Dodatok k zmluve
Zdravim...chcem sa informovať ako mám postupovať alebo respektíve čo robiť ak som na marodke a môj zamestnávateľ sa začal riadiť dodatkom k zmluve...ktorý mi určuje osminkovy úväzok, ktorý som vzivote nevidela ...na ktorom som sa nedohodla a ktorý som nepodpísala? Je povinný za mňa odvody doplatiť podľa pôvodnej zmluvy? Keďže teraz mi podľa týchto odvodov vypočítavajú aj výšku nemocenskej dávky.
@alenah31 dal tam spätný dátum ..dátum keď som ešte pracovala..a momentálne mám 4 mesiace pred materskou...a aj on mi za prvých 10 dní ktoré mi platí zamestnávateľ rátal z tohto osminkoveho...každopádne nikdy som to nepodpísala...ako sa môže podľa toho riadiť?
Este raz...neexistuje, aby sa nemocenske pocitalo z toho skrateneho uvazku ak si nan este nepracovala. Je jedno ci dal spatny datum, nemocenske a aj tych prvych 10 dni od zamestnavatela je platenych z toho co si odpracovala a dostala zaplatene v hrubom pred nastupom na PN. A SP uz vobec nezaujima aky mas uvazok...ten sa riadi zaplatenymi odvodmi a tie ti platil este normalne.

A to si kde vzala, ze ti teraz podla toho vypocitaju nemocenske? Nemocenske mas vypocitane z prijmu 2020, resp. z prijmu co si dosiahla u posledneho zamestnavatela ak si tam odpracovala ku dnu nastupu na PN aspon 90 dni a pocas celeho trvania PN sa menit nebude. Ak je datum uvedeny na dodatku - odkedy ma platit - totozny s niektorym dnom co si PN tak nemoze byt platny. A este jedna vec....si PN, cize na ten osminkovy uvazok si este realne nepracovala - co je povinny akoze za teba doplatit? Pocas PN - za teba neplati vobec nic.