icon

Je správny dátum na faktúre za ubytovanie?

oblecko25
6. aug 2025

Ahojte, vedeli by ste mi prosím poradiť? Absolvovali sme ubytovanie cez booking 18.-20.7., platba odišla 15.7. Pani z ubytka nám poslala faktúru, ale dátum vystavenia a dodania: je uvedený 30.7.2025 a splatnosti 5.8.2025. Je to prosím v poriadku, alebo ju mám požiadať o zmenu?

markusrasford
6. aug 2025

@oblecko25 požiadaj o zmenu

biba_18
6. aug 2025

celkom nerozumiem čo je na tom zlé. vy ste mali pobyt v tebou uvedenom termíne - to by malo byť uvedené na faktúre
dátum vystavenia a splatnosti s tým nič nemá…

spongebob1
6. aug 2025
@markusrasford

@oblecko25 požiadaj o zmenu

@markusrasford Dovod? Vystavenie a platnost su absolutne odlisne veci ako pobyt. Prosim Ta, nerad, ked sa tomu nerozumies.

sovica
6. aug 2025

@oblecko25 Asi nerozumiem v čom je problém. Vy máte pobyt už dávno uhradený, ale faktúra vám prišla až teraz, vystavená 10 dní po ukončení vášho pobytu a so splatnosťou 6 dní. Skontrolovala si, či platba z účtu naozaj odišla? Ak áno, kontaktovala by som pani, ktorá vám faktúru poslala a do mailu priložila kópiu o zadaní prevodu.

bubuzu
6. aug 2025

Dátum dodania je pri službe dôležitý kvôli zaúčtovania do správneho mesiaca. Pani možno proste všetky ubytovania dáva s dátumom dodania ku koncu mesiaca, ak by sa niečo skomplikovalo. Prečo je to pre teba dôležité?

lucilaines
6. aug 2025

Vystavujem faktury za ubytovania. Tebe sice odisla platba 15.7., ale pani realne dostala platbu pripisanu na ucet od bookingu az po ukonceni vasho pobytu tj niekedy cca 24.7. Cakala, ci platbu dostane v poriadku. Potom vystavila fakturu. Musi ju mat vystavenu do jula, je jedno kolkateho. Pravdepodobne robila fakturu 5.8., datum si tam dala teda posledny julovy, splatnost tam zostala 5.8. Ona to ma uctovne spravne. Ty kedze to uz mas uhradene a predpokladam, ze neplatis DPH ani si to nedavas do uctovnictva, moze ti to byt uplne jedno.

oblecko25
autor
7. aug 2025

Dakujem pekne vsetkym 🙂
Islo mi iba o to, ci sa nemusi zhodovat napr datum dodania s terminom pobytu. Osobne mi to je teda jedno, ale mzdove mame Centralne, dovolat sa zaciatkom mesiaca je nerealne a musim to posielat postou, chcela som sa vyhnut nejakym nezhodam, a naslednym upravam.

biba_18
7. aug 2025

@oblecko25 nemusí. dôležité je aby bola vystavená faktúra na tvoj pobyt v správnom termíne - ostatné sú účtovné veci, dôležité pre toho čo vystavuje faktúru ...

už si to niekedy posielala, vieš čo všetko treba priložiť?

oblecko25
autor
7. aug 2025
@biba_18

@oblecko25 nemusí. dôležité je aby bola vystavená faktúra na tvoj pobyt v správnom termíne - ostatné sú účtovné veci, dôležité pre toho čo vystavuje faktúru ...

už si to niekedy posielala, vieš čo všetko treba priložiť?

@biba_18 áno, ostatné mi je už jasné. ešte raz, ďakujem 🙂