Kontrola počas práceneschopnosti
Aky je bezny postup ak ste na PN a kontrola vas nenajde doma resp.na mieste kde sa mate nachadzat.
Lístok bude v schránke. Treba vydokladovať, kde si bol/a. Ak nevydokladuješ, od toho dňa PNka už končí na obdobie jedného mesiaca. Citujem: "Nárok na výplatu nemocenského nemá poistenec odo dňa porušenia liečebného režimu určeného lekárom do skončenia dočasnej pracovnej neschopnosti, najviac v rozsahu 30 dní odo dňa porušenia liečebného režimu určeného lekárom (§ 38 zákona č. 461/2003). "
Dúfam, ze skončenie PN a spätne vrátiť.
@anonym_e2320a ty musíš byť dobrá duša
bud vies preukazat ospravednitelny dovod a ten preukazes socialnej poistovni kontakt mas na listku
ak nemas prerusi sa vyplatat PN (kontaktuj svojho lekara po novom ti ju moze Soc poistovna ukoncit aj uplne
@markusrasford tak urcite, hlavne neznášam takéto podvody, teda ak človek nebol u lekára, v lekárni alebo na nevyhnutnom.nákupe, ak žije sám. Čítaj príspevok nado mnou.
@markusrasford tak urcite, hlavne neznášam takéto podvody, teda ak človek nebol u lekára, v lekárni alebo na nevyhnutnom.nákupe, ak žije sám. Čítaj príspevok nado mnou.
@anonym_e2320a ja som reagoval na teba. Ty si dobrák od kosti
@anonym_e2320a ja som reagoval na teba. Ty si dobrák od kosti
@markusrasford ved som odpovedala. Dobra duša má súhlasiť s podvodmi? Máš nejakú prevratenu logiku.
@markusrasford ved som odpovedala. Dobra duša má súhlasiť s podvodmi? Máš nejakú prevratenu logiku.
@anonym_e2320a ty odkiaľ vieš ze ona robí podvod? Dala otázku takú všeobecnú a ty si ju za tepla "odsudila" Ľuďom ako ty sa hovorí dobrák od kosti. Bez podrobnej znalosti vieš čo sa má stať. Ty sa netráp mojou logikou. Ta je v poriadku.
@anonym_e2320a ty odkiaľ vieš ze ona robí podvod? Dala otázku takú všeobecnú a ty si ju za tepla "odsudila" Ľuďom ako ty sa hovorí dobrák od kosti. Bez podrobnej znalosti vieš čo sa má stať. Ty sa netráp mojou logikou. Ta je v poriadku.
@markusrasford neodsudila som ju, píšem to v druhom príspevku, ona podáva neúplné informácie, ak clovek nie je doma bez dôvodu, na to som odpovedala.
@markusrasford Keď je niekto uznaný lekárom ako PN, tak okrem povolených vychádzok sa má zdržiavať doma. Nemusí potom špekulovať nad tým, ako svoju neprítomnosť zdôvodniť.
@markusrasford prečo? Ak je niekto PN, ma byt doma. Ak ma vychádzky, ma byt vonku počas vychádzky a nie kedy sa mu zachce.
@markusrasford Keď je niekto uznaný lekárom ako PN, tak okrem povolených vychádzok sa má zdržiavať doma. Nemusí potom špekulovať nad tým, ako svoju neprítomnosť zdôvodniť.
@jaja20 preco to píšeš mne? Ja som sa teba pýtal na niečo?
@markusrasford prečo? Ak je niekto PN, ma byt doma. Ak ma vychádzky, ma byt vonku počas vychádzky a nie kedy sa mu zachce.
@aandrea9 tak buď doma a vypisuje na MK. Kto gde ma byt.
@jaja20 preco to píšeš mne? Ja som sa teba pýtal na niečo?
@markusrasford A ty nevieš, že toto je diskusné fórum? Môžem reagovať na ktorýkoľvek príspevok.
@markusrasford A ty nevieš, že toto je diskusné fórum? Môžem reagovať na ktorýkoľvek príspevok.
@jaja20 viem. Môžeš. Reaguj. Úplne zbytočné ale reaguj.
@jaja20 viem. Môžeš. Reaguj. Úplne zbytočné ale reaguj.
