icon

Kedy posielajú preplatok na dani?

Dnes o 04:51

Manžel si vybavoval vo februári danovu ulavu na manzelku.... chcem sa opytat kedy približne posielajú peniaze?

anonym_26e1dd
Dnes o 04:53

V máji.

anonym_604003
Dnes o 06:04

Že ,, vybavoval vo februári danovu ulavu na manzelku...,,tak najskôr si uplatnil nezdanitelnu čiastku na manželku.....
Ak si uplatnil v rz už môže mať peniaze na účte aj nemusí ak podával DP , daňový úrad posiela koncom apríla začiatkom mája.

tinkavvv
Dnes o 06:04

Zalezi si ci sam podaval danove alebo mu robi rocne zuctovanie v praci a aj tam zalezi, do ktoreho mesiaca ho dali.

anonym_fa1d70
Dnes o 06:15

Tak u nas jedna cast chlapov uz mali teraz vo vyplate,muz napr.po pnke,vratenie dani a doplatenie danoveho bonusu dostane az v aprili vo vyplate.
Synovy som podavala tiez z brigady,tam by mal dostat,tiez marec,april.

anonym_80b0cf
Dnes o 06:33

Od 10 maja zacnu posielat tym, co si podavali sami.

anonym_540dc7
Dnes o 06:39
@anonym_80b0cf

Od 10 maja zacnu posielat tym, co si podavali sami.

@anonym_80b0cf chcela si určite napísať DO 10. mája 😉
a len pre info tento rok je to do 11.5.

anonym_80b0cf
Dnes o 06:42
@anonym_540dc7

@anonym_80b0cf chcela si určite napísať DO 10. mája 😉
a len pre info tento rok je to do 11.5.

@anonym_540dc7 nechcela

doriiis
Dnes o 06:54

Daňový preplatok mi chodí vždy v maji. Aspoň posledné 2- 3 roky čo si pamatam

saxana000
Dnes o 06:56

Mne robil zmaestnavatel a vratku mi poslal uz teraz vo februarovej vyplate.po minule roky som to mala aj v marci aj v aprili aj v maji.. ak mu robil zuctovanie zamestnavatel chodi skor.ak si robi sam tak najskor v maji.

anonym_540dc7
Dnes o 07:19
@anonym_80b0cf

@anonym_540dc7 nechcela

@anonym_80b0cf tak si pekne mimo... https://epriznanie.sk/prirucky/preplatok-na-dani

ibrunova
Dnes o 07:26

Je rozdiel, či si žiadal o RZD v práci, alebo si sám podával daňové priznanie.

anonym_5585d8
Dnes o 07:42

este len teraz zacinaju spracovavat priznania. vcera alebo predvcerom im ich pustili do systemov.

katarinaba
Dnes o 08:47

To kedy prisiel preplatok Zuzke je uplne jedno, lebo Betke moze prist uplne inokedy. V provom rade si ujasnime, kto dane vysporiadal - zamestnavatel alebo sam clovek (zamestnanec, szco, inak danovo posudzovana osoba).

Zamestnavatel ma zakonnu povinnosti vykonat rocne zuctovanie do 31.3.2026. Ale moze aj skor. A zakonnu povinnost vyplatit preplatky na dani ma najneskor v mzde za april, co moze byt vdaka vyplatnemu terminu aj 31.5.2026.
Takze ti vyplatit preplatok dane moze v termine od cca 1.2.2026 do 31.5.2026 - termin moze ovplyvnit vela premennych, takze sa to presne neda povedat.

Ak sa podalo danove priznanie - na uvod upozornujem, ze je uplne jedno ci bolo podane v januari alebo bude podane do 31.3.2026 (riesim riadne podanie, odlozene podania maju posunute vsetky terminy). Financna sprava zbiera danove priznania do 31.3.2026, priebezne ich spracovava. K vyplatam pristupuje az v aprili a termin maju do 10.5. plus minus - vzhladom na vikendy. Niekomu pridu 10.4., niekomu 10.5. Neexistuje ziadne pravidlo - priezvisko, bydlisko, mesto, letopocet, co by malo vplyv na datum vyplaty. Spravkyna dane dostane pokyn, na kedy ma pripravit vyplaty a podla toho sa to posiela. Ze niekto dostava pravidelne v maji - ok, to neznamena, ze iny nedostane v aprili.
Ja mam preplatky posielane raz v aprili, raz v maji.

Takze si to zhrnme - zamestnavatel - posledny termin na vyplatu je spolu so mzdou za april, danovy urad do 10.5. Colkolvek pred tymito dnami je v absolutnom poriadku a porovnavanie s Betkou, Zuzkou, Ferkom ci Jozkom vam v nicom nepomoze.

A uz vobec financna sprava nepristupi k vyplate PO 10.5. - a este si to dotycna potvrdi - zasnem.