icon

Je povinné mať platobnú kartu v Slovenskej sporiteľni?

Včera o 13:00

Pekný deň, v júli 2026 mi bude končiť platnosť karty v Slovenskej sporiteľni. Aktuálnu kartu mam doma, ale vôbec ju nevyužívam, dokonca ju nemám ani aktivovanú.
Niekde som postrehli, že sa majú platiť poplatky, keď mi pošlú kartu. Doteraz to bolo zadarmo.
Je možnosť, aby som ju mala zadarmo, alebo aby mi ju neposielali, keď ju vôbec nevyužívam? Je povinnosť mať platobnú kartu. Účet využívam iba na platenie faktúr. Ďakujem

anonym_0cd911
Včera o 13:07

@anonym_autor v info o karte si vieš zrušiť obnovu.

chrobak7
Včera o 13:11

@anonym_autor K žiadnemu účtu nie je povinnosť mať platobnú kartu.

anonym_0541ae
Včera o 13:25

Kartu nemusíš mať, ak ju budeš potrebovať nahráš si do mobilu virtuálnu kartu.
Plastová karta sa zíde ak ideš do zahraničia a nemajú tam bezkontaktné bankomaty, alebo ako záloha keď sa ti pokazí mobil a chceš platiť v obchode.

Ešte zváž si založiť účet v takej banke kde zaň zbytočne neplatíš za účet, alebo ak máš nízky príjem do 1 006€ mesačne, zmeň si terajší účet na základný bankový produkt bez poplatkov za účet aj bezplatné vklady/výbery na pobočke.

anonym_112d68
Včera o 18:40

@anonym_autor a to nechodíš ani nakupovať? S čím platíš?

autor
Včera o 19:13
@anonym_112d68

@anonym_autor a to nechodíš ani nakupovať? S čím platíš?

@anonym_112d68 používame iba manželovu kartu. Na môj účet chodí moja výplata a platím všetke výdavky prevodom. Moju kartu nemám vôbec aktivovanú už roky.

kocuris
Dnes o 04:15

@anonym_autor neobnova karty, myslím treba nahlásiť banke 2 mesiace pred skončením platnosti. Stíhaš to, ale nahlás to hneď, že ju nechceš obnoviť. Mať kartu je možnosť, nie povinnosť. I keď doteraz to banky balili do balíka ako bezplatné, začínajú vymýšľať spôsoby spoplatnenia...