icon

Dedičské konanie

vanda323
21. sep 2021

Dievčatá,bdnes mi došiel list od notára že dňa toho a toho sa mám dostaviť ....a že čo všetko mám zo sebou priniesť doklad o vlastníctve auta...zbrane...atď atď....rozvodové papiere atď atď...a že chcú aj mená a dátum narodenia súrodencov, nie mojich ...ja som jedináčik..zosnulého. Otázka znie, prídem tam...a čo ďalej sa bude diať? Ešte bude nejaké ďalšie pojednávanie? A keď mám doma ockovi peňaženku, a sú v nej kreditné k. Mám ich vziať zo sebou?

vanda323
autor
21. sep 2021

@vanda323 * so sebou

bozenas
21. sep 2021

Je to len predbežné prejednanie kde si notár poznačí dedičov, opýta sa na prípadny závet a pod. Notár, ktorému bolo dedič.konanie pridelené má prístup k "databázam" ktoré si prechádza- či už kataster a pod. takže listiny, ktoré si máte priniesť sú len ""pre isotu" ak by bola nejaká nezrovnalosť. Potrebné je hlavne doniesť faktúry bločky (výdavky, ktoré ste mali za pohreb). Následne by malo byť ešte riadne dedičské konanie. Ale hovorím len z vlastnej skúsenosti, kedže v mojom prípade bolo dedičov viacero.

vanda323
autor
21. sep 2021

@bozenas Aha, ďakujem vám veľmi pekne za objasnenie ste mila

bozenas
21. sep 2021

@vanda323 za máličko ;) ja som tiež nevedela čo ma čaká keď mi takýto list prišiel 🙂