icon

Kde podať sťažnosť na starostu obce?

basskka
14. okt 2024

Ahojte, prosím vás kde podať sťažnosť na starostu obce? Na Google mi nič konkrétne nenašlo. A už to je na nevydržanie. Ďakujem za každú radu.

lucka_ke
14. okt 2024

podľa toho o čo ide

usla35
14. okt 2024

mozno na nejaky inspektoriat prace? ved niekto je vyssie postaveny nad starostom. alebo neviem ci sa to neprebera s nejakou radou obce.

viestta
14. okt 2024

@usla35 co ma Inspektorat prace so starostom?

tundra
14. okt 2024

@basskka na obecne zastupitelstvo

viestta
14. okt 2024

Staznost mozes predniest na zasadnuti obecneho zastupitelstva, ako obcan mas pravo zucastnit sa zasadnutia a predkladat navrhy, podnety aj staznosti. Ak ide o pochybenia z titulu vykonu jeho funkcie, napriklad nedodrziavanie terminov na rozhodnutie o staznosti a podobne, tak mozes sa stazovat na okresnom urade

gabika8855
14. okt 2024

Kazda obec musi mat zriadeny mail na podavanie staznosti a ten mail ma priamo kontrolor obce a on to musi riesit potom

alickapusinka
14. okt 2024

na samosprávny kraj

hiro
14. okt 2024

No podla mna priamo starostovi, ci? Alebo sekretarke? 🙂

tramtada31
14. okt 2024

Na kontrolóra, na poslancov z opozičného klubu alebo to riesit verejne na facebooku. On nemá nad sebou priamo šéfa

konicekhobby
14. okt 2024

Podľa toho v akej veci. Ak napríklad za nečinnosť, tak na Prokuratúru SR.

cookie29
14. okt 2024

ono zalezi od predmetu staznosti

basskka
autor
15. okt 2024

@konicekhobby
@cookie29
@tramtada31
@hiro
Za vyhrážanie či chce dostať na <>, za osočovanie osoby atď... neprestáva to ani po odsťahovani. Prišiel na novú adresu si vyliať mindraky. Za to že mu zostal ma krku alkoholik bezdomovec a ako obec sa musí on ho postarať.

cookie29
15. okt 2024

@basskka a to vyhrazanie mas ako dokazat?

viestta
15. okt 2024

@basskka v tomto pripade policia, vyhrazanie, poskodzovanie dobreho mena. Ak mas cim dokazat svoje tvrdenia

basskka
autor
15. okt 2024

@cookie29 práveže nemám v tej rýchlosti mi nenapadlo to nahrávať.. čiže to bude len slovo proti slovu..

cookie29
17. okt 2024

Ani nahravanie nie je legalne ak sa nemylim, aspon nie pripustny dokaz...

nety19
20. jún 2025

Dobrý deň, oú kde máme roky chalupu nám nezaslal daňové poplatky- odpady, nehnuteľnosť, psi....Takúto aroganciu som na dedine nečakala, ako mafia....Čo si to mám zaplatiť podľa seba???Asi....Áno, nezaplatili sme pokutu 500 eur za 3 naše psíky odfotené na ulici, pritom jeden z nich bol v čase vystavenia pokuty nezvestný už pol roka, odvolanie sme písali.(podozrenie na ublíženie) to akokeby tie psy boli furt vonku ...Ozaj je pravda, že na dedinách je Kocúrkovo, intriganstvo vedúce k šikane a ublíženiu 😥Ale siahať na dane??? To už je silné kafé