Kedy vás kontaktoval notár po úmrtí blízkeho?
Koľko trvalo po úmrtí blízkeho kým vás kontaktoval notár?
velmi individualne.
posledná skúsenosť? 32 rokov
predposledná skúsenosť? asi 4 mesiace
@biba_18 To ešte že si sa dožila dedičskeho konania po toĺkých rokoch...😂
Po smrti otca 4mesiace,po synovi 8mesiacov.
Svokra zomrela začiatkom júla, prvé sedenie u notarky bolo koncom septembra, dedičské konanie bolo koncom novembra.
Tri mesiace po smrti svokra, celá pozostalosť trvala pol roka.
2 týždne po pohrebe ma kontaktoval notár ako vykonávateľa pohrebu, o týždeň sme mali stretnutie, dedičské konanie bolo 2 mesiace od pohrebu, ale boli sme len dva dediči a prakticky nebolo čo dediť, takže to urýchlilo. Pokiaľ je viac dedičov a viac položiek tak sa to môže poriadne natiahnuť.
Pat mesiacov
8 mesiacov, 7 mesiacov
Tri mesiace
@biba_18 zapadol niekde spis? Ja som zažila 3 roky čakanie, spis zapadol na súde a nešiel k notárovi, prišlo sa na to len kvôli tomu že sa ozval domov dôchodcov kde bol preplatok že čo je s tým... Nebolo veľmi čo dediť len nejaká menšia hotovosť, tak som si myslela, že na pojednávaní bol ten čo usporiadal pohreb a neriešila som to a nebol ani on. Hoci som sa čudovala že neprišlo aspoň písomné vyrozumenie od notára. A to je jeden z dôvodov prečo sa pýtam, že dokedy čakať nech zase nečakám roky a teraz tu sú aj nejaké záväzky čo musím platiť ako byt napríklad, teda bola by som rada keby sa to tak do polroka poriešilo.
@anonym_autor kľudne môžeš zistiť na príslušnom súde podľa posledného bydliska zosnulého ako to vyzerá. tých pár mesiacov tomu keď dáš.
tých 30+ rokov bolo kvôli tomu že zomrel v zahraničí, zahraničný majetok sa podedil a na slovenský majetok sa pozabudlo…