icon

Kedy ísť do práce po PN?

3. feb 2025

Ahojte, 27.1 som ukončila pn, bola vystavená elektronicky. Teda aspoň som si myslela, že je ukončená. Ale dnes mi volali z práce, že ju stále ukončenú nemám aj keď od 28.1 som už normálne pracovala. Tak som volala do ambulancie, že 27.1 som tam volala, nech mi ukončí pn a dohodli sme sa, že v poriadku bude ukončená ale stále nie je a ja som od 28.1 už v práci. Ona mi na to povedala, že dobre pozrie sa na to. O dve hodiny jej volám a ona, že od 28. 1. mám práceschopnosť. Lenže ja som 28. 1. už pracovala a 27. 1. som ešte bola doma, na čo mi povedala, že ju to nezaujíma a položila telefón. :D Nesmejte sa mi ak zniem blbo ale toto je moja prvá pn a chcela som sa Vás spýtať, či práceschopnosť od 28.1 znamená, že v ten deň som už mohla pracovať alebo až od 29.1? A ak tá druhá možnosť, nemáte niekto skúsenosť ako sa to rieši? To by som za ten deň mala iba nemocenské ? Teda neviem ako to vymyslí vedúca, povedala, že to poriešia s personalistkou. Ďakujem Vám pekne za odpovede 🙂

janagem
3. feb 2025

Práce schopnosť od je deň kedy už môžeš pracovať. Takže 28 si už mohla byť v práci

lilianka28
3. feb 2025

PraceSCHOPNA = môžeš pracovať. Čo na tom nie je jasne?
Áno, 28.1.uz môžeš pracovať, PN máš ukončenú správne.
Sa nečudujem, že ti zložila.

januska12323
3. feb 2025

Však to máš dobre čo nechápeš?

mogaa
3. feb 2025

Práceschopnosť znamená od kedy si práceschopná....ty si to mýliš s práceneschopnosťou - to je deň od kedy nemôžeš pracovať.....

autor
3. feb 2025

@janagem super ďakujem krásne 🙂
@lilianka28 ona mi povedala, ukončujem 28.1 a to je to čo ma zmiatlo, keďže pn mala byť ukončená 27.1, ja sa čudujem, že mi zložila, skvele sa so mnou rozpráva. 🙂

autor
3. feb 2025

@januska12323
@mogaa
Ďakujem za odpoveď baby, zabudla som dopísať, že mi potom povedala, že to ukončuje 28.1 a to ma zmiatlo, ale už mi to neobjasnila. 🙂

namornicka
3. feb 2025

Nainštaluj si apku poisťovne do mobilu a budeš to tam mať čierne na bielom.