Kedy sa ukončenie PN objaví v aplikácii VšZP?
Ahojte bola som PN ktorú mi lekár ukončil k 31.1. ale v aplikácii VšZP mi ešte stále svieti že som PN aj keď ju mám ukončenú. Neviete ako dlho trvá kým to zmizne?
@ikonica aha myslíte že to je tým? My máme termín výplaty v pondelok tak uvidím či to potom zmizne
Neviem to urcite... Len tak premyslam, co by za tym mohlo byt... Este ztel posiela oznamenia .. a tam je napr zaciatok/ ukoncenie pn... Ale som uz dlho z praxe a vela veci sa pomenilo od doby covidovej... Elektronicka pn a pod....
@ikonica jasné chápem to. Ja som prvý krát PN tak neviem ako dlho to tam svieti a dnes som pozerala a mám to tam stále
@denisa_deniska vidis... som mimo od 10/2019... Ked nastupim budem sa ucit vsetko odznova 😑😁
@gemerka17 v platiteloch mám normálne svojho zamestnávateľa ale mám tam ešte stále PN aj keď je už ukončená ale neviem ako dlho to trvá kým to odtiaľ vymažú
@gemerka17 ja tam mám osoba ktorá poberá náhradu prijmu atď a pod tým normálne zamestnávateľa...iba tam mám stále len začiatok PN ale nie koniec ono by to malo zmiznúť odtiaľ
Ja mam len moji platitelia poistneho a je tam firma. Žiadnu zmienka o PN v aplikácii nemám.
@gemerka17 to neviem mne sa tam PN zobrazila do pár dní ale tak pokiaľ ti z práce nevolajú kde si tak asi je to v poriadku 😁
@denisa_deniska ked citam povinnosti ztela voci zdr. poistovni, tak tam stale vidim, ze oznamuje zaciatok i koniec poberania nahrady prijmu pri pn tak asi sa to nezmenilo (asi preto si to aj zmazala)...
@ikonica áno, nejako automaticky som myslela sp, kvôli epn (že sa neposielajú už prechodky atď) 🙈 ale ohľadom zdr.poist., nahlasuje sa začiatok, a ak je do 10 dní, tak aj koniec, ak je nad 10 dní, tak koniec sa nenahlasuje. 🙂
@denisa_deniska ano pozeram, ze len nahrada prijmu tj tych 10 dni.. tak mozno este lekar neodoslal, co treba 🤷

Asi mozno cakaju kym ztel posle vykaz... neviem... Vykaz sa zvykne u nas posielat v den vyplat...