icon

Dodatočné daňové priznanie: Ako postupovať s príjmami z digitálnych platforiem?

andulqa_pa
Dnes o 14:50

Dobrý deň . Dnes som dostala list od finančného riaditeľstva slovenskej republiky. Príjmy dosiahnuté z činností vykonávaných prostredníctvom digitálnych platforiem. Musím podať dodatočne daňové priznanie od roku 2021 do 2025. Nemám živnosť . Pre príklad uvediem rok 2021 kedy som mala príjem z týchto platforiem okolo 8000€. Ako mám v tomto prípade postupovať ? Stačí len podať daňové priznanie a čakať ? Ma niekto podobne skusenosti ?

tinkavvv
Dnes o 15:14

@andulqa_pa podas dodatocne danove priznania, doplatis nedoplatok na dani a cakas, aku pokutu / urok z omeskania ti vyrubia

anonym_0d7cd0
Dnes o 15:50

To chceš povedať, že ťa ani nenapadlo tieto peniaze zdaniť? Veď je to príjem ako každý iný. Navyše to nie je zanedbateľný príjem - žiadnych 25,90 a ty neodvedies dane... lebo veď nemám živnosť? 😂😂😂

anonym_f88cc8
Dnes o 15:54

🙂

anonym_76f9ef
Dnes o 15:58

Ake digitalne platformy?

anonym_cae25b
Dnes o 15:58

@andulqa_pa ofko dáva už len 666€ mesačne? Nič moc 🙂

decembrovciatko2015
Dnes o 17:47

Tak ako prise @tinkavvv. Avsak: pokuta sa dava za neskoro podane riadne dan.priznanie 30 euro (este po starom) a urok za neskore zaplatenie dane. Pri dodatocnom prizani je len pokuta za navysenie dane. Avsak, teraz aktualne prebieha danova amnestia ak podas a dobrovolne zaplatis (treba aj spravny variabilny symbol) do 30.6.2026 za stare roky pokuty a uroky sa odpustia. Odporucam podat priznania a ak nemas c.u zavolat na prislusny dan.urad podla trvaleho bydliska a kontaktovat spravkynu ci mas vygenerovany osobny ucet danovnika.