Elektronická PN
Som na PN a nemám o tom žiadne potvrdenie. Bola som pri lekarovi,povedal už je to elektrické a koniec
.. je to zvláštne ze o tom nemá pacient žiadne potvrdenie. Tiež neviem ci to mam nahlasovať zamestnávateľovi?
Máte s tým niekto skusenost?
Ja by som to aspoň ústne nahlásila zamestnávateľovi, aj to, že to bolo elektronicky podané. Nie všetci lekári to robia elektronicky. Mne takto zamestnanec nahlásil a nič na sociálke nebolo. Tak som volala lekárovi a povedali, že niekedy im to systém zamietne a museli vystaviť papierovú PN.
No však je nový zákon. Niet sa čomu čudovať.
Kolega co je uz 3 mesiac na PN a doteraz mu socialka nevyplatila ani fuka tak od nas zamestnavatel radsej chce papierovu
Zamestnávateľ si to vie pozrieť v elektronickej pobočke, minimálne kvôli dochádzke dajte vedieť nadriadenému že ste PN. A vy ak sa zaregistrujete na socpoist, môžte na osobnom konte vidieť aj svoju ePN.
@pokojvdusi9 zamestnávateľ môže chcieť čo chce. Ak lekár vystavuje ePN, papierovú dať nemôže. Môžu Max vystaviť odpis ePN
Treba iba zamestnávateľovi ústne oznámiť,že ste PN a tá bola vystavená elektronicky. Zamestnávateľ vidí ePN v systéme elektronických služieb a sociálke cez tento systém zasiela formulár kde sa Vám vypláva výplata
Veď to je super... žiadne papieriky... zamestnávateľ len pošle oznámenie k tej ePN Socpoist o čísle účtu a deň, kedy zamestnanec naposledy pracoval. Vie to aj zamestnanec, ale len vtedy, keď má prístup do svojho účtu.