icon

Kompenzácie pre syna s autizmom: na čo máte nárok?

sisa7587
23. apr 2024

Dobrý deň, mám 3. ročného syna s autizmom. Dnes sme dostali správu od nášho pedopsychiatra viď foto.
Budem riešiť predĺženie rodičovskej dovolenky a môžte mi prosím poradiť na čo všetko máme nárok? Škôlku nenavštevuje. Chodíme na terapie a na kontroly.
Ďakujem.

Kompenzácie pre syna s autizmom: na čo máte nárok?Kompenzácie pre syna s autizmom: na čo máte nárok?
ptvw
23. apr 2024

Ahoj ja len ze treba dat obrázky do komentárov, hentam je to vždy rozmazane

deti95060810
23. apr 2024

najlepšie keď pôjdeš na UPSVAR , zoberieš papier kompenzácie a budeš si sama podčiarkovať čo potrebuješ... a potom dáš žiadosť.
už len na pani úradníčke bude či ti chvália, alebo nie.
Lebo poniektoré sa tvária akoby zo svojho dávali....

1mina
23. apr 2024

na syna s autizmom - je aj plienkovany, som akurat teraz nedavno podavala predlzeny rodicak plus ziadost o ZTP preukaz, parkovaci a prispevok na hygienu. Schvalili, a ak chodi do skolky je moznost aj na pohonne hmoty.

jarmilaj
23. apr 2024

Dobrý deň. Pýtajte si príspevok na auto, máte na to nárok, jedná sa o sumu 12000€ +príspevok na benzín.Pri neschválení sa treba odvolať a ešte odvolať. Držím palce.

andulka1988
24. apr 2024

@sisa7587 treba ísť po papier na upsvar. Tam vám aj povedia čo všetko treba. Určite ztp kartičku, kompenzáciu na odev a hygienu. Na auto nie každému dávajú, parkovací preukaz a taktiež pohonné hmoty.

andulka1988
24. apr 2024

@jarmilaj nie vždy to tak je. Poznám pani ktorej vôbec neschválili a to chúďa má ozaj problém s dieťaťom,potrebuje sedieť na jednom mieste v autobude inak je nebezpečný keďže je veľký a neschválili.

mamina7070
24. apr 2024

na prispevok na auto musi navstevovat zaridenie vybavte teda speci skolku dolozte spravy na upsvar poziadas aj o kompenzacie a ztp preukaz a predlzenie rd