Je možné na Slovensku poskytovať služby starostlivosti o staršieho človeka o zdedenie domova?
@stellarstar Doma
pokial s tym starsi clovek suhlasi - nema dedicov a napise ta do aveti alebo ti dom prepise s tym ze tam bude mat dozivotne pravo a nema dedicov co by to napadli tak mozne to je ...
@tamila45 a na čo ti ten dom? Veď si ho vieš aj sama postaviť. Nechcela by som starý dom zdediť kam by som musela vyhodiť viac peňazí na obnovu
@stellarstar Dnes si nemôžem postaviť vlastný dom. Také peniaze neexistujú. Takže myslím nielen na dom, možno aj byt.
A ten dom kto vlastní? Má ta osoba deti alebo manželku/manžela, vdovec? Ty si vzdialená rodina, alebo cudzia? Chytro zobrať majetok niekoho druhého, sa nehanbís?
Autorka, vyjadrujes sa ako hotentot.
@tamila45 ja som to pochopila,ze ty este nemas vyhliadnuteho starceka ci starenku .. len si chces easy prist k byvaniu - tak to ale nefunguje... ludia co pracuju pre starobince maju zakaz prijimat akykolvek dar dat si inzerat doopatrujem za prepis domu-to neznie najlepsie ... moze sa kludne stat ze neako cirou nahodou a velkym stastim najdes niekoho ,ale budes opatrovat prebalovat etc a vo finale aj tak ostanes s holou ....ako sa vravi
@tamila45 ja mam na sk veľký dom so záhradou nechcem ju, chceš ju mať ty? Darujem ti ju aspoň budem mat o starosť menej
@stellarstar Ďakujem) Nikto mi nedal také darčeky ...
@tamila45 ale, musíš vymeniť v celom dome rúru vodovodu, je už hrdzavá t.z musíš od pivnice cez prízemie a 1 poschodie zbúrať steny, vybrať rúru a dat namiesto nich novú. Potom musíš dat rúru zo záhrady do domu vymeniť, pred garážou odtok vyčistiť keďže je tam zemina usadena a voda neodteka a musíš vymeniť komplet bránu lebo uz odpadáva. Máš na to financie?
@stellarstar toto je veľa peňazí. Vo vasom pripade je lepsie bud dom predat alebo prenajat a namiesto zaplatenia najomneho si zobrat spravu v dome...proste ho prenajmite aspon na 5 alebo 7 rokov
@tamila45 a ty si čo myslíš ako budú na tom ostatné domy po dedkach a babkách? Nuž staré domy sú tak na tom 🤣🤣 žijem v AT a ver mi všetky starký majú taký dom a nikdy by ma taky tvoj nápad nenapadol lebo viem ako to s nimi je 🤌 pre teba bude lepšie prenajať byt a ked tak chceš dom tak bud nájsť bohatého chlapa a budeš mat novy dom alebo prachy z banky a postav svoj dom snov
...Ono vo veľa pripadoch ma väčšiu hodnotu pozemok ako dom.
Ja osobne keby som bola aj stará babka, tak si nezavolala cudzieho človeka aby sa o mňa staral, keby som vedela ze mu ide iba o môj majetok. Asi by som sa aj bála niečo zjesť alebo vypiť.
@tamila45 je to mozne, pred par rokmi bol taky pripad v okoli, senior, dal inzerat ze daruje byt za doopatrovanie, nemal dedicov. niekto sa nasiel, spisali nejaku dohodu u notara, clovek sa staral a po smrti byt zdedil. len nikdy nevies ci ten clovek bude zit dva tyzdne alebo 20 rokov a kde takeho cloveka najst.

@tamila45 domova či domu?