Je potrebný prechodný pobyt kvôli živnosti?
Môže mi ho dať? Len kvôli adrese na živnosť
jasne ze da. Poznam ho, vcera mi prave spominal, ze ked sa budes pytat na MK, ze name ziaden problem, mas mu zavolat 😜
Prechodny pobyt si môžeš kľudne sám/sama nahlásiť alebo si správ P.O.X
@minenkaa a neviete ako to treba spraviť? O takom niečom počujem prvýkrát tak by som bola rada za každú pomoc
Ak je držiteľom občianskeho preukazu s čipom a disponuje kvalifikovaným elektronickým podpisom (KEP), vykonať ho môže elektronicky prostredníctvom elektronických služieb Ministerstva vnútra SR. Bez elektronického občianskeho preukazu si musí prechodný pobyt vybaviť osobne v ohlasovni na mestskom alebo obecnom úrade.
chod na poštu a zriad si tam schránku POBOX
P.O.Box https://eposta.posta.sk/pobox/
Ahoj, prechodny pobyt je pri zivnosti irelevantny. Uvadzas adresu trvaleho pobytu a adresu miesta podnikania. Ta moze byt odlisna ako adresa trvaleho pobytu, dokonca sa moze nachadzat aj v inom okrese. No v pripade, ze adresa miesta podnikania je odlisna od adresy trvaleho bydliska, musis preukazat vztah k nehnutelnosti na adrese miesta podnikania: si vacsinovy vlastnik alebo preukazes suhlas vlastnikov, ktori vlastnia spolu viac ako polovicu nehnutelnosti s ich osvedcenymi podpismi alebo najomnu zmluvu. No ci uz v suhlase vlastnikov alebo v najomnej zmluve sa musi uvadzat, ze nehnutelnost budes vyuzivat ako adresu miesta podnikania.
Ak mas trvaly pobyt iba na obci, napr. Poprad, tak musis mat adresu miesta podnikania s realnou kompletnou adresou. Inak da sa zaplatit si adresu na niektorych strankach, tam za poplatok ti urobia schranku a oznacia ti ju obchodnym menom.
Adresa prechodneho pobytu v tomto vyznam nema, kedze sa jedna o adredu pobytu (jem, spim, byvam) a nie o adresu podnikania.
Informuj sa na zivnostenskom urade.

Keď bude chcieť dá. My nevieme ci bude chciet