icon

Kedy mi prídu peniaze z Covid PN?

9. nov 2021

Zdravim minuly mesiac som bol od 22-30 na pn covidovej, kedy realne mi prosim vas dojdu na ucet? A ked je to 50 hodin a mam 5eur na hodinu tak mam pocitat ze to bude 70% z 250€? Dakujem

dzina007
9. nov 2021

No vypocet taky isto nebude. PN sa rata 55% z denneho vymeriavacieho zakladu x pocet dni na PN. Tebe to vychadza 9 dni.
Denny vymeriavaci zaklad sa rata z hrubeho prijmu.

chadkroeger
9. nov 2021

pridu ti do 60 dní. Tak mi povedala teta na SP.

tasticka59
9. nov 2021

myslim si, ze tento mesiac ich cakat nemusis. len celkom nerozumiem, vypocet tej sumy. nemyslim si, ze 250 je spravny vysledok.

chadkroeger
9. nov 2021

DVZ je súčet HM za cely rok delené 365 dní v roku. Ak nemás odrobený celý rok, počíta sa predpokladaný DVZ

draik
9. nov 2021

@chadkroeger
Hlúposť.
VZ je rok 2020, ak od 1.1 pracuje u daného zamestnávateľa. Inak od začiatku PP do konca mesiaca pred nástupom na PN, ak v danom PP je aspoň 90 dní poistenia bez PN a spol.

autor
9. nov 2021

@draik nebol som posledne 2 roky na pn, a preco 55? Sak pandemicka pn ma byt 70% cistej mzdy nie?

tetapetra
Autor odpoveď zmazal
dzina007
9. nov 2021

Ono to je len informacna kalkulacia. Ze 55% z DVZ by malo byt priblizne 70% cistej mzdy

chadkroeger
9. nov 2021

@draik ved toto som napísala

lilinka88
9. nov 2021

@chadkroeger napísala si, že ak nemá odpracovaný celý rok, tak je pvz, ale to je blbosť. Pvz je len v pár prípadoch

chadkroeger
9. nov 2021

@lilinka88 blbosť je to co si ty teraz napisala

lilinka88
9. nov 2021

@chadkroeger čo konkrétne?

draik
9. nov 2021

@chadkroeger
Blbosť je to, že znovu píšete hlúposť. Nechápem potrebu niektorých účastníkov prispievať, keď nemajú základný šajn o veci.

chadkroeger
Autor odpoveď zmazal
chadkroeger
10. nov 2021

@draik mate pravdu. Ak nemáte šajnu, tak neprispievajte.

draik
10. nov 2021

@chadkroeger
Jasné, všetci sú mimo, len vy ste lietadlo.

chadkroeger
10. nov 2021

@draik keď myslíte 🙈 to ste povedali vy, nie ja.

lilinka88
10. nov 2021

@chadkroeger veľmi rada by som vedela akú blbosť som napisala. Keď už sa v Tom tak vyznáte,rada sa priucim

chadkroeger
10. nov 2021

@lilinka88 veď si prečítajte, čo ste napísala. Ak sa chcete priučiť, nech sa páči knihy, internet,... ja tu od toho nie som.

lilinka88
10. nov 2021

@chadkroeger ja som napísala tak ako to je, zákon mám naštudovany. Preto sa pýtam Vás, keď tu tak tvrdíte ako píšeme blbosti a sme mimo. Nech mi teda vysvetlite čo som zle napísala

chadkroeger
10. nov 2021

@lilinka88 vážená pani. Vy ste PRVÁ napísala, že je to blbosť to po prvé a po druhé, NIKDE som nenapísala, že ste mimo. Očividne neviete čítať. Nemienim sa tu s Vami už viac naťahovať, nakoľko to vo vašom prípade nemá zmysel. Dovi

lilinka88
10. nov 2021

@chadkroeger 👍🏻👍🏻 najlepšie napísať odveci komentár a na otázky ani neodpovedať 🤦🏻‍♀️ keď sa niečomu nerozumiete,tak radsej ani nekomentujte

cikyta
10. nov 2021

@tasticka59 Prečo ich nemá tento mesiac čakať ?

iwka_77
10. nov 2021

PN sa vypláca mesiac po PN, takže by som sa nebála, že by jej neprišli na čas, tým by som ju akože vôbec nestrašila

janinamojka
29. nov 2021

Ja som uz mesiac a pol po ukončení covid pn a peniaze nikde.. Vraj do 60dni...bohužiaľ.. Možno do nového roku dostanem 🤣

chadkroeger
29. nov 2021

@janinamojka do 60 dní 🙂

janinamojka
29. nov 2021

@chadkroeger ano, uz som sa s tým vyrovnala 🙈