Koľko stojí dedičské konanie na súde?
Dobrý deň, vedel by mi niekto z reálnej skusenosti poradiť, koľko môže stáť dedičské konanie na súde? Ďakujem pekne.
Od všeobecnej ceny majetku sa platí odmena notára a plus sa plati z čistej hodnoty dedičstva poplatok na súde, čiže je to individuálne.
My sme teraz platili 1000 eur- skoro ma prekotilo🤷♀️
My sme teraz platili 1000 eur- skoro ma prekotilo🤷♀️
@melindaaaa a to bolo aj s platbou za právnika?
@modry_kon mybsme mali v juli. Cez 800eur sme platili plus k tomu bude sudny poplatok do 200 eur
@melindaaaa a to bolo aj s platbou za právnika?
@modry_kon Je úplne jedno, kto ti čo napíše,
Poplatok sa odvíja od hodnoty dedičstva, vyššie som ti pridala sadzby, podľa nich si vypočítaš presne koľko zaplatíš v tvojom prípade.
Ak mas právne zastúpenie a idete sa súdiť, tak si advokát účtuje podľa toho čo robí. Bežne sa účtuje hodinová sadzba - napr v Ba je štandard 150 EUR a viac na hodinu. Takže ak vypracuje podanie - napr 3 hodiny, tak 450 EUR, atd…
Lenže ty si pleties pojmy s dojmami. Dedičské konanie rieši notár, ktorému bol spis pridelený, nie súd.
Súd rieši majetkové vyrovnanie, ak nedôjde k úspešnej dohode a to je už trochu iné konanie a poplatky, plus cena za služby advokáta ktoré majú trochu rôzne , čo ti vysvetli advokát aký má cenník.
@modry_kon dedičské konanie je u notára, nie na súde
@modry_kon my sme mali dedičské teraz 9juna. Platili sme dokopy 600e za dedičstvo 2izb byt v hodnote 75tis. Sme traja dedici. Jeden menšinový 1/6 nepodpísal maklerovi predaj, s tým zmaril predaj/boli sms ústne dohodnutý na predaji a riešime to súdom. Vysporiadanie spoluvlastníctva. Jedna A4 nas v pondelok stala 120e. S tým, ze každá ďalšia písomná komunikácia je 300e. Tak verím, ze sa tretí dedic uvedomí a ďalej to poriesime dohodou

..my sme platili dva roky dozadu okolo 700e... predtým ešte otec stretol s notárom..to tiež nebolo zadarmo...u notára proste zaplatíš aj za vzduch, ktorý vydychaš
.. jaj ty sa pýtaš na súde... prepáč