IČ DPH
chcela by som nakupit zo zahranicia z velkoskladu.
Muz je zivnostnik podmienka veľkoskladu je IC DPH vôbec sa v tychto uctovnych veciach nevyznam kto ho moze dostať?Muz je pausalny platca dane a fakturuje 3t eur.
Pokiaľ má pridelené IČ DPH teda má ružovú kartičku. Nakupuješ zo zahraničia bez DPH ale musíš sa preukázať danou kartičkou. Teda aspoň od nás to vždy požadovali.
@alenah31 takže je potrebny urcity obrat, aby dostal IC DPH?V tom pripade,ak by som tam nakupila kupim bez Dph a tu pri predaji odvediem.Uz chapem dakujem
Muz moze poziadat o “Dobrovolnu registraciu za platitela DPH” aj bez toho aby splnil obrat 49 790€ a viac za poslednych 12 mesiasov po sebe iducich. Staci si podat ziadost a nasledne danovy urad bude skumat, ci splnil vsetky podmienky a vykonava ekonomicku cinnost. Vyzve ho aby dolozil napr. vystavene faktury, prijate, bankove vypisy, atd. Akurat, uz si nebude moct uplatnovat pausalne vydavky.
@duunlo to je zbytocne.Ja nakupim 4 x rocne a on chce byt pausalny platca dane.Ale dik, ze je aj taka moznost to som nevedela.Nakupim na kamaratku ona ma ICDPH

DIČ je daňové identifikačné číslo a IČ DPH znamená identifikačné číslo pre daň z pridanej hodnoty (DPH). Pričom DIČ sa prideľuje každému podnikateľovi, IČ DPH majú pridelené len platitelia DPH.