icon

Koľko stoja úkony na zápis do LV a BSM?

16. máj 2025

Ahojte. Dodatočne chceme zapísať mňa do LV a dom dať do BSM.
Prosím koľko vyjdú všetky úkony cca a aké kroky treba podstúpiť? Treba ísť najskôr za notárom? Aka je tam cena za návrh zmluvy? A ostatné kolky? Okres Žilina
Ďakujem

maranco
16. máj 2025

Keď si to urobíš cez internet platíš polovičnú cenu, ale zdá sa že to ešte nespustili po januárovom útoku, bolo to cez portál ESKN https://www.skgeodesy.sk/sk/

autor
16. máj 2025
@maranco

Keď si to urobíš cez internet platíš polovičnú cenu, ale zdá sa že to ešte nespustili po januárovom útoku, bolo to cez portál ESKN https://www.skgeodesy.sk/sk/

@maranco ale je tam potrebná aj nejaka zmluva od notára? Alebo si ju vieme aj doma sami vytvoriť?

draik
16. máj 2025

Na základe čoho do BSM? Kedy bola kúpená či postavená?

autor
16. máj 2025
@draik

Na základe čoho do BSM? Kedy bola kúpená či postavená?

@draik no lebo sme sa tak rozhodli že pôjde do bsm

draik
16. máj 2025

Môžte sa aj hodiť o zem, ale do BSM to možno či zrejme ani nepôjde. Keďže si neviete dať ani trochu námahy a poskytnúť komplet info, tak držím palce.

autor
16. máj 2025
@draik

Môžte sa aj hodiť o zem, ale do BSM to možno či zrejme ani nepôjde. Keďže si neviete dať ani trochu námahy a poskytnúť komplet info, tak držím palce.

@draik ja som nepoložila otázku či to ide alebo nejde. Ja som položila otázku aké sú aktuálne poplatky a či treba ísť za notárom alebo si vieme veci pripraviť aj doma. Pozdravujem

patrikjames
16. máj 2025

Chcem kúpiť pozemok. Žena nesúhlasí tak sme uzatvorili BSM. Poslal som notarke OP, parcelu, sobášny list. Prišli sme osobne so ženou zaplatil som 200€ podpísal papiere a hotovo.

mandarinka555
16. máj 2025
@anonym_autor

@draik ja som nepoložila otázku či to ide alebo nejde. Ja som položila otázku aké sú aktuálne poplatky a či treba ísť za notárom alebo si vieme veci pripraviť aj doma. Pozdravujem

@draik Je to právnik, tak neviem, čo ťa tak zložilo?

vikisisi
17. máj 2025

Autor @draik sa ťa to asi pýtal z dôvodu ak napríklad NHN nadobudol manžel pred manželstvom, treba tam darovaciu alebo kúpnu zmluvu, ale môže byť aj prípad, že ste kupovali už za manželstva, ale na lv figuruje len muž tak tam na opravu v LV bude stačiť žiadosť a SL