icon

Evidencia na úrade práce, dohoda a odvody

6. dec 2021

Dobré ráno. Som evidovaná na úrade práce a pracovala som popri Tom na dohodu o vykonaní práce. Táto dohoda trvala iba 3 dni. Mám aj zmluvu a ukončenie dohody mi má zamestnávateľ poslať dnes do mailu. Ako je to s odvodmi? Našla som na internete niečo že do 200€ odvody zamestnávateľ nemusí platiť ale neviem či je to pravda. Tak je povinný platiť odvody za tie 3 dni? Alebo nie? A stačí ak ukončenie dohody doručím na úrad práce do 8 dní?? Prosím vás odpovedzte niekto lebo ja sa do tohoto absolútne nevyznám. Ďakujem

veronikaszabova
6. dec 2021

Nemas jednoduchsie si po 8:00 zavolat na UPSVAR a spytat sa priamo pani, co ta ma na starosti?

autor
6. dec 2021

Pýtam sa len či náhodou niekto nevie o Tom niečo 🙂

peter0123
6. dec 2021

Úľavu na odvodoch do 200 euro majú iba študenti a dôchodcovia. Zamestnávateľ má povinnosť zraziť a odviesť odvody z vašej mzdy

draik
6. dec 2021

Predovšetkým dúfam, že ste dohodu predložili úradu pred začatím výkonu práce. Inak Vás môžu vyradiť.

autor
6. dec 2021

@draik áno predložila som im zmluvu to je v poriadku

autor
6. dec 2021

@peter0123 a čo ak ma zamestnávateľ neprihlási na zdravotnú a sociálnu? Môžem mať z toho nejaké problémy ja?? Môžu ma kvôli tomu vyradiť z úradu prácu?

daniela1911
6. dec 2021

A prečo by ta nemal prihlásiť ? Nie, teba nemôžu vyradiť z úradu prace ak si min deň vopred predložila vzniknutú dohodu a nezarobila viac ako 214,83€.

alenah31
6. dec 2021

keby ťa aj neprihlásil problém bude maž tvoj zamestnávateľ a nie ty. Ale pokiaľ vie, že dokladuješ príjem na ÚP bol by idiot, aby ťa neprihlásil - akurát by na seba upozornil a čakala by ho pravdepodobne kontrola či takýmto spôsobom "neokráda" štát už dlhšie.

autor
6. dec 2021

@daniela1911 áno zmluvu som preložila deň pred začatím práce to je v poriadku a mzda tiež nepresiahne tú sumu. A dohoda trvala len 3 dni čiže ani tých 40 dní som nepresiahla.

daniela1911
6. dec 2021

Ešte máš priestor na dohodu na 37 dni

autor
6. dec 2021

@daniela1911 áno ja viem ale momentálne nemám žiadnu takú ponuku a táto práca je už ukončená takže dohoda končí

manusik
22. dec 2022

@draik prosim. Vas mozno mi budete vediet poradit moze byt dohoda poslana aj emailom den vopred kedze dnes mali nestrankovy den na UP?

autor
22. dec 2022

@manusik áno ja som mailom posielala a potom som pani len zavolala či je všetko v poriadku 🙂

draik
22. dec 2022

@manusik
Je vhodné pracovníčku dodatočne kontaktovať, keďže emailová komunikácia, okrem registrácie, nie je úplný štandard pre preukazovanie splnenia povinností.

manusik
24. dec 2022

Dakujem Vam

thunderdome
18. dec 2024

Inák ako to je v prípade že mám takú pracovnú zmluvu že nie dohodu, ale akoby takú dohodovú pracovnú zmluvu, lebo že je to pracovná zmluva nie dohoda, ale brigádujem ako dohodári že len niektoré dni. Vždy volajú podľa potreby. Ale pri pracovnej zmluve musí byť dodržaný pracovný fond 160 hodín. No a upozornili ma že môj príjem nedosiahol dostatok na to aby sa mi zaplatili odvody. A že či som SZČO alebo či mám aj inde pracovný pomer, alebo či som dôchodca. Rekú ani jedno. A na to mi neodpísali nič. Čo bude semňú? Ešte ani cent som od nich nedostal už mám mať dlhy v zdravotnej poisťovni?