icon

Invalidný dôchodok - chýba mi 6 bodov

karkulos
25. nov 2021
karkulos
autor
25. nov 2021

@karkulos
Myslíte si, že hodnotenie je spravodlivé? Chýbajú mi 6 body, bojovať?

oli18
Autor odpoveď zmazal
tina4931
25. nov 2021

@karkulos koľko máš 35? Podľa toho, aká diagnoza. Na niektoré dg. je to neskutočne ťažké. Ale odvolanie treba skúsiť. Dnes nič nie je spravodlivé, bohužiaľ.

bundle
25. nov 2021

@karkulos Snažíš sa získať plný dôchodok či polovičný ?

karkulos
autor
25. nov 2021

@bundle
Polovičný

tina4931
25. nov 2021

@karkulos Určite podaj odvolanie.

martinkatinka
26. nov 2021

@karkulos a ake mas diagnozy?

vanda323
26. nov 2021

@oli18 Neviem či je táto narážka na mieste

vevesh
26. nov 2021

@karkulos zo skusenosti- vzdy podat odvolanie. Moj surodenec ma ztp, pricom ma nezvratitelne poskodenie od 2 rokov a posudkova lekarka odmietla invalidny, "ze sa to este napravi" po 25 rokoch ztp....vtipalka....

kellypiu
26. nov 2021

podaj odvolanie a uvidis, ono niekedy treba skusat, lebo akoze ja ziram niektori ludia, ze maju ztp a niektorym evidentne chorym ani len nedaju :/

ivkazba
26. nov 2021

@karkulos podať odvolanie. To samozrejme môže pomôcť, ale aj nemusí. Možno na tých 6 bodov jednoducho naozaj nemáš nárok.

ivkazba
26. nov 2021

@vevesh kamoška žiadala o invalidný pre muža rok po porážke (na vozíku, pol tela úplne ochrnutá, druhá polovica funguje len tak tak). Keď spomenula, že v práci sa po tej ročnej PN dohodli na ukončení PP, tak pani na úrade že prečo to urobili, že kde je napísané že dostane ID. Veď ak jednu ruku vie ovládať, tak niekde ako vrátnik či dvíhanie telefónu by mohol ísť robiť. Niektorí ľudia by ozaj nemali robiť svoju prácu.

vevesh
26. nov 2021

@ivkazba no nam vtedy az oci vypadli- cely zivot ztp, skoly ztp a lekarka toto zo seba vypoti- a co je najhorsie, spomedzi spoluziakov pri rovnakom postihnuti dostal najmenej a do dnesneho dna dostava najmenej (ale aj to je lepsie ako nic...) a to sme krvopotne bojovali, lebo lekarka ani za just nie, lebo "sa to MOZE opravit" a pritom asi 25 sprav, ze je to nezvratitelny stav od detstva (po zavineni lekara ako top vsetkeho).🤐 Hlavne, ze po znamosti davaju. A takisto nas odpalilo, ked v rovnakom case dostal sused plny ID, ked prisiel o cast clanku prstu na ruke- v 4 nasobnej vyske mojho surodenca🙄🙄🙄

kacena4
26. nov 2021

@oli18 ked uz trebes nevhodne poznamky tak sa skus viac poinformovat. romovia maju casto vazne dedicne ochorenia na ktore maju narok naivalidny dochodok takze preto... (jednou z nich je napr. strata zraku - vacsia ci mensia a tym nemyslim nosenie okuliarov kvoli korekcii, ale hrube popolniky)

kacena4
26. nov 2021

staci ti pozriet si tabulku (najdes na nete) obobodovanie diagnoz vzhladom k ID a podla svojej diagnozy zistis v akom rozpati sa uznavaju body/percenta + vedlajsie diagnozy mozes mat max 10% tak ci ti to vyjde a ci ma zmysel odvolat sa

ivkazba
26. nov 2021

@kacena4 áno, máš pravdu, veľa tých postihnutí u rómov je naozaj opodstatnených, kvôli zlej genetike. Na druhej strane, k tomu čo napísala oli dnes to už nefunguje ako pred 20 rokmi, že dostávali vysoké dôchodky, pričom nikdy nič do systému neodviedli. Dnes ten systém funguje už inak - ak človek neodvádzal roky do SP nič, invalidný dostane doslova pár eur.

ivkazba
26. nov 2021

@vevesh smutný je celý tento systém, hlavne čo sa ľudského elementu týka.