Je potrebný údaj o splnomocnencovi pri overení podpisu?
Dobry den, je mozne overit podpis splnomocnitela na plnomocenstve ak bude chybat udaj o splnomocnencovi?
Ide o prepis auta.
Vopred dakujem za odpoved.
Splnomocnenie je je sranda. Dobre si precitaj to, co v linku poslal
@tundra
Podpis ti overia aj na OU alebo MsU.Je to o nieco lacnejsie.
Dakujem za odpovede. Moja otazka je, ci notar overi podpis majitela auta, ak bude chybat udaj o kupujucom.
Kupec sa dopise do plnomocenstva az ked bude jasne, kto to bude.
Môj nazor:Notar overuje pravdivost udajov a tvoj podpis na splnomocneni.Cast udajov, tam bude chybat.Jedine,co ma napada,tak skus telefonicky preverit,ci ti to spravia.
Overuje sa podpis splnomocnitela, takze podpis Vam overia.
@tundra mne povedali na matrike, že ich nezaujíma obsah, overujú podpis.
Autorka niekoľko splnomocneni som robila len s mojimi údajmi a ako ti radia, lacnejšie to je na mestskom úrade ako u notára
ano ide to, notar s textom nema nic, neskuma to ani neposudzuje, iba osvedci podpis.
@skeblicka777 ja som splnomocnoval syna a musel som mat kopiu, jeho obcianskeho preukazu.
@tundra predala, kúpila, prepísala som už asi 6-7 aút, vždy robím splnomocnenie na mestskom úrade, vždy som vypisovala len svoje údaje, ani o aute nie.
@skeblicka777 to je super,mna poznaju roky na malom OU a pracovnicka to kontrolovala,mozno bola premotivovana🤷♂️.
@tundra môže byť, raz som robila v jeden deň 3 splnomocnenia 😁, kupovala som auto, moje som predávala a chceli sme kúpiť vozík. Na všetkých boli vypísané len moje údaje, absolútne ich to nezaujímalo. Zaplatila som a všetky mi overili.
Splnomocnenie na prepis auta sa dá bezplatne podpísať cez internet. Môže tak urobiť kupujúci alebo predávajúci a druhá strana potom prepíše auto.

Tu je vzor,ako ma vyzerat splnomocnenie.
https://www.autobazar.eu/dokumenty/splnomocneni...