icon

Hrozí mi niečo za neskoré oznámenie priezviska?

alexandrach
12. feb 2025

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či mi niečo hrozí ak oznámim uradom ze som sa vydala (výmena občianskeho, vodicského a pod.) až napr 3 mesiace po svadbe. Okrem toho, že za vydanie nových dokladov už budem museť platiť.
Ide o to, že ako manželom nám dajú horšie podmienky pre hypoteku ako ked sme od seba. A o hypo môžem žiadať tak až dva tri mesiace po svadbe.

ibrunova
12. feb 2025

Ide o to, že ak si sa vydala, tvoj občiansky je v podstate neplatný, lebo neobsahuje správne údaje. A uvádzať vedome nepravdivé údaje pri hypotéke, no neviem..

januska12323
12. feb 2025

Banka na to podľa teba nepríde?

thirstymonk
12. feb 2025

@alexandrach To sa ti rozhodne nepodarí, ani kataster takú zmluvu nepustí, lebo ako manželia nemôžete získavať majetok 1/2 a 1/2 ale všetko môžete získavať len do bezpodieloveho spoluvlastníctva manželov. Okrem darov a dedičstva.

Takže tvoj flip je síce pekný, ale nepodarí sa ti to.

joannita
12. feb 2025

@alexandrach fuha, tak do tohto by som sa nepúšťala, to už zaváňa podvodom.
Samozrejme že banka na to príde, veď oni sú aj prepojení s úradmi. Ako vás toto vôbec napadlo 🤦

patka06
12. feb 2025

Skôr ti niečo hrozí, ak v banke uvedieš nepravdivé údaje...myslela si na to, že úrady sú prepojené a o tvojom vydaji už vedia
OP ktorý chceš v banke k hypo použiť je neplatný, keď si zmenila priezvisko

miggy
12. feb 2025

Neviem, či banky si nepreveruju klientov cez Register fyzických osôb. A tam už zmenu mena uvidia prakticky hneď na druhý deň po svadbe. Takže súhlasím, zaváňa to podvodom.

minenkaa
12. feb 2025

@alexandrach banka už dávno vie ,že si vydatá.System neodrbes

vroni
12. feb 2025

@thirstymonk, to pochybujem, kataster to nekontroluje. Ja som kupovala len na seba a ani pes po tom nestekol. Zmluvu o vyňatí z bsm sme podpisovali až keď som bola na lv. Ani banku ani kataster to nezaujímalo.
Akoze, v banke som to oznámila, nemala som záujem podvádzať, ale odkyvali a ďalej neriešili.

michaela789
12. feb 2025

Fuuuuu tak do tohto by som nešla ani omylom 🙈🙈 veď banka si preveruje prvé posledné, určite sa nenechajú okašlať na takej banalite ako identita žiadateľa o hypo.

joannita
12. feb 2025

@alexandrach a ešte aby som nezabudla, ak na to banka príde (čo príde), na nejaký ďalší úver zabudni, dostaneš sa na čiernu listinu v úverovom registri a žiadna banka ti úver už nedá.

bg92
13. feb 2025

hovori ti nieco uverovy podvod?