojho zakonneho podielu.
@anonym_d560df na Slovensku nemôžeš vydedit deti závetom . Iba vvpripade spáchania závažného činu ale aj to ide cez súd , nie je to také jednoduche
@anonym_d560df ak v závete "zabudneš" na svojich potomkov a nedáš im nič, tak majú zákonný nárok na polovicu toho, čo by dostali pri dedení bez závetu
ak sú neplnoleté tak majú nárok na celý svoj podiel
@anonym_d560df V tomto prípade to chamtivému C nepomôže.
@anonym_d560df V tomto prípade to chamtivému C nepomôže.
@anonym_72cfc5 "milujem" nenažrancov...
A nededi aj manzel toho zomreleho?
@anonym_autor nededí všetko C, podiel po dedičovi B dedia deti dediča B
A nededi aj manzel toho zomreleho?
@zuzana76 ano, pokial tam je manzel/manzelka, tak dedi aj on/ona. Tam sa to potom dalej rozlisuje podla toho, ci je tam BSM alebo nie.
Ale manzela/manzelku autor nespominal.
@zuzana76 ano, pokial tam je manzel/manzelka, tak dedi aj on/ona. Tam sa to potom dalej rozlisuje podla toho, ci je tam BSM alebo nie.
Ale manzela/manzelku autor nespominal.
@diewcatqoo Nie, manzel/ka zosnulého B po A nededí. Iba manzel/ka zosnulého A dedí po A + C a deti B.
@diewcatqoo Nie, manzel/ka zosnulého B po A nededí. Iba manzel/ka zosnulého A dedí po A + C a deti B.
@anonym_72cfc5 cize ak by som ja zdedila dom po rodicoch a mne sa nieco stalo, tak moj muz dedit po mne nebude (dedicstvo je vynate? dedil by len to, co sme vybudovali spolu?) , len nase deti?
Ale nededila by manzelka zosnuleho B po zosnulom B? Ved keby bol byval zil, tak by tu ciastku dedicstva bol zdedil on.
@anonym_72cfc5 cize ak by som ja zdedila dom po rodicoch a mne sa nieco stalo, tak moj muz dedit po mne nebude (dedicstvo je vynate? dedil by len to, co sme vybudovali spolu?) , len nase deti?
Ale nededila by manzelka zosnuleho B po zosnulom B? Ved keby bol byval zil, tak by tu ciastku dedicstva bol zdedil on.
@zuzana76 tvoj muž by po tebe dedil, len ak by ste vy dvaja nemali deti
@anonym_72cfc5 no vsak manzelku zosnuleho A som myslela. Je jasne, ze manzelka B nededi. Uvedomujem si teraz, ze som to zmatocne napisala, ale ani mi nenapadlo, ze by mohlo niekoho napadnut, ze dedi aj manzelka B. Manzelka B dedila, ked zomrel B.
@zuzana76 Ak by si zdedila dom a zomrieš, tak po tebe dedí manžel a deti. Aj ten zdedený dom.
@123profil321 nemas pravdu, muz bude dedit, aj ked maju deti.
@123profil321 otec mal na sebe dom, ziskal ho darovanim od svojich rodicov uz pocas toho ako bol zenaty. Zomrel, dedila moja mama/ jeho manzelka/ v 1/3, ja v 1/3, moj surodenec v 1/3.
Ak by nas deti nemali, dedila by jeho manzelka a jeho rodicia, ak sa nemylim.
@123profil321 otec mal na sebe dom, ziskal ho darovanim od svojich rodicov uz pocas toho ako bol zenaty. Zomrel, dedila moja mama/ jeho manzelka/ v 1/3, ja v 1/3, moj surodenec v 1/3.
Ak by nas deti nemali, dedila by jeho manzelka a jeho rodicia, ak sa nemylim.
@anonym_e495d1 presne toto som myslela
@123profil321 nemas pravdu, muz bude dedit, aj ked maju deti.
@diewcatqoo muž bude dediť po manzelkiných rodičoch, ak už manželka nežije? Neprechádza dedičstvo na deti, teda vnúčatá?
@diewcatqoo čítam znova komentáre, ja som najprv zle pochopila tvoju otázku...

Aj deti od B,
C bude mat 1/2 a deti od B si rozdelia rovnakym dielom tu druhu polovicu
Cize B - kazdy 1/4 a
C ma 1/2