Kde nájsť vzor nájomnej zmluvy na byt?
Ahojte potrebujem vzor nájomnej zmluvy na stiahnutie nemante niekto ?
Take kde si uz len dopíšem mená, sumu a kde sa byt nachádza atd … Stačí taka obyčajná
Dakujem
Za moju zmluvu som platila právnikovi a nie stovku, takže nevidím dôvod ju niekomu cudziemu dávať. Prenajímam roky a ú úprimne, neprenajala by som byt bez poriadnej zmluvy od právnika. Zákon je v mnohom oveľa viac naklonený podnájomníkom ako majiteľovi resp oveľa viac rizík nesie majiteľ, takže o to je dôležitejšie mať dobrú zmluvu.
Určite by som si nechala zmluvu vypracovať u právnika, ak nechceš na to neskor doplatiť
Za dobru zmluvu platíš pravnikovi pripadne realitke, ktorá ma zmluvu vypracovanú pravnikom. Nikto ti to zadarmo posielať nebude. Takú obyčajnú, ktorá ma kopec dier a keď bude problém, tak len na to doplati prenajímateľ, skus najist na internete.
Obyčajnú nájomnú zmluvu si vieš nájsť na internete. Ale ak ideš prenajímať, zvážila by som oslovenie právnika. Nám napísala zmluvu právnička a ani by mi nenapadlo dať tam niektoré veci.
Zmluvu potrebujem len tak ide do nájmu rodina takze cez právnika to fakt riešiť netreba …
No na google su len samé hlúposti popísané tak som sa len pýtala ci náhodou niekto nema…
Nechapem načo niektoré potrebujete komntovat. Však ked nemate neriešte nekomentujte…
To len autorka aby si vedela ako to funguje. Každý si chráni svoju prácu a je to služba, za ktorú treba zaplatiť. Skôr sa popýtaj známych ci nemajú alebo niekto nie je právnik v tvojom okoli. Ale úprimne aj keď do nájmu ide rodina, no tiež to k tomu treba prispôsobiť a tiež sa hodí poriadna zmluva s kostolnym poriadkom.
Autorka, ako som napísala, zmluvu mám. Ale neposkytnem ti ju, pretože som za ňu zaplatila pár stoviek. A čo sa týka toho, že tam ide rodina. O to väčší dôraz na dobrú zmluvu by som si dala. Právnici by ti povedali, aké problémy vznikajú práve s rodinou, oveľa častejšie, ako s cudzími. Ale nemusíš chápať môjmu komentáru ani iným. AK nemáš potrebu mať riadnu zmluvu, tak zober základ z internetu a napíš si tam to, čo ty považuješ za dôležité, bez ohľadu na to, či to má alebo nemá právny základ.
@melanta "mám ale nedám" 😂 tebe by fakt bok uvalilo keby si do nejakej témy neprispela že? či je nad tvoje sily niečo nekomentovať a proste rolovať ďalej? 🤔
@zuzanka.zuzu podľa mňa je na mieste autorku dať do reality - že nikto jej nedá zmluvu, za ktorú zaplatil. A že je na mieste, aby jej zmluvu urobil právnik a nie podpísala nejaký paškvil z internetu. Hlavne že ty si jej dala super radu. Predpokladám, že máš zmluvu, za ktorú si zaplatila a dotyčnej ju poskytneš, keď ti tak vadí, že iní to neurobíme.
@melanta ja som vôbec na autorku nijako nereagovala, môj komentár bol výlučne k tebe, takže ironickú poznámku voči mne si pridala úplne nezmyselne a nasilu... ako väčšinu toho čo poslednou dobou píšeš na koňovi 🤭 a absolútne mi nič nevadí, rob si so svojou zmluvou čo chceš, ani autorka ťa nijako neoznačila aby si jej ju poskytla, spýtala sa vo verejnom fóre, moja pripomienka bola k tomu že niekedy netreba komentovať lebo ako tá horšia z toho vyjdeš práve ty 😉
@zuzanka.zuzu mne skôr nezmyselné príde to, ako ma stalkuješ, keďže pred chvíľou si ma s posmešným komentárom označila aj v inej diskusii. Ak ti to robí dobre, tak nech sa páči. Je to úbohé a primitívne, takže kľudne ma označuj, viac na teba nebudem reagovať,
@melanta nestalkujem, až taká výnimočná ani dôležitá nie si, aj keď samu seba za takú považuješ, len mi prišlo smiešne ako máš odpoveď na všetko a zároveň na nič 😂 a ako dôležito mi oznamuješ že na mňa reagovať nebudeš.... to je rovnaké ako s tou zmluvou 😂 vieš ako sa najlepšie nereaguje? no proste nereaguj 🤷 ale tebe to nedá, to sú také povahy 🤭
@zuzanka.zuzu trápne však ? 🤣 neviem načo vobec musela komentovať ale tak asi sa nudí 🙂
@melanta moja zlata ty do obrazu dávať ľudí nemusíš … môj manžel prenajíma nie jeden byt a pracuje s právnikmi … ja mam teraz svoj byt a chcem si ho dat dobrej rodine tak určite nebudem ťahať rodinu po právnikovch a staci nam len taka zmluva aby bolo… ty si sa do témy zapojiť vibec nemusela ked uz ide o to . Chcela som len vzor zmluvy ci niekto nema stiahnutý a ze by mi poslal ….
@zuzanka.zuzu no čistá krava @melanta
No však keď tvoj muž prenajíma byty tak si zober jeho zmluvu
@janai1 on ma presne tie špeciálne zmluvy kde je rozpísaný kazdy kus nábytku atd … takú nechcem
To sa vola protokol a nie nájomná zmluva 😉
Vynechaj ho a odstráň v zmluve odsek s odkazom naň a máš hotovo

ahoj a skušala si aj google ?
je to rychlejšie