icon

Je názov predajne dobrovoľný?

3. jún 2020

Ahoj zakladala som si zivnost s tym,ze obchodne meno som uvedena ja meno priezvisko,ale nazov som si nezadala predajne ziaden.Je to povinne,pani mi neochotne povedala,ze nazov predajne je dobrovolny ci si nejako pomenujem predajnu.Akosi sa mi to nezda,nema s tym niekto skusenost.Napr.nazov by som si dala Jano,ruža...atd

mpg
3. jún 2020

Názov predajne mávajú napr. Potraviny SISI, Potraviny M+M alebo aj napr. Obchodné centrum L&Š, tie názvy môžu byť rôzné (nielen skratky mien), ale lepšie by bolo keby bol ten názov pozitívny.

janetinka27
3. jún 2020

ako fyzicka osoba mas zo zakona obchodne meno v tvare krstne meno a priezvisko.za to si mozes ale nemusis dat dodatok. obchodne meno si mozes kedykolvek zmenit za 3 eura,alebo elektronicky bez poplatku.
ak mas predajnu,mozes ale nemusis si nazov predajne premietnut do mena. napr. zuzana novakova - potraviny zuzanka. alebo zuzana novakova - roxer. atd.
obchodne meno v tomto tvare vsak potom mas povinnost pouzivat,takze napriklad aj na fakturach a podobne. takze napriklad sucasne podnikas ako prekladatelka z anglictiny a tam budes musiet na fakture uviest zuzana novakova - potraviny zuzanka.
vela ludi si obchodne meno nekomplikuje,nechaju si jednoducho iba krstne meno a priezvisko,to im vsak nebrani v tom,aby si nad predajnu dali doplnkovy nazov,napriklad ten roxer.

autor
3. jún 2020

@janetinka27 super presne to som chcela vedieť,tak žiadna komplikácia obchodné budem mať meno priezvisko a obchod si už len nazveme podľa seba,ďakujem 😘