icon

Evidencia na úrade práce a zdravotná poisťovňa

4. júl 2025

Od Júna som evidovaná na úrade práce a teraz som našla potvrdenie aby som odniesla aj na zdravotnú poisťovňu že som zaevidovana na up a v tom zhone svadba atď. som na to zabudla. Je to problém? v pondelok tam hned idem a dúfam že nemôže mi vzniknúť nedoplatok nie? myslím že im to ukáže v pc aj tak

balerina2025
4. júl 2025

treba sa hlasit na zp? nevedela som...myslela som ze to automaticky oni infomruju...

januska12323
4. júl 2025

Žiadny nedoplatok nebude ak si sa registrovala hneď. Poisťovňu má informovať úrad ale radšej tam zájdi.

autor
4. júl 2025

Aj ja si myslím že to automaticky up ohlási zdravotnej poisťovni. Teraz pozerám moju apku všzp a nemám k dnešnému dňu žiadny nedoplatok tak som spokojná 🙂

balerina2025
4. júl 2025

tak je divne ze ZP toto ziada od teba to potvrdenie.

autor
4. júl 2025
@balerina2025

tak je divne ze ZP toto ziada od teba to potvrdenie.

@balerina2025 nie zdravotka ale ked som sa prihlásila na úrad práce tak pani mi povedala aby som pre istotu odniesla aj na zp ale zabudla som na to 🙂

balerina2025
4. júl 2025

I see.

sevrin
4. júl 2025

Žijeme v roku 2025, takže predpokladám, že ÚPSVaR informuje ZP automaticky. Keď som si pred nejakými 13 rokmi vybavoval živnosť, tak už vtedy Živnostenský úrad automaticky informoval ZP, že som SZČO (aby mi s radosťou mohli vyrúbiť odvody).

balerina2025
4. júl 2025
@sevrin

Žijeme v roku 2025, takže predpokladám, že ÚPSVaR informuje ZP automaticky. Keď som si pred nejakými 13 rokmi vybavoval živnosť, tak už vtedy Živnostenský úrad automaticky informoval ZP, že som SZČO (aby mi s radosťou mohli vyrúbiť odvody).

@sevrin tiez som to tak chapala.

januska12323
4. júl 2025
@sevrin

@sevrin žijeme na Slovensku, tu je možné všetko.

marrynka112
4. júl 2025

Áno aj mňa tam z úradu práce poslali už dávnejšie keď som bola evidovaná ale keď som tam prišla tak mi na zdravotke povedali že oni to majú v systéme. Neboj sa žiaden nedoplatok ani nič mať nebudeš ale tak pre pokoj na duši si tam zájdi.

nikolani
4. júl 2025

Keď si vieš pozrieť v appke tak si vieš pozrieť aj platiteľa poistného, malo by tam byť že si evidovaná na úrade. Ja som to tiež oznamovala, na úrade mi povedali že síce to oni posielajú ale mali nejaké technické problémy poslednú dobu

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
4. júl 2025
@nikolani

Keď si vieš pozrieť v appke tak si vieš pozrieť aj platiteľa poistného, malo by tam byť že si evidovaná na úrade. Ja som to tiež oznamovala, na úrade mi povedali že síce to oni posielajú ale mali nejaké technické problémy poslednú dobu

@nikolani toto mi píše v apke

balerina2025
4. júl 2025

poistne sa plati do 8 dna nasledujuceho mesiaca, ty is od 1.6 evidovana? do 8.7 sa ma platit poistenie (statom) ak si na urade prace.

ci sa mylim?

siska53
4. júl 2025

Sak sa pozri do appky ci tam.mas zaznam.o tej evidencii. Ked nie, tak im zavolaj, ci im to mozes poslat emailom.

autor
4. júl 2025

Áno som od 1.6 v evidencii
Teraz čítam na nete že obdobie bez platiteľa poistného je študent alebo osoba za ktorú platí poistné štát.

9lf9
4. júl 2025

Nemusis nic hlasit udaje z UP odchadzaju 1x mesacne na ZP

nikolani
5. júl 2025

Klikni na oznámiť nového platiteľa, tam si odfoť rozhodnutie ktorým ťa zaradili do evidencie a máš vybavené 🙂 mne to tam potom veľmi rýchlo nabehlo

autor
5. júl 2025
@nikolani

Klikni na oznámiť nového platiteľa, tam si odfoť rozhodnutie ktorým ťa zaradili do evidencie a máš vybavené 🙂 mne to tam potom veľmi rýchlo nabehlo

@nikolani Ďakujem pekne 🙂