Je správny dátum na faktúre za ubytovanie?
Ahojte, vedeli by ste mi prosím poradiť? Absolvovali sme ubytovanie cez booking 18.-20.7., platba odišla 15.7. Pani z ubytka nám poslala faktúru, ale dátum vystavenia a dodania: je uvedený 30.7.2025 a splatnosti 5.8.2025. Je to prosím v poriadku, alebo ju mám požiadať o zmenu?
celkom nerozumiem čo je na tom zlé. vy ste mali pobyt v tebou uvedenom termíne - to by malo byť uvedené na faktúre
dátum vystavenia a splatnosti s tým nič nemá…
@oblecko25 požiadaj o zmenu
@markusrasford Dovod? Vystavenie a platnost su absolutne odlisne veci ako pobyt. Prosim Ta, nerad, ked sa tomu nerozumies.
@oblecko25 Asi nerozumiem v čom je problém. Vy máte pobyt už dávno uhradený, ale faktúra vám prišla až teraz, vystavená 10 dní po ukončení vášho pobytu a so splatnosťou 6 dní. Skontrolovala si, či platba z účtu naozaj odišla? Ak áno, kontaktovala by som pani, ktorá vám faktúru poslala a do mailu priložila kópiu o zadaní prevodu.
Dátum dodania je pri službe dôležitý kvôli zaúčtovania do správneho mesiaca. Pani možno proste všetky ubytovania dáva s dátumom dodania ku koncu mesiaca, ak by sa niečo skomplikovalo. Prečo je to pre teba dôležité?
Vystavujem faktury za ubytovania. Tebe sice odisla platba 15.7., ale pani realne dostala platbu pripisanu na ucet od bookingu az po ukonceni vasho pobytu tj niekedy cca 24.7. Cakala, ci platbu dostane v poriadku. Potom vystavila fakturu. Musi ju mat vystavenu do jula, je jedno kolkateho. Pravdepodobne robila fakturu 5.8., datum si tam dala teda posledny julovy, splatnost tam zostala 5.8. Ona to ma uctovne spravne. Ty kedze to uz mas uhradene a predpokladam, ze neplatis DPH ani si to nedavas do uctovnictva, moze ti to byt uplne jedno.
Dakujem pekne vsetkym 🙂
Islo mi iba o to, ci sa nemusi zhodovat napr datum dodania s terminom pobytu. Osobne mi to je teda jedno, ale mzdove mame Centralne, dovolat sa zaciatkom mesiaca je nerealne a musim to posielat postou, chcela som sa vyhnut nejakym nezhodam, a naslednym upravam.

@oblecko25 požiadaj o zmenu