icon

Je riaditeľka povinná dať mi zmluvu pri nástupe do jasiel?

miselka002
15. mar 2021

Ahojte viete mi poradit
Je riaditeľka povinná mi dať zmluvu?Syn nastúpil do jasličiek nejak sme sa nezhodli Bol tam 4 dni a stoho hodku denne A riaditeľka nechce vrátiť žiadnu časť peňazí ale žiadnu zmluvu nič sme nepodpísali čiže neviem aké má mluvne podmienky.dakujem

felicita027
15. mar 2021

@miselka002 ak ste nepodpísali zmluvu tak zmluvne podmienky nie sú žiadne... je to vecou dohody alebo na základe interných predpisov

miselka002
autor
Autor odpoveď zmazal
beata_k
Odpoveď bola odstránená
hettinka
15. mar 2021

@miselka002 a máš vôbec písomne potvrdenie, že prijali platbu?

felicita027
15. mar 2021

No, to s tym bezdôvodnym obohatenim bude ťažko dokazat pretože vy už ste začali tam chodiť a neprijala peniaze za mesiac v ktorom nenastupil do jasiel... Ak by ste zaplatili napr za dva mesiace vtedy za ten druhy mesiac je bezdôvodne obohatenie pretoze ten pravý úkon odpadol skôr ako sa začal plniť ... treba si naozaj zistiť nejaký poriadok aký ma lebo súkromník si môže dať do svojich internych predpisov viac-menej čokoľvek a ak si tam dala, že peniaze nie je mozne vratit tak vymáhanie tých peňazí bude tazke.. To, že vy ste tam malého mali tak krátko ona zato nemôže stále je lepšie dávať peniaze na základe nejakej zmluvy kde sú presne určené pravidla čo v prípade ak nebude chodiť cely mesiac do jasiel ci je mozne to preplatiť alebo nie popripade sa dohodnúť že najprv ci sa nedá napr 1.tyzden zaplatiť na hodiny koľko tam bude a nie rovno na cely mesiac...

miselka002
autor
Autor odpoveď zmazal
miselka002
autor
15. mar 2021

@hettinka poslane na ucet a prihlaska podpisana nic viac

miselka002
autor
Autor odpoveď zmazal
mondolina
15. mar 2021

" nezvládli situáciu" to znamená čo?

miselka002
autor
Autor odpoveď zmazal
dzina007
15. mar 2021

@miselka002 a rozhodli sa oni stopnut jeho chodenie do jasli alebo ty?
Ono vo vela skolkach je pravidlo ze mesacny poplatok je mesacny poplatok. Ak aspon dieta na jeden den nastupi plati za cely mesiac. Je to v skolskom poriadku. Jedine kedy mame narok neplatit alebo pozadovat alikvotnu cast penazi naspat je ked zriadovatel zavrel skolu

bluka2
15. mar 2021

Nechápem, prečo sa s ňou nechceš dohodnúť, že ti služby ponúknu neskôr a nastojis na peniazoch. Mohla si mať tú istú hodnotu a aj dobre vzťahy k tomu tým, že by si ukázala pochopenie aj pre ich stranu

felicita027
15. mar 2021

@miselka002 ak myslíš že nezvládli situaciu = nedostala si taku kvalitnu sluzbu/starostlivost za aku si si zaplatila tak by som to riešila cez reklamaciu socialnych sluzieb do ktoreho spada aj starostlivosť o deti v jasliach

fiafia
15. mar 2021

Ja to chápem tak,že sa platí za miesto. Veľa x sa mi stalo,že mala bola dokopy z mesiaca v škôlke pár dní a vždy sme platili plnú cenu.

mabenn
15. mar 2021

Či je riaditeľka povinná ti dať zmluvu? No to neviem, ale určite by som si ju ja pýtala, keď dieťa nastupuje do škôlky, keď dávam zápis. Práve kvôli tomu, aby som vedela, aké podmienky má náš vzťah. Ja v zmluve mám, čo asi všetky súkromné škôlky, že za mesiac sa platí, ak aj dieťa nemôže chodiť. Proste tak to je. Nenapísala si viac vecí: dieťa už chodiť nebude? Mali ste to len ako adaptáciu? Dopredu ste sa o podmienkach a platení nebavili? Atď. Ale tak či tak, každý vzťah, kde idú peniaze, by mal mať zmluvu. Prečo si zaplatila za mesiac školné bez zmluvy a poznania podmienok - je otázka na teba.

miselka002
autor
Autor odpoveď zmazal
mabenn
15. mar 2021

@miselka002 ty si sa skôr asi chcela spýtať, či je povinná ti vrátiť peniaze...no, stalo sa mi niečo podobné, po 2 dňoch som sa rozhodla, že škôlka mi nevyhovuje, ale mala som zaplatené len zápisné...sama riaditeľka mi peniaze vrátila, hoci som to nečakala...je to vec svedomia asi trochu. Školné som chcela zaplatiť po 1-2 týždňoch, keď by som reálne videla, že tam malý aj bude chodiť. Stáva sa. Či to môžeš vymáhať- no môžeš...mala ti naceniť tie hodiny čo tam bol a ak sa ti tam nepáči, zbohom, mala vrátiť zvyšok...ale nie každý je charakter...