Koľko trvá vybavenie invalidného vozíka cez poisťovňu?
Ahojte, viete mi prosím povedať, kto má skúsenosť, koľko trvá vybavenie vozíka cez poisťovňu pre 80rocnu ženu? Začala postupne odchádzať fyzicky, už neprejde. Ďakujem.
@sofiafranko ďakujem. A nestačí predpis od obvodného?
@vandica Nie, musi to predpísať rehabilitačný lekár. Ak je dotknutá osoba nemobilná. Prakrický lekár Vám dá doporučenie, kde vypíše žiadosť o predpis invalidného vozíka a popíše zdravotný stav + treba si vziať zdravotný záznam.
obvodsk ti da papier k rehabitit. tam len zavolaj ze mas imobilbu osobu, nam dala termin obratom a bez dotyčnej osoby a len predpisala co treba (okrem vozika, pytaj aj mobilne wc, casom budete potrebovat) a vezmi si sebou vsetky aktualne lek. spravy, dostala som poukaz zaniesla isobne do poistovne a o 5 dni sme mali doma vozik, postel aj wc. drzim palceky
@vandica ahoj, no dlho nam to trvalo, potom nam este ponukli repasovany a ten bol aj lacnejsi... ale ak ho nutne surne potrebujes. Vybavovala som pozicanie cez charitu a oniesla som si ho hned v ten den...
Skus nejake obcianske zdruzenia, my sme mali takto pozicany, hned na druhy den sme ho vzali a mali sme ho, kým sa nevybavil cez poistovnu, to boli snad aj dva mesiace, cize pomerne dlha doba.
ja som pomáhala opatrovať známej manžela a ani nemali na poisťovni tak som si požičala vozík od mužovej sesternice. ONI si kúpili ked jej otec bol chorý.

@vandica v prvom rade potrebuje predpis od rehabilitačného lekára. Následne schvaľuje pomôcku zdravotná poisťovňa zvyčajne cca do 5-14 dní.