icon

Európske zisťovanie o zdraví - list z úradu

mia.kll
15. okt 2025

Dobrý deň, chcem sa informovať, či niekomu z Vás prišiel list zo štatistického úradu ku Európske zisťovanie o zdraví? Oznámili, že prídu do domácnosti a že mám povinnosť im poskytnúť údaje. Je to moja povinnosť? Čo sa stane ak nebudem doma? Sú za to sankcie?

anonym_998708
15. okt 2025

@mia.kll a to čo? Nikomu nebudem nič poskytovať

tykat
15. okt 2025

@mia.kll ako ti prisiel? Doporucene? Hodeny do schranky?

mia.kll
autor
15. okt 2025

Prišiel poštou, bol hodený do schránky. Že mám im byť k dispozícii od 10.00 do 13.00. Nič v zlom, ale som matka samoživiteľka, mám iné povinnosti ako čakanie na takéto veci.

mia.kll
autor
15. okt 2025
@tykat

@mia.kll ako ti prisiel? Doporucene? Hodeny do schranky?

@tykat Prišiel poštou, bol hodený do schránky. Že mám im byť k dispozícii od 10.00 do 13.00. Nič v zlom, ale som matka samoživiteľka, mám iné povinnosti ako čakanie na takéto veci.

patka06
15. okt 2025
@mia.kll

Prišiel poštou, bol hodený do schránky. Že mám im byť k dispozícii od 10.00 do 13.00. Nič v zlom, ale som matka samoživiteľka, mám iné povinnosti ako čakanie na takéto veci.

@mia.kll Je to povinné, máš tam tel, kontakt. zavolaj,položia ti pár otázok a vybavené
https://zber.statistics.sk/európske-zisťovanie-...

tykat
15. okt 2025
@mia.kll

@tykat Prišiel poštou, bol hodený do schránky. Že mám im byť k dispozícii od 10.00 do 13.00. Nič v zlom, ale som matka samoživiteľka, mám iné povinnosti ako čakanie na takéto veci.

@mia.kll hodit do kosa.

mia.kll
autor
15. okt 2025
@patka06

@mia.kll Je to povinné, máš tam tel, kontakt. zavolaj,položia ti pár otázok a vybavené
https://zber.statistics.sk/európske-zisťovanie-...

@patka06 Dá sa to vybaviť aj telefonicky? List prišiel včera a už zajtra (16.10.) majú prísť. To už nestihnem dnes, lebo už tam nikto nebude. Ďakujem za informáciu.

papaya308
15. okt 2025
@mia.kll

@patka06 Dá sa to vybaviť aj telefonicky? List prišiel včera a už zajtra (16.10.) majú prísť. To už nestihnem dnes, lebo už tam nikto nebude. Ďakujem za informáciu.

@mia.kll mne prišlo podobne

patka06
15. okt 2025
@mia.kll

@mia.kll samozrejme,dá sa aj telefonicky. Ak je tam mobil, pokojne zavolaj aj teraz.

anonym_7937ee
15. okt 2025

To fakt poslusne odpovedate cudzim ludom na nejake osobne otazky?? 😀. Mne prisiel mozno 2-3 roky dozadu tiez nejaky list z nejakeho statistickeho uradu ci odkial, tiez som mala vyplnit a odoslat nejaky formular s osobnymi otazkami, tusim co sa tyka majetku nejakeho, tiez s vyhrazkami, ze ked to neurobim tak bla bla. Letel do kosa 😅. Nasledne po nejakom case prisiel dalsi list, ze kedze som si nesplnila "povinnost" , tak ma vtedy a vtedy navstivia osobne a zase vyhrazky, co sa stane, ak nebudem spolupracovat 😅. Ha ha. Vtipni. Letelo do kosa opat, neviem ci niekto bol alebo nebol, nebola som ani doma a NIC sa neudialo 😅. Nesedim v base ani pokutu som nedostala, tou sa tusim vyhrazali 😅

mia.kll
autor
15. okt 2025
@patka06

@mia.kll samozrejme,dá sa aj telefonicky. Ak je tam mobil, pokojne zavolaj aj teraz.

