icon

Kedy má muž nárok na PN počas rodičovskej dovolenky?

romanka125
16. jan 2025

Ahojte čaká ma operácia 19.2 idem ...len ja mam trosku inú otázku, keďže som na rodicaku ,muž bude s malou doma....môže si zobrať hneď PN na mňa alebo na malú? KO TO PROSIM vás funguje? Jedna znama mi vravela ze prvycy 5dni si moze zobrat len na seba pn a potom ked prídem domov na mna ..nerozumiem sa vobec do toho .Ďakujem za odpoveď.

lilinka88
16. jan 2025

PN si berie, keď je on chorý alebo je ako sprievod dieťaťa v nemocnici. Kým budeš ty v nemocnici, poziadaj dr, ku ktorému ideš/oddelenie, o vypísanie očr do bodu C, z dôvodu,že si hospitalizovaná. Keď už budeš doma, môže mu tvoj ošetrujúci lekár vypísať očr na Teba, ak to uzná za potrebné

viestta
16. jan 2025

OCR, nie PN. Kym budes v nemocnici, tak ti vystavia OCR na dieta, ked budes doma, tak mu vystavoa OCR na teba. Kazda z tychto OCR je platena 14 dni, moze byt aj na dlhsie ale uz je neplatena

romanka125
autor
16. jan 2025

Super ďakujem Vám, ale ja neprídem o rodicak ze?

lilinka88
16. jan 2025
terry658
16. jan 2025

@romanka125 tvoja doktorka by mala vystaviť OČR na Teba že sa nevieš starať o dieťa. Je tam jedna kolonka v OČRke.

romanka125
autor
16. jan 2025

@terry658 ale to mi vypíše ta doktorka ktorá ma bude operovať ze?

romanka125
autor
16. jan 2025

@romanka125 dobre som to pochopila?

tanyan
16. jan 2025

https://www.socpoist.sk/kto-som/zivnostnik-szco...
Aké podmienky musím splniť?
Nárok na ošetrovné vám vznikne ak splníte nasledujúce podmienky:
...
- fyzická osoba, ktorá sa o dieťa stará ochorela, bolo jej nariadené karanténne opatrenie, izolácia alebo bola prijatá do ústavnej starostlivosti zdravotníckeho zariadenia, a preto sa nemôže o dieťa starať,
...

Z tohoto mi vyplýva, že kým je matka v nemocnici, môže pediater vystaviť otcovi OČR, aby sa mohol starať o dieťa.

lilinka88
16. jan 2025

@romanka125
@tanyan nie pediater, očr vystavuje ošetrujúci lekár matky, pri hospitalizácii zväčša dané oddelenie

zuzanaete
16. jan 2025

My sme mali rovnaku situaciu. Ocr na dieta vystavil pediater a zaroven musel aj moj osetrujuci lekar potvrdit, ze sa nemozem starat o dieta. Ocr bola pocas pobytu v nemocnici a este aj, ked som uz bola doma, kedze stale som nebola schopna sa starat o dieta. Na mna by manzel ocr nedostal, lebo ja som statostlivost nepotrebovala. Zavolaj si do nemocnice, ci oni vystavia ocr ale pediater to ma urobit.

lilinka88
16. jan 2025

@zuzanaete oprávnený lekár je ošetrujúci lekár matky. Pediater s tým nemá nič spoločné. To vás tak usmernil v SP?

zuzanaete
16. jan 2025

@lilinka88 Ano. A aj sa to tak cele realizovalo. Moj osetrujuci leksr musel tu ocr potvrdit. Uz si to tlacivo presne nepamatam, ale viem, ze tam niekde daval svoju peciatku a info o dlzke, kolko nebudem schopna starat sa o dieta.

lilinka88
16. jan 2025

@zuzanaete tak asi každá pobočka robí inak. Ja mám práve skúsenosť,že potvrdil pediater a vrátili,že musí potvrdiť ošetrujúci lekár rodiča, nie pediater, nakoľko on nevie zhodnotiť stav chorého ani potvrdiť jeho hospitalizáciu

zuzanaete
16. jan 2025

@lilinka88 Ved preto tu ocr musel potvrdit aj moj osetrujuci lekar, lebo pediater nevie zhodnotit moj stav. Pediater ocr len vystavil, lebo ide o dieta a vtedy dava ocr pediater. Ale zaroven tam muselo byt aj potvrdenie od mojho lekara.

lilinka88
16. jan 2025

@zuzanaete mne to bolo vysvetlené inak a teda dávalo to zmysel. Autorka bude mať teda asi najlepšie zavolať na pobočku SP, pod ktorú jej manžel spadá

terry658
16. jan 2025

@romanka125 nie obvodná