icon

Dokedy musí úrad poslať papier o schválení opatrovateľského?

majusenka1511
30. apr 2025

Dobrý deň schválili mi opatrovateľský začiatkom apríla ale ešte mi neposlali papier. Koľko dní má nato upsvar aby mi poslali papiere. Ďakujem

ingridpisarova
30. apr 2025

a ako potom vieš ,že ti ho schválili ? niečo podobne riešim

majusenka1511
autor
30. apr 2025
@ingridpisarova

a ako potom vieš ,že ti ho schválili ? niečo podobne riešim

@ingridpisarova volali mi aby som prišla a tam mi to oznámili že nám schválili a že peniaze prídu na účet ako som uviedla odo dňa podania žiadosti a papier na adresu ale ten som ešte nedostala

patka06
30. apr 2025
@majusenka1511

@ingridpisarova volali mi aby som prišla a tam mi to oznámili že nám schválili a že peniaze prídu na účet ako som uviedla odo dňa podania žiadosti a papier na adresu ale ten som ešte nedostala

@majusenka1511 Podľa mňa lehota je 30 dní od rozhodnutia.
Nie som si istá či to rozhodnutie aj posielajú, lebo pri niektorých dávkach z UPSVaR ho neposielajú, písomne ani elektronicky.

hopatko
30. apr 2025

Rozhodnutie si si mohla prevziat aj osobne, skus si zavolat ci je to este mozne, inak maju lehotu 30 dni a urcite Rozhodnutie poslu postou. Aj tak prva vyplata penazi prebehne az v maji.

majusenka1511
autor
30. apr 2025
@hopatko

Rozhodnutie si si mohla prevziat aj osobne, skus si zavolat ci je to este mozne, inak maju lehotu 30 dni a urcite Rozhodnutie poslu postou. Aj tak prva vyplata penazi prebehne az v maji.

@hopatko no len mi nepovedali že môžem prevziať len toľko že poštou pošlú . Preto som sa pýtala za aký čas zvyknú posielať