Kedy má muž nárok na PN počas rodičovskej dovolenky?
Ahojte čaká ma operácia 19.2 idem ...len ja mam trosku inú otázku, keďže som na rodicaku ,muž bude s malou doma....môže si zobrať hneď PN na mňa alebo na malú? KO TO PROSIM vás funguje? Jedna znama mi vravela ze prvycy 5dni si moze zobrat len na seba pn a potom ked prídem domov na mna ..nerozumiem sa vobec do toho .Ďakujem za odpoveď.
OCR, nie PN. Kym budes v nemocnici, tak ti vystavia OCR na dieta, ked budes doma, tak mu vystavoa OCR na teba. Kazda z tychto OCR je platena 14 dni, moze byt aj na dlhsie ale uz je neplatena
Super ďakujem Vám, ale ja neprídem o rodicak ze?
@romanka125 nie
@romanka125 tvoja doktorka by mala vystaviť OČR na Teba že sa nevieš starať o dieťa. Je tam jedna kolonka v OČRke.
@terry658 ale to mi vypíše ta doktorka ktorá ma bude operovať ze?
@romanka125 dobre som to pochopila?
https://www.socpoist.sk/kto-som/zivnostnik-szco...
Aké podmienky musím splniť?
Nárok na ošetrovné vám vznikne ak splníte nasledujúce podmienky:
...
- fyzická osoba, ktorá sa o dieťa stará ochorela, bolo jej nariadené karanténne opatrenie, izolácia alebo bola prijatá do ústavnej starostlivosti zdravotníckeho zariadenia, a preto sa nemôže o dieťa starať,
...
Z tohoto mi vyplýva, že kým je matka v nemocnici, môže pediater vystaviť otcovi OČR, aby sa mohol starať o dieťa.
@romanka125
@tanyan nie pediater, očr vystavuje ošetrujúci lekár matky, pri hospitalizácii zväčša dané oddelenie
My sme mali rovnaku situaciu. Ocr na dieta vystavil pediater a zaroven musel aj moj osetrujuci lekar potvrdit, ze sa nemozem starat o dieta. Ocr bola pocas pobytu v nemocnici a este aj, ked som uz bola doma, kedze stale som nebola schopna sa starat o dieta. Na mna by manzel ocr nedostal, lebo ja som statostlivost nepotrebovala. Zavolaj si do nemocnice, ci oni vystavia ocr ale pediater to ma urobit.
@romanka125 nie obvodná

PN si berie, keď je on chorý alebo je ako sprievod dieťaťa v nemocnici. Kým budeš ty v nemocnici, poziadaj dr, ku ktorému ideš/oddelenie, o vypísanie očr do bodu C, z dôvodu,že si hospitalizovaná. Keď už budeš doma, môže mu tvoj ošetrujúci lekár vypísať očr na Teba, ak to uzná za potrebné