Koľko stojí vypracovanie darovacej zmluvy u notára?
Zdravim vas,
Kolko ste zaplatili za vypracovanie darovacej zmluvy u notara? Ci ma kazdy notár svoj cenník, alebo je cca podobná cena u vsetkych?
Ved som ti pisala, ze to dokazes aj sama 😃
Majú rôzne, jedna pýta za napríklad prevod domu 300e s poplatkom na kataster, iná pýta 200e s poplatkom na kataster
@andreagartnerova ja som za toto co pises aj s poplatkom vybavila za 120 euro pred 2 rokmi
Ahoj, viem ti s tým pomôcť.. aj zmluvu aj kataster, na cene sa dohodneme tak, aby si bola spokojná..
@0silvia0 robila som u notára, takže viem ceny ako idú, aspoň tam kde byvam
@andreagartnerova ja som takuto zmluvu riesila u advokatky postou, tak asi ma lepsie ceny ako notari v kamennych kancelariach.
Tymto som chcela autorke poradit, ze ide to aj lacnejsie ako u notara. Aj advokati toto riesia. Je uz na autorke ako sa rozhodne.
Kto mi vybaví darovaciu zmluvu za rozumnú cenu?
@prnrt66 Ahoj, ak je to ešte aktuálne, viem Ti s tým pomôcť za normálnu cenu
Ahoj @0silvia0 , mozem ta aj ja poprosit o kontakt na advokatku? Velmi pekne dakujem
@swwan paci sa https://fajnorova.sk/
@stellina1410 dobry den, nasla som tu komunikaciu ohladom darovacej zmluvy. Potrebovala by som pomoct. Dakujem.
@henaha Zdravím,kľudne sa pýtajte,čo Vás zaujíma 🙂
@stellina1410 uz som nakontaktovala pani Fajnorovu ako bola spomenuta vyssie. Dakujem za ochotu😍
@henaha Zdravím,kľudne sa pýtajte,čo Vás zaujíma 🙂
@stellina1410 zdravím môžem sa informovať?Da sa to onile vybaviť.?
Ahoj, viem ti s tým pomôcť.. aj zmluvu aj kataster, na cene sa dohodneme tak, aby si bola spokojná..
@andaluzia12 prosím správa
@andaluzia12 prosím správa
@santaluca bohužiaľ už je to neaktuálne….
@stellina1410 zdravím môžem sa informovať?Da sa to onile vybaviť.?
@santaluca ved napis advokatke fajnorovej, da sa aj cez mail vybavit. Link mas vyssie
@0silvia0 Pozdravujem, áno, dá sa to vybaviť aj cez mail, nie je problém, aj bez osobného stretnutia 🙂
@stellina1410
@stellina1410 Aj ja som advokátka a zmluvy riešim bežne 🙂
@0silvia0 Pozdravujem, áno, dá sa to vybaviť aj cez mail, nie je problém, aj bez osobného stretnutia 🙂
@stellina1410 ved ja viem, ved som jej to odporucila
@nikolem určite si daj zmluvu vyhotoviť u notára ! Isto keď to má mať hlavu pätu všetko potrebné tak po právnickej stránke to nedáš....
A ja osobne by som aj zvážila online advokáta !?
Ono by si sa totižto čudovala koľko - Povolanie syn/dcéra doštudovali cez Covid !?🫣😒
Ja som toto riešila u Top notora pred 14r.zmluva je tip top neprestrielna/ Nenapadnutelna a aj s vkladom cca.do 400€ ( jednalo sa o veľký RD v lukratívnej zone)
@nikolem určite si daj zmluvu vyhotoviť u notára ! Isto keď to má mať hlavu pätu všetko potrebné tak po právnickej stránke to nedáš....
A ja osobne by som aj zvážila online advokáta !?
Ono by si sa totižto čudovala koľko - Povolanie syn/dcéra doštudovali cez Covid !?🫣😒
Ja som toto riešila u Top notora pred 14r.zmluva je tip top neprestrielna/ Nenapadnutelna a aj s vkladom cca.do 400€ ( jednalo sa o veľký RD v lukratívnej zone)
@anonym_b206a0 Prepáč, ale nedá mi nereagovať na Tvoju odpoveď. Si laik, odpovedáš len zo svojho uhla pohľadu a dávaš ľuďom nepresný obraz. Nikto nevravel o online advokátovi, ale o tom, že zmluva sa dá vypracovať aj bez osobného stretnutia, na základe údajov poskytnutých telefonicky/mailom, s tým, že predávajúci musí svoj podpis na zmluve následne riadne overiť u notára alebo na miestnom úrade. Vieš o tom, že aj syn/dcéra notára doštudovali cez Covid? A že "syn/dcéra" či už advokáta alebo notára, študujú 5 rokov spoločne, na rovnakej škole, rovnaké učivo ? Ďalšia vec je, že notári určujú cenu podľa pevne stanoveného sadzobníka určeného zákonom, a cena zmluvy sa odvíja od hodnoty nehnuteľnosti...ak si pred 14r. zaplatila za vypracovanie zmluvy notárom 400 eur, vzhľadom na to, ako narástli ceny nehnuteľností, dnes to môže byť kľudne aj 1000 Eur. Advokát ale cenu určuje po dohode s klientom, a preto tá suma nie je taká prehnaná ako u notára, pričom advokát za správnosť zmluvy ručí svojim menom. Napr. ja v mene klientov podávam zmluvu aj na kataster a dohliadam na celý proces, až kým to kataster nezapíše. Samozrejme, aj advokáti sú rôzni, ale nedá sa všetkých len tak hodiť do jedného vreca "syn/dcéra", pokiaľ ako laik nevieš posúdiť jednotlivé detaily týchto povolaní.

@nikolem cca 120 euro, u advokatky, vybavene online