icon

Koľko stojí vypracovanie darovacej zmluvy u notára?

nikolem
23. feb 2024

Zdravim vas,

Kolko ste zaplatili za vypracovanie darovacej zmluvy u notara? Ci ma kazdy notár svoj cenník, alebo je cca podobná cena u vsetkych?

0silvia0
23. feb 2024

@nikolem cca 120 euro, u advokatky, vybavene online

oli18
23. feb 2024

Ved som ti pisala, ze to dokazes aj sama 😃

andreagartnerova
23. feb 2024

Majú rôzne, jedna pýta za napríklad prevod domu 300e s poplatkom na kataster, iná pýta 200e s poplatkom na kataster

0silvia0
23. feb 2024

@andreagartnerova ja som za toto co pises aj s poplatkom vybavila za 120 euro pred 2 rokmi

andaluzia12
23. feb 2024

Ahoj, viem ti s tým pomôcť.. aj zmluvu aj kataster, na cene sa dohodneme tak, aby si bola spokojná..

andreagartnerova
23. feb 2024

@0silvia0 robila som u notára, takže viem ceny ako idú, aspoň tam kde byvam

0silvia0
23. feb 2024

@andreagartnerova ja som takuto zmluvu riesila u advokatky postou, tak asi ma lepsie ceny ako notari v kamennych kancelariach.
Tymto som chcela autorke poradit, ze ide to aj lacnejsie ako u notara. Aj advokati toto riesia. Je uz na autorke ako sa rozhodne.

prnrt66
9. máj 2024

Kto mi vybaví darovaciu zmluvu za rozumnú cenu?

stellina1410
13. jún 2024

@prnrt66 Ahoj, ak je to ešte aktuálne, viem Ti s tým pomôcť za normálnu cenu

03235136
20. jún 2024

@0silvia0 prepošleš mi, prosím, kontakt na advokatku?

0silvia0
20. jún 2024

@03235136 samozrejme, posielam do ip

victoria9870
16. júl 2024

Ahoj @0silvia0 , mozem ta aj ja poprosit o kontakt na advokatku? Velmi pekne dakujem

swwan
13. jan 2025

@0silvia0 ahoj môžem poprosiť kontakt na advokátku? Ďakujem☺️

0silvia0
14. jan 2025
swwan
15. jan 2025

@0silvia0 ďakujem☺️🥰

henaha
10. mar 2025

@stellina1410 dobry den, nasla som tu komunikaciu ohladom darovacej zmluvy. Potrebovala by som pomoct. Dakujem.

stellina1410
10. mar 2025

@henaha Zdravím,kľudne sa pýtajte,čo Vás zaujíma 🙂

henaha
13. mar 2025

@stellina1410 uz som nakontaktovala pani Fajnorovu ako bola spomenuta vyssie. Dakujem za ochotu😍

santaluca
13. aug 2025
@stellina1410

@henaha Zdravím,kľudne sa pýtajte,čo Vás zaujíma 🙂

@stellina1410 zdravím môžem sa informovať?Da sa to onile vybaviť.?

santaluca
13. aug 2025
@andaluzia12

Ahoj, viem ti s tým pomôcť.. aj zmluvu aj kataster, na cene sa dohodneme tak, aby si bola spokojná..

@andaluzia12 prosím správa

andaluzia12
14. aug 2025
@santaluca

@andaluzia12 prosím správa

@santaluca bohužiaľ už je to neaktuálne….

0silvia0
14. aug 2025
@santaluca

@stellina1410 zdravím môžem sa informovať?Da sa to onile vybaviť.?

@santaluca ved napis advokatke fajnorovej, da sa aj cez mail vybavit. Link mas vyssie

stellina1410
14. aug 2025
@0silvia0

@santaluca ved napis advokatke fajnorovej, da sa aj cez mail vybavit. Link mas vyssie

@0silvia0 Pozdravujem, áno, dá sa to vybaviť aj cez mail, nie je problém, aj bez osobného stretnutia 🙂

stellina1410
14. aug 2025
@stellina1410

@0silvia0 Pozdravujem, áno, dá sa to vybaviť aj cez mail, nie je problém, aj bez osobného stretnutia 🙂

@stellina1410
@stellina1410 Aj ja som advokátka a zmluvy riešim bežne 🙂

0silvia0
15. aug 2025
@stellina1410

@stellina1410 ved ja viem, ved som jej to odporucila

anonym_b206a0
15. aug 2025

@nikolem určite si daj zmluvu vyhotoviť u notára ! Isto keď to má mať hlavu pätu všetko potrebné tak po právnickej stránke to nedáš....
A ja osobne by som aj zvážila online advokáta !?
Ono by si sa totižto čudovala koľko - Povolanie syn/dcéra doštudovali cez Covid !?🫣😒
Ja som toto riešila u Top notora pred 14r.zmluva je tip top neprestrielna/ Nenapadnutelna a aj s vkladom cca.do 400€ ( jednalo sa o veľký RD v lukratívnej zone)

stellina1410
15. aug 2025
@anonym_b206a0

@nikolem určite si daj zmluvu vyhotoviť u notára ! Isto keď to má mať hlavu pätu všetko potrebné tak po právnickej stránke to nedáš....
A ja osobne by som aj zvážila online advokáta !?
Ono by si sa totižto čudovala koľko - Povolanie syn/dcéra doštudovali cez Covid !?🫣😒
Ja som toto riešila u Top notora pred 14r.zmluva je tip top neprestrielna/ Nenapadnutelna a aj s vkladom cca.do 400€ ( jednalo sa o veľký RD v lukratívnej zone)

@anonym_b206a0 Prepáč, ale nedá mi nereagovať na Tvoju odpoveď. Si laik, odpovedáš len zo svojho uhla pohľadu a dávaš ľuďom nepresný obraz. Nikto nevravel o online advokátovi, ale o tom, že zmluva sa dá vypracovať aj bez osobného stretnutia, na základe údajov poskytnutých telefonicky/mailom, s tým, že predávajúci musí svoj podpis na zmluve následne riadne overiť u notára alebo na miestnom úrade. Vieš o tom, že aj syn/dcéra notára doštudovali cez Covid? A že "syn/dcéra" či už advokáta alebo notára, študujú 5 rokov spoločne, na rovnakej škole, rovnaké učivo ? Ďalšia vec je, že notári určujú cenu podľa pevne stanoveného sadzobníka určeného zákonom, a cena zmluvy sa odvíja od hodnoty nehnuteľnosti...ak si pred 14r. zaplatila za vypracovanie zmluvy notárom 400 eur, vzhľadom na to, ako narástli ceny nehnuteľností, dnes to môže byť kľudne aj 1000 Eur. Advokát ale cenu určuje po dohode s klientom, a preto tá suma nie je taká prehnaná ako u notára, pričom advokát za správnosť zmluvy ručí svojim menom. Napr. ja v mene klientov podávam zmluvu aj na kataster a dohliadam na celý proces, až kým to kataster nezapíše. Samozrejme, aj advokáti sú rôzni, ale nedá sa všetkých len tak hodiť do jedného vreca "syn/dcéra", pokiaľ ako laik nevieš posúdiť jednotlivé detaily týchto povolaní.