@patka06 Podarilo sa mi dovolať, zajtra ráno to vybavíme telefonicky. Dúfam, že to prejde hladko a budem môcť sa venovať svojim povinnostiam.

mia.kll
autor
15. okt 2025
@anonym_7937ee

To fakt poslusne odpovedate cudzim ludom na nejake osobne otazky?? 😀. Mne prisiel mozno 2-3 roky dozadu tiez nejaky list z nejakeho statistickeho uradu ci odkial, tiez som mala vyplnit a odoslat nejaky formular s osobnymi otazkami, tusim co sa tyka majetku nejakeho, tiez s vyhrazkami, ze ked to neurobim tak bla bla. Letel do kosa 😅. Nasledne po nejakom case prisiel dalsi list, ze kedze som si nesplnila "povinnost" , tak ma vtedy a vtedy navstivia osobne a zase vyhrazky, co sa stane, ak nebudem spolupracovat 😅. Ha ha. Vtipni. Letelo do kosa opat, neviem ci niekto bol alebo nebol, nebola som ani doma a NIC sa neudialo 😅. Nesedim v base ani pokutu som nedostala, tou sa tusim vyhrazali 😅

@anonym_7937ee Mne už viackrát posielali ohľadne iných štatistík - podnikateľských atď. Aj keď v tejto oblasti som nepodnikala, len moja mama, ale mali číslo domu. Tak som uvádzala nulové údaje. Bolo mi vytknuté, že dávam nulové údaje. Vysvetľovala som, že už na tejto adrese nikto nepodniká v oblasti, ktorú zisťovali, tak stále len opakovali, že políčka v štatistike musia byť vyplnené číslom. Nechala som nuly. Ako mám písať čísla, keď vôbec nepôsobím v požadovanej oblasti. Nič v zlom, ale ako som už písala, som matka samoživiteľka a mám kopu iných starostí ako sa zaoberať tými vecami. Aj na zajtra som už musela zrušiť jedno stretnutie kvôli tomu listu.

skeblicka777
15. okt 2025

Mne keby to príde, ja ich vybavím na dvore alebo ulici a je mi jedno ake bude počasie 😁 s keď bude pršať, dúfam že nebudu mať dáždnik.Nie som povinná pustiť cudzie osoby do svojej domácnosti a povinnosť odpovedať si splním. Napríklad môj muž pracuje na turnusy a určite nebude kvôli takému utekať domov a za ďalšie, on ani nevie povedať koľko a čoho platíme a podobne, no s ním by veľa nezistili

anonym_109ed4
15. okt 2025

Mňa by zaujímalo, či to prišlo doporučene alebo len vhodené do schránky ako obyčajná zásielka. Ak obyčajne, tak kto by ťa akože stíhal, keď ti nedokážu, že ti niečo bolo doručené.

mia.kll
autor
15. okt 2025
@anonym_109ed4

Mňa by zaujímalo, či to prišlo doporučene alebo len vhodené do schránky ako obyčajná zásielka. Ak obyčajne, tak kto by ťa akože stíhal, keď ti nedokážu, že ti niečo bolo doručené.

@anonym_109ed4 Bolo to len vhodené do schránky bez doručenia do osobných rúk. Ale išlo to 1. triedou.

anonym_109ed4
15. okt 2025
@mia.kll

@anonym_109ed4 Bolo to len vhodené do schránky bez doručenia do osobných rúk. Ale išlo to 1. triedou.

@mia.kll No tak v tomto prípade u mňa by to išlo rovno do koša.

anonym_7937ee
15. okt 2025
@anonym_109ed4

@anonym_109ed4 Aj mne to prislo len do schranky. Cize presne tak som to aj brala, ani len nevedia dokazat, ze som to dostala. A vobec, mna nikto nebude nutit a este sa vyhrazat, aby som niekomu poskytovala svoje osobne udaje a je uplne jedno ohladom coho. Z principu proste Nie.