Kde nahlásiť nové číslo občianskeho preukazu?
Dobré ráno, nové č.OP (ostatné údaje ako meno a adresa TP sú zachované) treba niekam nahlásiť?
Viem, že Tatra banka si to sleduje a aktualizuje sama, ale ostatné banky asi ešte nie, treba im to hneď nahlásiť, či stačí až pri najbližšej návšteve pobočky?
A komu ešte?
Ďakujem.
Načo hlásiť niekde nové číslo? To v živote som ešte nepočula, a to už som menila viackrát OP. Akurát keď som menila meno(1x) a adresu (2x)som hlásila, inak nič.
Myslím že aj robote na personálnom si nový op fotila
@kamowa tiez si to tak myslim, ze netreba tam hned bezat.
@jaskolka predstav si, ze z inej banky prisiel automaticky email, ze vtedy a vtedy Vam konci op, takze ako kde, niekde to asi chcu. Divne vsak?
@petronellla87 aj vtedy, ked na pracovnej zmluve nieje vobec spomenute jeho cislo?
Budem to čoskoro riešiť. Treba to nahlásiť v banke, zamestnávateľovi a ak máte poistenie (ak nehnuteľnosti alebo auto).
@22abigail22 PZP auta?
Tam im tiez treba nove č.OP nahlasit?
Aj mne prišlo upozornenie z banky, že mi končí platnosť...asi by som si to inak nevšimla, možno teraz pri voľbách 🙂. Hlásila som len zamestnávateľovi a ostatné budem priebežne.
CSOB to ma napriklad tak, ze mas moznost zmenit udaje priamo v aplikacii.
Ak máte poistenie auta tak treba nahlásiť nový číslo OP do poisťovne lebo vraj oni tento údaj berú keď s nimi uzatvoríte zmluvu.
Proste, treba nové číslo OP nahlásiť všade tam kde sa eviduje.
@andreadca okej, takze priebezne.
@22abigail22 dobre vediet, ze i na PZP treba. Diky.
nikde to nehlasim ani neplanujem. Max v praxi to doplnim ak sa budu nejake dodatky k zmluve robit. V banke, poistovniach a kdekolvek si to doplnia ked tam budem nieco riesit.
@petronellla87 OP by sa uz roky nemal fotit ani inak archivovat. Ani u zamestnavatela. GDPR.
@simca06022011 toto sa mi pozdáva, lebo inak by clovek lietal jak pískajú.
U mobilného operátora, ale stačí ak tam budeš mať cestu.
Telekomu už netreba nahlasovať výmenu občianskeho preukazu. Nové údaje zistí sám
https://zive.aktuality.sk/clanok/49kMRK2/teleko...
Ostatný majú možnosť aj online ale stačí ak niekedy budeš mať cestu na predajňu.
https://zive.aktuality.sk/clanok/151758/menili-...
Banku pozri v IB/aplikácii či tam nie je možnosť zmeniť osobné údaje aj občiansky ak nie tak keď budeš mať cestu do banky zmeníš.

urcite banke staci pri najblizsej navsteve. Ostatnych som nikoho neupozornovala.