Kedy ísť do práce po PN?
Ahojte, 27.1 som ukončila pn, bola vystavená elektronicky. Teda aspoň som si myslela, že je ukončená. Ale dnes mi volali z práce, že ju stále ukončenú nemám aj keď od 28.1 som už normálne pracovala. Tak som volala do ambulancie, že 27.1 som tam volala, nech mi ukončí pn a dohodli sme sa, že v poriadku bude ukončená ale stále nie je a ja som od 28.1 už v práci. Ona mi na to povedala, že dobre pozrie sa na to. O dve hodiny jej volám a ona, že od 28. 1. mám práceschopnosť. Lenže ja som 28. 1. už pracovala a 27. 1. som ešte bola doma, na čo mi povedala, že ju to nezaujíma a položila telefón. :D Nesmejte sa mi ak zniem blbo ale toto je moja prvá pn a chcela som sa Vás spýtať, či práceschopnosť od 28.1 znamená, že v ten deň som už mohla pracovať alebo až od 29.1? A ak tá druhá možnosť, nemáte niekto skúsenosť ako sa to rieši? To by som za ten deň mala iba nemocenské ? Teda neviem ako to vymyslí vedúca, povedala, že to poriešia s personalistkou. Ďakujem Vám pekne za odpovede 🙂
PraceSCHOPNA = môžeš pracovať. Čo na tom nie je jasne?
Áno, 28.1.uz môžeš pracovať, PN máš ukončenú správne.
Sa nečudujem, že ti zložila.
Práceschopnosť znamená od kedy si práceschopná....ty si to mýliš s práceneschopnosťou - to je deň od kedy nemôžeš pracovať.....
@janagem super ďakujem krásne 🙂
@lilianka28 ona mi povedala, ukončujem 28.1 a to je to čo ma zmiatlo, keďže pn mala byť ukončená 27.1, ja sa čudujem, že mi zložila, skvele sa so mnou rozpráva. 🙂
@januska12323
@mogaa
Ďakujem za odpoveď baby, zabudla som dopísať, že mi potom povedala, že to ukončuje 28.1 a to ma zmiatlo, ale už mi to neobjasnila. 🙂

Práce schopnosť od je deň kedy už môžeš pracovať. Takže 28 si už mohla byť v práci