icon

Koľko dní mám na vybavenie nového občianskeho preukazu?

22. apr 2021

Na nete som našla nejaký článok že do 30 dní. Ale neviem aky starý je ten článok preto by som potrebovala pomôcť na základe vašich skúsenosti ci niekto niečo také riešil teraz niekedy, idem meniť trvalý pobyt co sa údajne tiež považuje za neplatný op. A bolo tam napísané ze v prípade neplatnosti op treba riešiť nový do 30 dní. Ďakujem 🙂

79viktoria79
22. apr 2021

teraz cez coronu to neplatí,niektore boli aj zatvorene,ja mam prepadnuty od decembra,uz sa tam chystam

nika82
22. apr 2021

nove op sa v pohode vybavuju

liz_lemon
22. apr 2021

ja som teraz menila, a informovala som sa na policii, a bolo mi povedane, ze kedze je nudzovy stav, tak ta lehota 30 dni neplati, teraz je to tak, ze mas cas este 3 mesiace po skonceni nudzoveho stavu
ale odporucam si vybavit teraz, nikoho tam nebolo, ziadost som vybavila za 7 min, a do tyzdna som ho mala hotovy, lutujem, ze som detom pasy nevybavila, kym boli doma

veroonikadan
22. apr 2021

teraz je to predlezene ale cim skor si to vybavis tym skor mas s tym pokoj. manzelovi ale tiez na jesen koncil uz obciansky a on na to zabudol, isiel tam dva mesiace potom s tym, ze dostane asi aj pokutu a nic mu nepovedali

e1i
22. apr 2021

@liz_lemon deti uz mozu mat tiez obciansky, ak neplanujete cestovat mimo EU. stoji 4,50 a platnost ma rovnako ako pasy. do 5 r 2 roky, do 15 r 5r a nad 15 to uz je klasika

hermionia
22. apr 2021

@liz_lemon Lehota na vybavenie nového op je dokonca až 4 mesiace od odvolania núdzového stavu, výnimočného stavu, alebo mimoriadnej situácie vyhlásenej pre pandémiu ochorenia COVID-19. https://domov.sme.sk/c/22524924/platnost-doklad...
Ale určite netreba čakať na poslednú chvíľu.

mpg
23. apr 2021

Ja som si bola vybaviť nový OP, lebo mi skončila platnosť v II/2021. Bola som tam začiatkom apríla a vybavili mi to, dokonca je tam teraz asi menej ľudí, ako býva obyčajne. O týždeň mi OP prišiel, v obálke doniesol kurier.
Tej pani pri okienku som sa pýtala na správny postup, lebo synovi končí v auguste, tak povedala, že treba prísť mesiac pred ukončením platnosti.
Len som sa čudovala, že fotografiu nemám nejakú farebnú, ale je skoro čierno-biela.

mata1001
23. apr 2021

@mpg a preco si čakala ze foto bude farebna?

nika82
23. apr 2021

@mata1001 na starom op je este farebna, az nove co su s cipom je cierno biela

mata1001
Autor odpoveď zmazal
mata1001
23. apr 2021

@nika82 ale tie stare s far.foto su uz velmi stare...ved cierno biela foto je od r.cca 2009

nika82
23. apr 2021

@mata1001 ja mam cierno bielu od 2017

liz_lemon
23. apr 2021

@hermionia vidis, a mne povedali, ze 3, ani sami nevedia

mata1001
23. apr 2021

@nika82 ved ano, ked si vtedy menila op, ale ciernobiele sa robia od cca r.2009