icon

Je možné nahlásiť stratu dokladov ako krádež?

kavicka12
8. aug 2025

Ahojte ,stratila som doklady , občiansky preukaz poistenca tiež kartičky detí aj tie prvé občianky bez fotky,no zistila som že nemám ani svoj rodný list.Môzem to oznámiť ako krádež keď si nie som istá či som ich len stratila?

nikpa
9. aug 2025

@kavicka12 akože ti niekto ukradol všetky tieto veci a ty nevieš kedy ani ako? Toto chceš ísť povedať policajtom? No ved vyskúšaj 😄
Keď ti chýba rodný list aj staré OP tak predpokladám, že si to len niekde všetko zapatrosila. Ved to bežne mávaš len doma, nie? Teda ak by to bola krádež, asi by si vedela, že si mala lupiča v dome...

kvietok2012
9. aug 2025

Nerozumiem....a na čo je dobré nahlasovat kradež...? Ked si ich stratila sama...platit za ne budeš tak či tak...

veronikah96
9. aug 2025

Píšeš,že si nie si istá či si ich stratila alebo ti ich niekto ukradol. Keď si človek nie je ani istý ci došlo ku krádeži a si si vedomá, že si ich mohla aj sama stratiť, čo vlastne chceš hlásiť? Respektíve aký by mal byť výsledok, budú tie doklady ako blázni hľadať po celom meste? Vybaviť nové si musíš tak či tak aj za poplatky pri strate... polícia ti náklady nepreplatí

slavomira236
9. aug 2025

@kavicka12ne ulradli penazenku aj s dokladmi a musela som platit za to

kavicka12
autor
9. aug 2025
@veronikah96

Píšeš,že si nie si istá či si ich stratila alebo ti ich niekto ukradol. Keď si človek nie je ani istý ci došlo ku krádeži a si si vedomá, že si ich mohla aj sama stratiť, čo vlastne chceš hlásiť? Respektíve aký by mal byť výsledok, budú tie doklady ako blázni hľadať po celom meste? Vybaviť nové si musíš tak či tak aj za poplatky pri strate... polícia ti náklady nepreplatí

@veronikah96 mne nejde o preplatenie nákladov ale ak napr nahlásim krádež nie stratu tak skôr prídu nato či moje doklady niekto zneužil

veronikah96
9. aug 2025
@kavicka12

@veronikah96 mne nejde o preplatenie nákladov ale ak napr nahlásim krádež nie stratu tak skôr prídu nato či moje doklady niekto zneužil

@kavicka12 na policii treba hlásiť aj stratu dokladov,nie len krádež a hneď vybaviť nový, a to čo najskôr. Nemusíš to hlásiť ako krádež len kvôli zneužitiu, hlásiť sa má aj strata, keďže nie len ukradnutý, ale aj stratený doklad sa dá zneužiť a u teba ide o doklady so všetkými citlivými osobnými údajmi.