Existuje stránka, kde sú vypísané všetky dlhy?
Ahojte pisem v mene mojej kamaratky ktora tu nema ucet ....jej otazka znie ze ci je nejaka online stranka kde si vie pozriet komu a kolko dlzi ...ma exekucie a chcela by vediet kolko ich ma a kde-komu dlzi ...okrem zdravotnej sme inu online sluzbu nenasli ...neviete o niecom ? dakujeme 🙂
@markina8 lebo to niekedy je tak. napriklad socialke dlzis sumu za urcite obdobie a oni to rozdelia zvlast nemocenske, zvlast dochodkove a kazde zvlast ti daju na exekuciu. mam osobnu skusenost a je v tom potom bordel. nakoniec ti socialka aj tak povie, ze plat to radsej tam, lebo s exacmi nemaju dobre skusenosti. no sak ani ja. cize kocurkovo. dokonca si prehadzuju dlhy medzi sebou rozne firmy na vymahanie dlhu, cize je mozne, ze jeden dlh vymahaju aj tri spolocnosti. potom nevies, kde co a preco. niekedy mam pocit, ze to je zamerne. a si zober, niektori ludia stratia prehlad a potom fakt nevedia, kde co platia.
v kazdom pripade treba vyziadat odpis z sbcb, nbcb, solus, soc. poistovna, zdravotka a dat si dokopy papiere a ked nieco aj nesedi u exacov, treba sa nebat a riesit to, lebo su to vacsinou nenazrane spiny, ktore obabravaju kde sa da. cest tym, ktori su seriozni. len takych je, bohuzial, ako safranu na slovensku. este ma napadol centralny register dlznikov. www.cerd.sk
@monita662
bohužial uplne rozumiem kamaratke mne prišla exekucia za brata su to 3 exekucie jedna za dlzne najhomne,druha za neopravnene obohatienie to je vlasne najom odkedy mu bola zrusena najomna zmluva a trietia je za vypratanie dlhu,na najomnom byte som bola uvedena že tam žijem i ked som tam nikdy nežila tym že som bola v evidenčnom liste a brat nerobi chcu to odmna,na sude som sa sice mohla hajiť ale kedže trvaly pobyt mam na obec nemohli ma vraj nast,pracu mam 13r. rovnaku a exekutor ma nasiel podla soc.,poistovne za 3 dni,takže nebol zaujem ma najst vsade uvadzam korešpondenčnu adresu,dalej ak vymahačska spolocnost nevymože dlh do 9 mesiacov vracia sa pohladavka spať veritelovi ten podava navrh na sud nasledne exekuciu,uplne stačí ak si spíše kde vsade si požičiala tam presne budu vedieť ktoremu exekutorovi to dali na vymahanie,alebo prislušný sud na ktorom to aktualne je.Kamaratka nech si založi ucet na meno dietata ja tam mam v tatrabanke je bez poplatku mam normalne bankomatovu kartu a exekutor na neho siahnuť nemože,vykonava mi zražky so mzdy 1/3 sistemom a to teda z čistej mzdy mi daju 250€ bokom životne minim na mna a dieťa a zvyšok čo ostane z toho mi strhnu 1/3. pri zdravotnom,alimentoch a daniach možu siahnuť na 2/3 platu,socialne dávky sa nesmú exekuovať napriklad rodičovsky,rodinne pridavky. exekuovať sa može vždy len 1 exekucia ostatne musia čakať.je pravda že zakon je klukatý a exekutor nema povinnosť zistovať odkial a začo su peniaze preto može zablokovať učet aj ked je tam napriklad rp,banka jednorazovo uvolní 99€ ak chcete viac treba ist za exekutom on vypise tlačivo na uvolnenie penazí a baka ich vidá ak ste na rp,vtedy stačí doniesť potvrdenie z uradu prace že to bol rp a peniaze uvolní.
@nibiru preto su detske ucty take popularne na slovensku. co si budeme hovorit.. a presne o tomto hovorim, clovek nikdy nevie ako a kedy skonci s holou ritou. tiez splacam po niekom inom a este dlho budem a tiez rozdelene na xy casti, no comment. a pravda s tou soc. poistovnou, cez nu si exac najde fakt do par dni.
Dakujrm vsetkym skusime sa popytat na sude ... 😊
@mawka mas pravdu, tieto veci som si akosi neuveodmila, myslela som si ze sa dotycna pyta len na nejake pozicky ktore si ten clovek sam nabral a uz ani nevie kde..ale ano, samozrejme, vsetky pripady co sa tu popisuju su mozne a veru aj pekne zradne a nebezpecne. Mne sa stal kedysi podobny pripad, ked som este byvala v podnajme s kamaratmi. Odstahovali sme sa odtial ale mali sme tam na dva roky internet od UPC, to ich zariadenie som tam bola po skonceni viazanosti zaniest, povedali mi ze je to vporiadku (mala som si vypytat potvrdenie, moja chyba) a po pol roku ako som uz byvala inde mi volali z nejakej vymahacskej spolocnosti, co som ja brala ako daky vtip, kedze ziadne pozicky som nikdy nemala a povedali mi, ze im dlzime 80 eur (resp. ja kedze to bolo na moje meno) za neodovzdanie uplne vsetkeho od UPC co sme mali. Nemala som im to ako dokazat ze sme im tam vsetko zaniesli, navyse som si aj tak nebola ista, tak sme to zaplatili. Problem skor vidim v tom, ze oni posielali zrejme upomienky na tu adresu, aj ked mali moju trvalu adresu a aj telefonne cislo, ale aj tak posielali upomienky tam, kde vedeli ze si ich nikto nepreberie a tak bude dlh rast...
www.dlžnik.sk- tam sa dajú zistiť dlhy voči poisťovniam a dane.

@monita662 podla mojho nazoru nie, pristup do takych registrov maju len banky...ale to by snad mohla vediet komu a kolko dlzi, nie? 🙂