@markusrasford Samozrejme, že budem reagovať na hocičo, na čo budem chcieť. Nepotrebujem tvoje požehnanie, ani povolenie.
Ty si myslíš, že anonym e2320a stála o tvoju zbytočnú odpoveď? 🤔
@markusrasford Samozrejme, že budem reagovať na hocičo, na čo budem chcieť. Nepotrebujem tvoje požehnanie, ani povolenie.
@jaja20 ano. Určite na 100 percent. Viac ako ja na tvoju.
@jaja20 ďakujem 😊. Jasné, ze nestojím o jeho arogantné odpovede.
@markusrasford a ta co berie PNku a trajda si hala bála je aká duša? Podľa teba dobrá? Si raz PN, tak mas sedieť doma na riti a liečiť sa.
@markusrasford a ta co berie PNku a trajda si hala bála je aká duša? Podľa teba dobrá? Si raz PN, tak mas sedieť doma na riti a liečiť sa.
@lienka.7 aj tebe zlatú medailu za statočnosť. Fico hľadá takéto poctivky do teamu. Nemáte záujem?
zavolas a povies co sa stalo, oni budu pisat tvojej dr. a ta sa vyjadri tiez a tak sa rozhodnu
@lienka.7 aj tebe zlatú medailu za statočnosť. Fico hľadá takéto poctivky do teamu. Nemáte záujem?
@markusrasford haha, takí ako F sú odo mňa na hony ďakeko🙈🙈🙈. A vraj niekto súdi. Niekto tu nema ani poňatia o súdení a nejakých hodnotách.
@markusrasford len preto, že som za dodržiavanie pravidiel ? Ty si teda riadne mimo🤦♀️
@markusrasford len preto, že som za dodržiavanie pravidiel ? Ty si teda riadne mimo🤦♀️
@lienka.7 hráš sa na papezskejsu ako je papez. Verím tomu ze denne píšeš listy alebo maily na urad vlady a ministrom ktorí denne rabujú túto krajinu aby dodržiavali pravidlá. A skus písať tak aby som aj ja tomu rozumel. Tu anonymne budeš žiadať o dodržanie pravidiel chcel by som vidieť ako je to v reálne
@markusrasford teba sa dnes co stalo, ze si taky prijemny ak osina v zadku?
@lienka.7 hráš sa na papezskejsu ako je papez. Verím tomu ze denne píšeš listy alebo maily na urad vlady a ministrom ktorí denne rabujú túto krajinu aby dodržiavali pravidlá. A skus písať tak aby som aj ja tomu rozumel. Tu anonymne budeš žiadať o dodržanie pravidiel chcel by som vidieť ako je to v reálne
@markusrasford na tvoje sprosté komentáre nemienim reagovať.
A k tomu rabovaniu tejto krajiny... ono raboval by hocikto, kto by sa tam dostal, a to vrátane teba, lebo len kvôli tomu sa tam každý snaží dostať. Len toľko k tomu.
A ako to je ak si chcem zmeniť miesto adresy kde sa na chafzam? Keby náhodou?
A ako to je ak si chcem zmeniť miesto adresy kde sa na chafzam? Keby náhodou?
@anonym_a62482
Musím byť počas PN iba na domácej adrese?
Poistenec – pacient sa počas trvania PN nemusí zdržiavať iba v mieste svojho trvalého bydliska. Môže byť na adrese, ktorú si určí. Musí sa však na nej dohodnúť s ošetrujúcim lekárom pri vypísaní PN a ten ju uvedie na tlačive Potvrdenie o dočasnej pracovnej neschopnosti alebo v elektronickom zázname o dočasnej pracovnej neschopnosti (ePN).
Klient má možnosť zmeniť si adresu pobytu aj neskôr počas práceneschopnosti jedným z nasledovných spôsobov:
v Elektronickom účte poistenca (EUP) bez návštevy pobočky
alebo kontaktovaním svojej pobočky Sociálnej poisťovne
Otázku zmeny adresy vždy odporúčame konzultovať aj s ošetrujúcim lekárom, ktorý určuje liečebný režim.
https://www.socpoist.sk/zivotne-situacie/chorob...

Dúfam, ze skončenie PN a spätne vrátiť.