icon

Kde nahlásiť nové číslo občianskeho preukazu?

21. mar 2024

Dobré ráno, nové č.OP (ostatné údaje ako meno a adresa TP sú zachované) treba niekam nahlásiť?
Viem, že Tatra banka si to sleduje a aktualizuje sama, ale ostatné banky asi ešte nie, treba im to hneď nahlásiť, či stačí až pri najbližšej návšteve pobočky?
A komu ešte?
Ďakujem.

kamowa
21. mar 2024

urcite banke staci pri najblizsej navsteve. Ostatnych som nikoho neupozornovala.

jaskolka
21. mar 2024

Načo hlásiť niekde nové číslo? To v živote som ešte nepočula, a to už som menila viackrát OP. Akurát keď som menila meno(1x) a adresu (2x)som hlásila, inak nič.

petronellla87
21. mar 2024

Myslím že aj robote na personálnom si nový op fotila

autor
21. mar 2024

@kamowa tiez si to tak myslim, ze netreba tam hned bezat.
@jaskolka predstav si, ze z inej banky prisiel automaticky email, ze vtedy a vtedy Vam konci op, takze ako kde, niekde to asi chcu. Divne vsak?
@petronellla87 aj vtedy, ked na pracovnej zmluve nieje vobec spomenute jeho cislo?

22abigail22
21. mar 2024

Budem to čoskoro riešiť. Treba to nahlásiť v banke, zamestnávateľovi a ak máte poistenie (ak nehnuteľnosti alebo auto).

autor
21. mar 2024

@22abigail22 PZP auta?
Tam im tiez treba nove č.OP nahlasit?

andreadca
21. mar 2024

Aj mne prišlo upozornenie z banky, že mi končí platnosť...asi by som si to inak nevšimla, možno teraz pri voľbách 🙂. Hlásila som len zamestnávateľovi a ostatné budem priebežne.

mandzula
21. mar 2024

CSOB to ma napriklad tak, ze mas moznost zmenit udaje priamo v aplikacii.

22abigail22
21. mar 2024

Ak máte poistenie auta tak treba nahlásiť nový číslo OP do poisťovne lebo vraj oni tento údaj berú keď s nimi uzatvoríte zmluvu.

Proste, treba nové číslo OP nahlásiť všade tam kde sa eviduje.

autor
21. mar 2024

@andreadca okej, takze priebezne.
@22abigail22 dobre vediet, ze i na PZP treba. Diky.

simca06022011
21. mar 2024

nikde to nehlasim ani neplanujem. Max v praxi to doplnim ak sa budu nejake dodatky k zmluve robit. V banke, poistovniach a kdekolvek si to doplnia ked tam budem nieco riesit.

simca06022011
21. mar 2024

@petronellla87 OP by sa uz roky nemal fotit ani inak archivovat. Ani u zamestnavatela. GDPR.

autor
21. mar 2024

@simca06022011 toto sa mi pozdáva, lebo inak by clovek lietal jak pískajú.

maranco
21. mar 2024

U mobilného operátora, ale stačí ak tam budeš mať cestu.
Telekomu už netreba nahlasovať výmenu občianskeho preukazu. Nové údaje zistí sám
https://zive.aktuality.sk/clanok/49kMRK2/teleko...

Ostatný majú možnosť aj online ale stačí ak niekedy budeš mať cestu na predajňu.
https://zive.aktuality.sk/clanok/151758/menili-...

Banku pozri v IB/aplikácii či tam nie je možnosť zmeniť osobné údaje aj občiansky ak nie tak keď budeš mať cestu do banky zmeníš.