icon

Kde nahlásiť zvieratá v hrozných podmienkach?

24. aug 2024

V Trnave v kamennom mlyne majú voliéry s vtáctvom (holuby páviky, kačky a bažantov zlatých) a teda... spodok je iba asfalt s dierou, čo je akože bazénik. Tá voda tam asi nebola menená nikdy, maximálne dolievaná. Už len z logistické hľadiska sa to nedá nejako čistiť, lebo je to masívny objem vody, asi tretina/polovica výbehu je bazén.Toto je jediný zdroj vody na pitie, čo majú - osrané, zelené bahno. Žrať som tam nevidela nikdy. Miestami je takmer po členky bobkov. A dnes tam bol rovno pri prázdnej miske skapatý holub. Musel tam už ležať dlhšie, lebo bol rozložený, trčiaca hrudná kosť, ect. Kačice okolo toho, úplne malátne, jednej padala hlava.
Dá sa stým niečo robiť, niekde to nahlásiť? Lebo už je to tam dlhšie, podmienky stále otrasné, a teraz tam narvali ešte aj korelu. Neviem čo s ňou plánujú v zime, či nechať umrznúť, alebo čo... v minulosti tam mali drobné papagáje, ktoré magicky zmizli po jednej sezóne. Vtáky čo normálne žijú 20 rokov.

kikusenka1
24. aug 2024

Statna regionálna správa pripadne sloboda zvierat

autor
24. aug 2024

@kikusenka1 Slobode zvierat som už volala asi milión krát kvôli zrazeným / zraneným zvieratám, hlavne mačkám. Ešte sa ani raz nestalo, že by prišli. Aj keď sľúbili že už sú na ceste, tak nikdy neprišli. Potom som im volala že sa nemusia unúvať, lebo zviera je mrtvé a že musia prísť a odpratať mrtvolu. Tie mačky tam ležia do dnešného dňa.
A na nejaký úrad som tiež raz písala kvôli dolámanej labute, ale tiež 0 bodov, žiadna odpoveď.
Ako.... asi im skúsim napísať, lebo nemám inej možnosti, ale teda..... hlavne pri tej slobode zvierat mám pocit že by som mohla otvoriť okno a zakričať do tmy a malo by to asi rovnakú úspešnosť ako prekliata sloboda zvierat :/

janai1
24. aug 2024

Raz som slobode nahlasovala a neurobili absolútne nič.

vanilkovazmrzka
24. aug 2024

Nejaka hygiena, urad verejneho zdravotnictva? Odhliadnuc od zvierat, ved to musi byt aj zdraviu skodlive… :( ale neviem to na isto, to je len prve co mi napadlo

sevrin
25. aug 2024

Možno by neuškodilo podstrčiť nejakej televízii alebo novinám námet na zaujímavú reportáž alebo článok. Bulvár vie nekedy robiť divy a rozhýbať ľady.

karinss
25. aug 2024

Ja keď vidím prejdené zviera čo žije tak zastavujem nakladám do auta a veziem k veterinárovi kde poviem že som ho zobrala z cesty zrazené... stalo sa mi to už asi 3x no výsledok rovnaký museli tie mačence uspať lebo aj keď ešte žili mali poranenia nezlučiteľné so životom... ale tak za pokus nedám nič...lepšie ako stať a kukať sa jak umiera...

btus
25. aug 2024

@janai1 nápodobne, odkázali ma útulok blízko našho mestečka, ten zas na mestkú políciu a tá na slobodu zvierat. Začarovaný kruh a nikto neurobil nič.

marca12
25. aug 2024

@kikusenka1 Sloboda zvierat ma v pazi. Ja som ich viackrat kontaktovala,oni sa neunuvaju.

marca12
25. aug 2024

Skus Kovesovu z Markizy. Ta sa venuje aj pripadom tyranych zvierat.

margaretka_
25. aug 2024

Podaj podnet na prislusnu RVPS a oni maju zo zakona povinnost to presetrit

anouschka5
25. aug 2024

Ak je to týranie zvierat dokazatelne tak aj políciu lebo je to už trestný čin

anouschka5
25. aug 2024
jaja9098
25. aug 2024

Linkaprotikrutosti@gmail.com
Skúste napísať sem, my sme pisali viac x a vždy odpísali a riadne vyriešili, najlepšie keby ste to poslali aj s fotkami

kikusenka1
25. aug 2024

Sloboda zvierat je už raz taka... tiež s nimi nemám dobre skúsenosti aspoň teda co sa Nitry tyka

l82b
Autor odpoveď zmazal
l82b
25. aug 2024

Treba napisat na RVPS v danom okrese. Do 30 dni maju povinnost to presetrit. Kym tam pojdu, urcite by som isla za majitelom a upozornila ho na nevhodné podmienky chovu. Pripadne ho informovala, ze je moznost vzdat sa chovu a zvierata umiestnit do zachrannej stanice. Dobre je urobit aj fotodokumentaciu.

guliver19
25. aug 2024

Hlavme to pros ries, je super ze si vnimava obcianka🙂malo je nas takych co im zalezi na zvieratach!

pusinka_1
31. aug 2024

Autorka, volaj mestskú políciu 159