Kedy posielajú preplatok na dani?
Manžel si vybavoval vo februári danovu ulavu na manzelku.... chcem sa opytat kedy približne posielajú peniaze?
Že ,, vybavoval vo februári danovu ulavu na manzelku...,,tak najskôr si uplatnil nezdanitelnu čiastku na manželku.....
Ak si uplatnil v rz už môže mať peniaze na účte aj nemusí ak podával DP , daňový úrad posiela koncom apríla začiatkom mája.
Zalezi si ci sam podaval danove alebo mu robi rocne zuctovanie v praci a aj tam zalezi, do ktoreho mesiaca ho dali.
Tak u nas jedna cast chlapov uz mali teraz vo vyplate,muz napr.po pnke,vratenie dani a doplatenie danoveho bonusu dostane az v aprili vo vyplate.
Synovy som podavala tiez z brigady,tam by mal dostat,tiez marec,april.
Od 10 maja zacnu posielat tym, co si podavali sami.
Od 10 maja zacnu posielat tym, co si podavali sami.
@anonym_80b0cf chcela si určite napísať DO 10. mája 😉
a len pre info tento rok je to do 11.5.
@anonym_80b0cf chcela si určite napísať DO 10. mája 😉
a len pre info tento rok je to do 11.5.
@anonym_540dc7 nechcela
Mne robil zmaestnavatel a vratku mi poslal uz teraz vo februarovej vyplate.po minule roky som to mala aj v marci aj v aprili aj v maji.. ak mu robil zuctovanie zamestnavatel chodi skor.ak si robi sam tak najskor v maji.
@anonym_540dc7 nechcela
@anonym_80b0cf tak si pekne mimo... https://epriznanie.sk/prirucky/preplatok-na-dani
este len teraz zacinaju spracovavat priznania. vcera alebo predvcerom im ich pustili do systemov.
To kedy prisiel preplatok Zuzke je uplne jedno, lebo Betke moze prist uplne inokedy. V provom rade si ujasnime, kto dane vysporiadal - zamestnavatel alebo sam clovek (zamestnanec, szco, inak danovo posudzovana osoba).
Zamestnavatel ma zakonnu povinnosti vykonat rocne zuctovanie do 31.3.2026. Ale moze aj skor. A zakonnu povinnost vyplatit preplatky na dani ma najneskor v mzde za april, co moze byt vdaka vyplatnemu terminu aj 31.5.2026.
Takze ti vyplatit preplatok dane moze v termine od cca 1.2.2026 do 31.5.2026 - termin moze ovplyvnit vela premennych, takze sa to presne neda povedat.
Ak sa podalo danove priznanie - na uvod upozornujem, ze je uplne jedno ci bolo podane v januari alebo bude podane do 31.3.2026 (riesim riadne podanie, odlozene podania maju posunute vsetky terminy). Financna sprava zbiera danove priznania do 31.3.2026, priebezne ich spracovava. K vyplatam pristupuje az v aprili a termin maju do 10.5. plus minus - vzhladom na vikendy. Niekomu pridu 10.4., niekomu 10.5. Neexistuje ziadne pravidlo - priezvisko, bydlisko, mesto, letopocet, co by malo vplyv na datum vyplaty. Spravkyna dane dostane pokyn, na kedy ma pripravit vyplaty a podla toho sa to posiela. Ze niekto dostava pravidelne v maji - ok, to neznamena, ze iny nedostane v aprili.
Ja mam preplatky posielane raz v aprili, raz v maji.
Takze si to zhrnme - zamestnavatel - posledny termin na vyplatu je spolu so mzdou za april, danovy urad do 10.5. Colkolvek pred tymito dnami je v absolutnom poriadku a porovnavanie s Betkou, Zuzkou, Ferkom ci Jozkom vam v nicom nepomoze.
A uz vobec financna sprava nepristupi k vyplate PO 10.5. - a este si to dotycna potvrdi - zasnem.

V máji.